Unutulmaz bir detoks tatiliydi - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Unutulmaz bir detoks tatiliydi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Unutulmaz bir detoks tatiliydi

Unutulmaz bir detoks tatiliydi

İstanbullu Güçlü Gönenç’in (37) başlıca iki hobisi seyahat ve spor. 60’a yakın ülke gezdi. Filipinler’deki Boracay Adası en beğendiği yerler arasında. “Sahilde, beyaz kumların üzerinde yürümek, berrak sularda yüzmek, hareketli gece hayatına karışmak, ucuz ve lezzetli deniz ürünlerinden tatmak, doyasıya taze tropikal meyve suyu içmek unutulmaz bir deneyimdi” diyor.

Ne sıklıkla seyahat edersiniz?
- Çocukluktan beri seyahat ederim. Ancak, 23 yaşından bu yana bilinçli ve sistematik olarak dünyayı geziyorum. Her yıl daha önceden gitmediğim en az 2-3 ülkeye gitmeye çalışırım. Son iki yıldır Balkanları geziyorum. Mayısta Baltık’a gideceğim.

Nerelere gittiniz?
- Antarktika hariç, tüm kıtalara gittim. 57 ülke gezdim. Bazılarına birden fazla gittim. Şehir sayısını artık bilemiyorum. 10 senede 100 ülkeye ulaşmayı hedefliyorum. İki ay otobüsle dolaştığım Güney Amerika unutamadığım, tekrar gitmek istediğim bir kıta. Bolivya Amazonları’nda kamp yaptım. Peru’da Macchu Picchu’ya çıktım. Pek çok arkadaş edindim. Kenya’daki safari, Kamboçya’daki Angor Wat tapınaklarını da unutamıyorum. Hep hayalini kurduğum Himalayalar’ın Nepal tarafında dağ yürüyüşü yaptım. Vietnam’ı, başkentten Hanoi’ye trenle gezdim. Avustralya’nın Tasmanya Adası’nda 3 gün geçirdim. Bir de tropik adalar var, Fiji, Mauritius, Zanzibar, Bali, Boracay.

Boracay’a ne zaman gittiniz?
- Asya ve Avustralya’da çok bilinen, yaz tatili için tercih edilen ada uzun zamandır listemdeydi. 2008 yaz tatilimde Filipinler’i seçtim. İki haftada şehir ve adalarını gezdim. Boracay, Manila’dan sonraki durağımdı. Ve gerçekten de bahsedildiği kadar muhteşemdi.

Nasıl gittiniz?
- Filipinler binlerce adadan oluşan bir ülke ve Boracay da küçüklüğüne rağmen bu adaların en ünlü ve popüleri. Bembeyaz kumsalları, yeşil mavi arası denizi ve hareketli gece hayatı sanırım bu bilinilirliği sağlıyor. Boracay’a gidebilmek için, Manila’dan güneydeki Caticlan şehrine uçmak gerekiyor. Buradan da zaten tekne ile 30 dakikalık mesafede yer alıyor.

Adada ne tür etkinlikler yapılabilir?
- Zamanın durduğu bir yer. Aslında en büyük etkinlik, dinlenmek. Acele, koşuşturma yok. Ben beyaz kumlarda uzun uzun yürüdüm, soğuk bira eşliğinde balık, karides yedim. Tekne turlarıyla adanın diğer tarafını gördüm. Şnorkelle su altı hayatını izledim. Tüplü dalış ve yelken dersleri de alınabiliyor.
/images/100/0x0/55ea19e6f018fbb8f86b4ec5

Oteller nasıl?
- Rezervasyon yaptırmadan gittim. Zaten, feribottan inenleri üç tekerlekli motosiklet taksiler karşılıyor. Çoğu otel, adanın en populer sahili White Beach’te. Burada günlük 15-20 dolara bir otel buldum. Otelleri, temizlik dışında fazla bir şey beklemediğiniz sürece, sizi hayal kırıklığına uğratmıyor.

HALKI FAKİR AMA GÜLER YÜZLÜ

Gece hayatı nasıldı?

- Gece, o nefis kumsala atılan masalarda, mum ışığında yemeklerle başlıyor. Yemek saati sahil epeyce kalabalık. Bar ve restoranlarda çalınan müzik ortamı daha da güzelleştiriyor. En çok barları beğendim. Çünkü hepsi denize çok yakın, beyaz kumlar üzerine inşa edilmiş, sadece çatısı olan, etrafı açık yapılar. Yerler kum olduğu için, zaten terlik veya çıplak ayakla gidiyorsunuz. Üzerinizde şort ve tişört oluyor. Gayet doğal ve rahat, kıyafet zorunluluğu yok. Ada sizi yormadığı için, gece geç saatlere kadar süren müzikle eğleniyorsunuz. Barlardaki kokteyller harika. Zaten Filipinler’in romu da ünlü. Özellikle, Blue Boracay ve Mai Tai’yı tavsiye ederim.

Yemekleri nasıl buldunuz?
- Tek kelimeyle muhteşem. Deniz ürünleri çok leziz ve çok ucuz. Restoranda jumbo karides, yengeç, balığınızı seçiyorsunuz, istediğiniz sosla pişiriliyor. Meyvesuyu kokteylleri çok güzel. Kahvaltı yerine bunları içiyordum.

Yağmur mevsimine yakalanmamak için hangi aylarda gidilmeli?
- Filipinler’in tropikal ikliminde haziran - eylül arası yağışlı, fırtınalı. En iyi zaman ekimden mayısa. Bu dönemde fiyatlar yükseliyor.

Gideceklere neler önerirsiniz?
- Turla gezmeyi sevdiğim için, organizasyonu kendim yaparım. En büyük gider uçak biletidir. Planlamayı en az 6 ay önceden yapabiliyorsanız, makul fiyata bilet almak mümkün. Filipinler zaten Avrupa ülkelerine kıyasla çok ucuz. Boracay biraz daha pahalı olabiliyor tabii. Boracay’da mutlaka şnorkelle dalış yapmanızı, mümkünse su altında resim çekmenizi öneririm. Bir de, o jumbo karideslerinden yemenizi, kokteylleri tatmanızı...

Unutamadığınız olay, gözlem?
- Filipinler fakir bir ülke. Dikkat çekici olan, halkın tüm fakirliğine rağmen devamlı güleryüzlü olması. Alışık olmadığımız bir şey tabii.
False