Ördekler yarışıyor - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Ördekler yarışıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ördekler yarışıyor

Ördekler yarışıyor

Arkansas Eyaleti’nin Stuttgart şehrinde 1936’dan beri düzenlenen Ördek Çağırma Yarışı’nın (Duck Calling Contest) 78. dünya şampiyonası, bu yıl 30 Kasım’da düzenlenecek.

Amerika ve Kanada’dan gelen dünyanın en iyi ördek çağırıcılarının toplandığı şampiyona doğayla iç içe olduğundan, tatilciler içinde güzel bir kaçış fırsatı oluyor. Sabah saatlerinde karnaval havasında olan alanda yarışmalar dışında izleyiciler için farklı etkinlikler de düzenleniyor. Asıl yarışsa saat 14.00’te başlıyor.

En iyi rustik şık

Antalya Kalkan’daki Otel Fidanka Evleri öncelikle manzarası ve 40 metrekareye varan büyük ve bazıları jakuzili odalarıyla öne çıkıyor. Akdeniz/Ege balık ve ev yemekleri bulabileceğiniz otelin plajı 200 metre aşağıda yer alıyor. The Times bu oteli geçen yıl en iyi ‘rustik şık’ otel seçmişti. (242) 844 12 45

Şehrin stresinden uzak bir gün

Konaklamadan günübirlik bir gezi yapmak isterseniz, ETS’nin İstanbul çıkışlı Abant turu çok ideal. Şehrin stresli ortamından uzaklaşıp göl çevresinde doğayla iç içe bir yürüyüş ve sonrasında sucuk ekmek keyfi yapabilirsiniz. Abant Gölü’nün bulunduğu alan aslında bir milli park. Dolayısıyla gölün etrafında dolaşırken inanılmaz güzellikte manzaralar da size eşlik ediyor. Dikkat edilmesi gereken tek şey, havaların artık soğumuş olması. Yanınıza kalın kıyafetler almanızda fayda var. Sabah 06.00’da yola çıkılıyor. Bolu’daki kahvaltının ardından Abant’a ulaşılıyor. Hava durumuna göre faytonla gezmek ya da kızakla kaymak da mümkün. 99 TL’den başlayan fiyatlarla. (www.etstur.com)

Sıcak havaya doğru

Özellikle dalış tutkunlarının seyahat ettiği Maldiv Adaları, şu sıralar sıcak havada tatil yapmak isteyenlerin de tercihi olabilir. Bölgede tüm gün sıkılarak plajda yatmanız da gerekmiyor. Pek çok aktivite mevcut. Dalış meraklıları için neredeyse her otel bir dalış okulu bulunuyor. Ayrıca rüzgar sörfü ya da su kayağı da yapabilirsiniz. Kahvaltı, akşam yemeği, transferler ve otel fiyatının dahil olduğu program, Pronto Tour’la 669 Euro (1867 TL).
(www.prontotour.com)

İtalyan stilinde

Sahil şeridine kalabalık olmayan dönemde gitmeyi seviyorsanız Muğla Gökova’daki Baga Otel tercih edilebilir. Akyaka’nın güzel ve kuytu bir koyunda yer alan otel, İtalyan stilinde tasarlanmış. Ferah odaları ve deniz kenarındaki yemyeşil bahçesi, rahatlamanızı sağlayacak. Odalarında klima, TV, kablosuz internet de mevcut. Çift kişilik standart odada kahvaltı dahil iki kişilik fiyat 130 TL.
(www.baga.com.tr)

False