GeriSeyahat Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları

Rotasını sahillere çevirecekler için jürimize sorduk: “2020 yazının en popüler adresleri hangileri?” Kimi harika günbatımı izleyebileceğiniz durakları, kimi tadı damağınızdan uzun yıllar gitmeyecek restoranları kimi de şarkılarla coşabileceğiniz mekânları önerdi. Bu yıl yakınına yöresine yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerlerden en iyi 10’u sıraladık

jüri
Ahmet Faik Karanis / @yiyelimguzelleselim Instagram hesabı
Bahar Akıncı / Seyahat yazarı
Burcu Gürtürk Kadak / Hürriyet Seyahat gezgini
Cihan Şensözlü / Hürriyet Kelebek köşe yazarı
Çağdaş Ertuna / Milliyet kent yazarı
Ebru Erke / Hürriyet ekler yazarı
İsmail Polat / İletişim danışmanı
Nurgül Büyükkalay / Hürriyet Seyahat gezgini
Saffet Emre Tonguç / Hürriyet Seyahat yazarı
Seda Akman / Oyuncu


1- Gastronomik şölen

Od Urla, İzmir
Zeytin ağaçları içinde ‘fine dining’ türünde hizmet veren bir mekân. Yemekler bölgede yetişen ürünlerle hazırlanıyor. Sipariş ettiğiniz her tabak için uzun uzun bilgi veriyorlar, nerede üretildi, nasıl pişirildi... Mutfağı çevreleyen barı, dekoru, detaylı sunumlarıyla tam bir kaçış noktası ve iyi bir gastronomi yolculuğu. (0532) 696 39 30

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları



2- Dünyanın her yerinden balık: 
Novıkov, Bodrum
Bu yazın en sürpriz mekânlarından biri. Birçok ülkedeki Novikov’ların ortak özelliği, dünyanın her yerinden balıkların sergilendiği dev buz tezgâhı ve seçtiklerinizin açık mutfakta pişirilmesi. Sosyal ortamıyla da şu aralar ilgi odağı olan restoranın tepesinde helikopter pisti var. Ebru Erke, “Özel soslu taze ızgara ıstakozunu deneyin” diyor. (0552) 721 70 74

3- Özel lezzetler
Zaika, Kaş
Hafif bir müzik eşliğinde akşam yemeği için Kaş’ın en popüler adreslerinden. Mekân genişçe bir bahçeye kurulu. Masalar dip dibe değil. Nurgül Büyükkalay’ın önerisi: “Mezeleri de etleri kadar lezzetli. Özellikle et olarak şaşlık, mezelerden Lübnan usulü ‘mütebbel’i mutlaka deneyin.” (0242) 836 23 73

4- Canlı müzik programı
FenIx, Bodrum
Yalıkavak Marina’daki mekân, egzotik dekorasyonu ve Peru ağırlıklı Güney Amerika mutfağıyla dikkati çekiyor. Cihan Şensözlü “Fenix bu sezon çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları yemekle beraber yaptıkları canlı müziklerle Bodrum’a adeta yeni bir soluk getirdi” diyor. Rezervasyon şart. (0549) 790 18 06

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları



5- Müdavimleri var
Karina Alaçatı, Çeşme
Alaçatı’nın merkezinde, üzeri begonvillerle örtülü 13002 Sokak’taki restoranın önemli bir müdavim kitlesi var. Saffet Emre Tonguç’a göre “Bölgede ‘deniz ürünleri’ denince akla ilk gelen yerlerden. Ayrıca Ege’nin mevsimine göre en özel lezzetlerini de bulmak mümkün. Sakin ve huzurlu ortamı da cabası”.
(0232) 716 91 55

6- Yıldızların altında eğlence
Verenda Alaçatı, Çeşme
Alaçatı Beach Resort’un kumsalında ‘yeni nesil meyhane’ konseptiyle açıldı. Eğlence saat 20.00’de eski Türkçe şarkılarla başlıyor ve gece yarısına kadar sürüyor. Kalabalık gruplar için iki farklı seçeneğin olduğu fiks menü uygulamasının yanı sıra Alaçatı’ya özgü, midyeli yaprak sarma gibi ‘otlu’ tarifler de sunuyor. Acı tatlı soslu kalamar ve mücver favori ara sıcaklardan. (0546) 238 44 50

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları



7- Bir klasik
Asma Yaprağı Tarla, Çeşme
Alaçatı’nın en beğenilen duraklarından. Zeytinyağlılarıyla ünlü. Yemekler mevsiminde yetişmiş sebze ve otlarla pişiriliyor. Günlük iki ana yemek, 10 çeşit zeytinyağlı çıkıyor. Rezervasyon şart. Bahar Akıncı’ya göre “Mamurbaba’da 10 dönümlük bir tarladaki mekânın masalsı atmosferi ve yemekleri şahane”. (0538) 912 12 90

8-Her damak zevkine uygun
Madam Niça, Bozcaada
Eski bir şaraphanede hizmet veren mekân Bozcaada’nın en popüler kahvaltı ve yemek duraklarından. Bahar Akıncı “En başta cevizli ekşi mayalı ekmek, ıspanaklı-pancarlı erişteler, erken hasat zeytinyağı, tarhana, nefis reçeller ve daha neler neler... Sakinliği, konumu ve ince tasarımıyla da adanın ayrıcalıklı duraklarından” diyor. Rezervasyon gerekiyor.
(0532)165 39 50

9- Portakallı sübye için gidilir
Lal Girit Mutfağı, Cunda
Girit lokumu, asma yaprağında enginar dolma, portakallı sübye ve kekikli kuzu gibi özel lezzetlerin yanı sıra işletme sahibi ve şef Emine Hanım’ın kendine ait reçeteleri var. Burcu Gürtürk Kadak öneriyor: “Bu yaz yolunuz Cunda’ya düşerse Girit mutfağından özel lezzetler için Lal Girit’te bir akşam yemeği yemeden dönmeyin.” (0266) 327 28 34

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları



10- Mandalinalar arasında
Savra, Bodrum
Bitez’de mandalina ağaçları arasında kurulu, dört mevsim
hem otel hem restoran olarak hizmet veren bir işletme. Seda Akman “Bitez’de yeşilliklerin içinde, konforlu, iyi müzikler dinlediğim, lezzetli yemekler yediğim, sade tasarımıyla kendimi evimde hissettiğim Savra tercihlerimin ilk sırasında” diyor. (0553) 686 39 29

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle