GeriSeyahat Turunç koyu nerede, nereye bağlı? Turunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Turunç koyu nerede, nereye bağlı? Turunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Turunç koyu nerede, nereye bağlı? Turunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ülkemizde doğal güzelliklere sahip birbirinden farklı koy bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Turunç Koyudur. En güzel koylardan birisi olan Turunç Koyu tatilciler için önemli uğrak noktalarından birisi konumundadır. Bu sebeple ulaşımı ve genel özellikleri sıklıkla araştırılmaktadır. Peki Turunç koyu nerede? Nereye bağlı? Turunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Sizlere Turunç Koyu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Ege Bölgesinde birbirinden eşsiz pek çok koy bulunmaktadır. Turunç Koyu bunlardan birisi olup yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğramaktadır.

 Turunç Koyu Hakkında Genel Bilgileri

 Turunç Koyu Fethiye'nin en güzel koylarından birisidir. Özellikle ulaşımın sadece tekneler ile sağlanması sebebiyle kara yolu ulaşımı mümkün olmamaktadır. Bu nedenle gizemini koruyan ve oldukça sessiz olan koylarımızdan birisidir. Oyuktepe Koyları olarak bilinen Turunç Koyu adını etrafındaki Turunç ağaçlarından almaktadır. Merkeze olan uzaklığı ise 8 kilometredir.

 Limandan ulaşım sağlanmakta olup etrafı tamamen ağaçlar ile çevrilidir. Bu ağaçlar genellikle Turunç ağaçlarından oluşmaktadır. Bunun yanında çam, zeytin, defne ve pınar ağaçları da bulunmaktadır. Doğal güzelliğinin yanı sıra turkuaz rengi deniziyle de ziyaretçilerini büyülemektedir.

 Turunç Koyu Nerede?

 Turunç Koyu Muğla ilinin Marmaris ilçesi içerisinde yer almaktadır. Kendi halinde sakin bir yer olan Turunç Koyu Marmaris merkeze 21 kilometre mesafede yer almaktadır. Merkezden kolay bir şekilde ziyaretçiler ulaşımı sağlamaktadır.

 Turunç Koyu Ücretli mi?

 Turunç Koyu girişi ücretsiz olmaktadır. Koya giriş ücretsiz olmasının yanı sıra sadece tekneler ile ulaşım sağlandığı için tekne ulaşımında ücret ödenmektedir. Turunç Koyu içerisinde tesis bulunmaktadır. Tesis içerisinde yeme içme gibi hizmetler de verilmektedir.

 Turunç Koyuna Nasıl Gidilir?

 Turunç Koyuna ulaşım sağlayabilmek için Muğla ili Fethiye ilçesine gidilmesi gerekmektedir. Fakat ulaşım sadece deniz yolu üzerinden yapılmaktadır. Bun nedenle tekne turları ile ulaşım sağlayabilmek mümkündür. Fethiye limanından kalkan turlar ile Turunç Koyuna ulaşılmaktadır.

 Turunç Koyunda Neler Yapılır?

 Turunç Koyu temiz bir denize ve efsane bir plaja sahiptir. Plaj içerisinde kumlu ve taşlı bölgeler de bulunmaktadır. Koyun büyük bir kısmı şezlonglar ile doludur. Bu şezlonglardan ücretli bir şekilde ziyaretçiler faydalanmaktadır.

 Denize yakın pek çok restoran da olduğu söylenmektedir. Alışveriş olarak ise zincir marketler bulunmaktadır. Bunlarla birlikte gezi teknelerinin durak noktası olan Turunç Koyu standart bir marinaya sahip değildir. Marinadan daha çok balıkçı barınağı havasındadır. Turunç içerisinde yapılacak aktivitelerden birisi de dalış olmaktadır. kayalık alan ve su alt mağaraların çok olduğu bir yer olması sebebiyle popüler dalış noktalarından birisi haline gelmiştir.

 Turunç Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Turunç bölgesi sınırları içerisinde Baklabükü Koyunda kamp alanı bulunmaktadır. Özellikle çadır kampı için uygun alanlardan birisidir. Bu koyda herhangi bir sosyal tesis imkanı bulunmadığı için kamp yapacak kişilerin araçları ile gelmesi gerekmektedir. Bunun yanında manzara seyri, trekking, fotoğrafçılık ve piknikte bu alanlarda yapılabilmektedir.

 

False