GeriSeyahat Tuval olan köy duvarları önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tuval olan köy duvarları önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar

Tuval olan köy duvarları önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar

İzmir'in Karabağlar ilçesinin kırsal Mahallesi Kavacık'ın duvarları tuval olurken, birbirinden güzel resimler de ilgi çekiyor. Mahalleyi ziyaret edenler, resimler önünde hatıra fotoğrafı çektirmeden bölgeden ayrılmıyor.

Karabağlar'ın şirin yerleşim yerlerinden Kavacık Mahallesi, birçok gezginin rotasında yer alıyor. Coğrafi işaret belgeli üzümüyle ünlü, doğal güzelliğiyle cezbeden Kavacık, ziyaretçilerin dinlenebileceği adreslerden biri olarak öne çıkıyor. Kavacık'ta ünlü üzümü başta olmak üzere üzümden elde edilen pekmez, lokum gibi çeşitli ürünleri de tadan ziyaretçiler, keyifli zaman geçiriyor. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken yerleşim duvarlarıyla da beğeni topluyor. Bazı ressamların köy çeşmesi ev ve istinat duvarlarına yaptıkları çeşitli figürlerinin resimleri ilgi topluyor. Figürler arasında Kavacık'ın ünlü üzümü, kuşlar, üzüm taşıyan köylü kadın, keçi gibi çizimler yer alıyor. Mahalleyi ziyaret edenler, resimler önünde hatıra fotoğrafı çektirmeden yerleşimden ayrılmıyor.

Tuval olan köy duvarları önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar



HATIRA FOTOĞRAFININ ADRESİ ÇEŞME OLDU

Yerleşimdeki duvarları boyayan usta ressam, evli ve 2 çocuk annesi Şebnem Çamdalı (65), 25 yıldır Kavacık'ta yaşadığını belirterek, "Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı, ismi Melahat. Düğünü vardı. ‘Ne hediye alalım’ dediğimde benden, duvarına resim yapmamı istedi. İlk onun duvarına yaptım. Köyde beğenildi. Başka talepler geldi, birçok duvara daha yaptım. Amaç köyü güzelleştirmek ve tanıtmak. Köye gelenler için buranın cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak" diye konuştu.

Tuval olan köy duvarları önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar



Profesyonel turist rehberi Övünç Didem Özsoy (42), Kavacık'a birçok ziyaretçinin geldiğini belirterek, "Çok beğeniyorlar. Özellikle köyün adının yazıldığı çeşmenin başında, önünde poz verip resim çekiliyorlar. Festival döneminde çeşme önünde kuyruk oluşuyor" dedi.

Tuval olan köy duvarları önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar



Aydın Karacasu'dan kente gezmeye gelen Olgun Karaman (48), "Buranın methini çok duymuştum. Kavacık'ın üzümü ve pekmezi gibi ürünlerinin çok güzel olduğunu söylediler. Köyün içinde dolaşırken resimleri gördük. Hatıra olsun diye çekildik" diye konuştu. Evinin duvarına bir başka ressam tarafından resim çizilen Bağkur emeklisi Meryem Düzgün Kaya (57) ise, "Bu resimler güzellik kattı. Huzur veriyor bana. Dışarıdan gelenlerin ilgisini çekiyor. Burada sanatla uğraşıldığı anlaşılıyor" dedi.

False