GeriSeyahat Şehrin stresini Sapanca’da atın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Şehrin stresini Sapanca’da atın

Şehrin stresini Sapanca’da atın

Anne-kız gezginlerimizin bu ay rotası İstanbulluların şehirden kaçış noktası Sapanca. Etrafı doğal güzelliklerle çevrili bu bölgede her mevsim hem çocukları hem de yetişkinleri mutlu edecek birçok seçenek var.

Küçük seyyahım Lorin’le bu ay rotamız İstanbul’un oldukça yakınındaki doğa harikası Sapanca oldu. Biz de İstanbul’da yaşarken bahar aylarında Sapanca’ya ayrı, Maşukiye’ye ayrı günübirlik gezilere gitmiştik ancak ilk defa kış mevsiminde iki günlük konaklamalı kısa bir tatil yaptık. Sapanca aslında her zaman İstanbulluların yazları gittiği popüler bir bölgeydi. Hemen yanı başına kar sporları için Kartepe’nin açılması ve peşi sıra gelen bungalov, glamping ve SPA otelleriyle bölge, tarihinin en popüler yıllarını yaşıyor demek yanlış olmaz. Artık Sapanca İstanbulluların 4 mevsim şehirden kaçış noktası. Biz de İstanbul’da olduğumuz 1 haftalık sürenin son 2 gününü Sapanca’da geçirmek istedik. Bölge Sabiha Gökçen Havalimanı’na 1 saat 15 dakika mesafede olduğu için Türkiye’nin her yerinden ulaşmak çok kolay ve konforlu.

Şehrin stresini Sapanca’da atın

Natürköy’ün geniş bahçesinde yürüdük.

Sapanca’ya vardığımız ilk gün otel girişimiz saat 15.00’te olduğundan güne göl kenarında kahvaltıyla başladık. O kadar çok restoran seçeneği var ki insanın kafası karışıyor. Sonunda internet yorumlarına bakarak Natürköy adlı restoranda karar kıldık. Her yerde olduğu gibi burada da serpme kahvaltı servis ediyorlar. Natürköy’ün bir güzel yanı da kendine ait kocaman bir bahçesi olması ve içinden akan doğal kaynak suyu… Etrafında kazlar, kuşlar, kediler, köpekler ne ararsanız var. Güzel bir geç kahvaltı sonrası tesis içinde dolanarak hoş vakit geçirebilirsiniz. İkinci seçenek de Sapanca Gölü’nün kenarına gidip yürüyüş yapmak ya da burada kano veya bisiklet kiralamak. Biz arkasında çocuk koltuğu olan bir bisiklet kiralayarak soğuk havanın müsaade ettiği sürece biraz pedalladık.

Şehrin stresini Sapanca’da atın

Elite World’te gece, açık havada yüzdük.

Vaktimiz geldiğinde de kendimizi otelimize attık. Sapanca’da her yer birbirine 15 dakika mesafede. Bizim iki gece konakladığımız Elite World Hotel’in konumu da her yere yakın. Bu oteli seçmemizin en büyük sebebi SPA’sı olması. Anne-kız hamam aşkımız başka bir boyuta taşındı artık. Tatil için gittiğimiz her otelin hamamı olup olmadığını soruyor Lorin. Tabii bir de çocuk kulübünü. İtiraf edeyim ki artık otel seçiminde çocuk kulübü benim için öncelikli. Bu otelimizin çocuk kulübü de bizi üzmedi çok şükür. Çocuklar orada bir arada etkinliklere katılırken aileler de SPA’nın keyfini çıkardı. Biz de günün kalan yarısını otelde dinlenerek ve bol bol yıkanarak geçirdik. Sömestir tatilinde de otelin çocuklar için birçok farklı etkinliği olacak. SPA ya da termal otele gidecekseniz, yanınızda çocuğunuzun 2-3 farklı mayosu, havuz patikleri, bornozu ve havuz oyuncaklarını götürmeyi unutmayın.

Biz her yere yakın bir otelde kaldık ama bu oteli seçmemizin asıl sebebi SPA’sı oldu. Anne-kız hamam aşkımız başka bir boyuta taşındı artık. Tatil için gittiğimiz her otelin hamamı olup olmadığını soruyor Lorin. Tabii bir de çocuk kulübünü.

Gelelim Sapanca’da gezilecek diğer yerlere. Hem SPA’da vakit geçireceğim hem etrafı gezeceğim diyorsanız bu tatile 1 hafta ayırmanızı öneririm. Çünkü Sapanca’nın etrafında görülecek doğa harikası yerler var. Bunların en başında da bizim için Acarlar Longozu geliyor. Birkaç yıl önce girdiği tadilat bitti ve artık kapıları ziyaretçilerine açık. Longozu korumak için sadece bir bölümünü ziyarete izin veriliyor. Yürüyebileceğiniz kısmın uzunluğu 750 metre civarında, o da aşağı yukarı 20 dakikanızı alır ama sonrasında yüzen ağaçlara ve çeşit çeşit kuş seslerine karşı burada güzel bir çay kahve molası verebilirsiniz. Yine Sapanca’ya 15 dakikalık mesafedeki Ormanya hem doğa yürüyüşü için hem de çocukları cezbedecek birçok alanıyla ziyaret etmenizi önereceğim bir yer. Bu bölümlerden biri Doğa Okulu ve Ormanköy. Ormanköy’de hobit evleri, su değirmenleri ve dereler var. Fotoğraf galerinizi doldurma garantili bu alana şarjınız tam gidin ki sonra bizim gibi üzülmeyin. Ormanya’nın en çok hoşumuza giden diğer bir bölümü de Böcek Otel’i… Çocuklar burada birbirinden farklı böcek türlerini büyüteçle inceleme imkânı buluyor. Diğer alanlarını da gezmek için yarım gününüzü Ormanya’ya ayırın. Ormanya sonrası Maşukiye’nin Soğuksu Mahallesi’ndeki alabalık restoranlarında, gürül gürül akan şelalelere karşı bir akşam yemeği de bana göre es geçmemeniz gereken bir rota. Bugünlerde giderseniz ve şansınıza kar yağışı varsa Kartepe’de çocuklarla keyifli bir kayak günü geçirebilirsiniz. Biz gittiğimizde hiç kar olmadığından bu rotayı es geçtik. Meraklısına birçok farklı macera parkurunun yanında ATV sürüşü için şirketler de mevcut.

Şehrin stresini Sapanca’da atın

Lorin ilk kez gerçek bowling oynadı.

Kısa bir kaçış rotası ya da bir haftalık tatil olarak planlayabileceğiniz Sapanca gezisinde hem yetişkinler hem çocuklar mutlu olacaktır.

False