GeriSeyahat Parisliler sokakta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Parisliler sokakta

Parisliler sokakta

‘Je suis en terrasse’ yazıyor Paris saldırıları sırasında hedef olup beş müşterisini kaybeden ‘A la Bonne Biere’ adlı cafe’nin girişinde. 13 Kasım 2015 sonrasında hızlı bir yenilenmeye girdi ve yeniden açıldı.

Ocak ayında mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı sonrası çıkan ‘je suis Charlie’ye (ben Charlie’yim) atıfta bulunarak üretilen, ‘ben sokaktayım’ anlamına gelen bu slogan hayatın devam ettiğini kanıtlamayı hedefliyor. IŞİD militanları, Paris’in en işlek noktalarında 130 kişiyi hareketli bir cuma akşamı katletmiş olsa da...

Bu sloganı çıkartan ve özellikle sosyal medyada paylaşan Parisliler, her zamanki gibi üstlerinde şık kıyafetleri, bellerinde sevgililerinin elleri, dudaklarında kahkahaları ve gönüllerinde yaşama sevinçleriyle sokaklarda, cafelerde, barlarda, müzelerde, parklarda, pazarlarda, kısacası şehrin her yerindeler. Yaşananları unutmuyorlar, saldırının gerçekleştiği noktalara hâlâ çiçek veya not bırakanları ya da sessizce durup orada yitirilen hayatlara saygı gösteren insanları görmek mümkün, ama bunların hiçbirisi Paris’te yaşamın eskisi gibi devam etmesine engel değil. 

Parisliler bu kadar cesur olmasına sebep ne diye sorsanız, şehri karış karış dolaşan silahlı asker ve polislerin haricinde Paris’in kendisi derim. Paris yine her zamanki gibi büyüleyici! Beaubourg’un arnavut kaldırımı sokakları yağmurla yıkandığında da, Eyfel Kulesi karla kaplandığında da, Louvre Müzesi’nin önünde uzanan Tuileries bahçesinde ilkbahar çiçekleri açtığında da veyahut güneş o sıcak ve aydınlık yüzünü Montmarte tepesi üzerinde gösterdiğinde de alınan tat hiç değişmiyor: Paris size her mevsim nefes kesen bir deneyim vaadediyor.

False