GeriSeyahat Okur gözüyle seyahat fotoğrafları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Son bir yılda çektiğiniz en güzel tatil fotoğrafını 10 cümleyi aşmayacak öyküsüyle gönderin, yayımlayalım: seyahatfotograflari@hurriyet.com.tr

NORVEÇ FİYORTLARI

 

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Can Gürel

Norveç’teki Flam Fiyordu boyunca Flam-Gudvangen arasındaki tekne yolculuğumuz sırasında görme fırsatı yakaladığım, eskiden Viking yerleşimi olan küçük bir Norveç köyü. Dar fiyortlar, metrelerce yüksekten akan şelaler ve küçük fiyort köyleri ile birlikte muhteşem bir görsel ziyafet oluşturuyor.

SİS VE KEÇİLER

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Ahmet Ergen

Doğu Karadeniz’de son yıllarda keçi yetiştiriciliği arttı. Keçi, bölgenin kalkınmasında ve istihdamında önemli rol oynamaya başladı. Doğu Karadeniz’de bir yaylaya çıkarken yol kenarında bir ırmağı geçmeye çalışan keçi sürüsüyle karşılaşmanız artık çok normal. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin Topluca Köyü’nde bulunan Maselevat Vadisi’nde dereyi geçmeye çalışan bu keçiler, doğanın büyülü renkleri ve sisin de etkisiyle ortaya tablo gibi bir görüntü çıkarıyor.

AZ BİLİNEN CENNET

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Bora Canpolat

Kelime anlamı ile su içine batmış orman demek olan longozun dünyadaki en büyüklerinden biri ülkemizde Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde bulunuyor. Acarlar Longozu gizli kalmış bir cennet gibi. Özellikle bahar aylarında nilüfer kaplı sularda tekne turu yapılıyor. Nilüferlerin doğadaki gizemini anlatan bir rehber eşliğinde tur yapmaksa farklı bir ayrıcalık sağlıyor.

LAMA BAKICISI

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Hasan Ürey

Peru’da, İnkalar’ın tarihi başkenti Cuzco’da, yerel kıyafetleri içinde Lama bakıcısına rastladım. Lama çok evcil ve sevimliydi.

BAVYERA GÖLLERİ

Okur gözüyle seyahat fotoğrafları

Sinan Öztürk

Almanya’daki Bavyera Eyaleti’nin güneyi çok bilinen bir bölge değil. Oysa Münih’e sadece 70 km uzaklıkta. Araba kiralandığında 1 saat içinde Münih’in şehir merkezine ulaşmak mümkün. Bu nedenle şehir içinde kalmak yerine tercih edilebilecek bir lokasyon. Güney Bavyera gölleri, köyleri, yeşilliği, küçük şirin otelleri ve alplerin başlangıç yamaçları ile oldukça huzurlu tatil seçenekleri sunuyor. Bu fotoğraf Kochel Gölü’nün kıyısında kaldığımız küçük otelin bahçesinden çekildi.

Fotoğraflarınızı bekliyoruz: seyahatfotograflari@hurriyet.com.tr

False