GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Alaçatı’daki Provence evi

La Grenadine, Alaçatı merkezinde, yerel doku ile Fransa’nın Provence atmosferini buluşturan bir butik otel. 120 senelik Rum evi orijinal dokusu korunarak restore edilmiş, Türk antikalarıyla dekore edilmiş. Üçü geniş, toplam beş odasında 10 kişiyi ağırlıyor. Büyük odaları 300, standart odaları 270 TL. Kahvaltı ve saat 17.00’deki creme de cassis’li kir kokteyli ikramı fiyata dahil. Okuma odası, TV odası, kablosuz internet bağlantısı, bahçesinde 12 metrelik yüzme havuzu bulunuyor. (www.lagrenadinehotel.com)

135 Euro’ya Mykonos

Atlasjet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Mykonos’a direkt uçmaya başladı. Uçuşlar perşembe ve pazar günleri yapılıyor. Bilet fiyatları 135 Euro’dan başlıyor. Business class seçeneği de var. (www.atlasjet.com)

Konaklamalarda yüzde 40 indirim

30 Eylül’e kadar Hilton Worldwide’ın bünyesindeki Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn ve Hampton Hotels otellerinde konaklayanlar yüzde 40’a varan indirimlerden yararlanabiliyor. Kampanya kapsamında 23 Temmuz’a kadar Hilton’un web sayfasından rezervasyon yapılabilir. (www.hilton.com/indirim)

Çeşme’de doğanın kucağında dinlenin

Kayezta Otel Çeşme Alaçatı’da. 12 odasıyla 12 ay hizmet veriyor. Kahvaltıda reçeller, hamur işleri, yumurta ve menemen çeşitleri, köyde yetişen domatesi, salatalık, zeytin, peynir, köy ekmeği, taze meyve suları, limonata bulabilirsiniz. Günün ardından beş çayında, boşnak böreği, mantısı, gözleme, kurabiye, katmer çeşitleri ikram ediliyor. Standart odada iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 250 TL. (Tel: 0232 716 06 34)

Tarihi konakta nostalji rüzgarı

Alp Paşa Hotel Antalya Kaleiçi’nde. Şirin ve tarihi bir tesis. 300 yıllık 4 konağın dekore edilmesiyle oluşmuş. Türk hamamı, su masajlı yüzme havuzu ve otelin restorasyonu esnasında bulunmuş olan tarihi eserlerin sergilendiği özgürlük parkı bulunuyor. 62 odası var, 12 ay açık. İki kişi kahvaltı dahil konaklamanın fiyatı 60 Euro’dan başlıyor. (www.alppasa.com)

Promosyonlu uçak biletleri

Emirates, 26 Haziran’da başlayacağı iki günlük indirim kampanyasıyla Dubai, Seyşeller ve Maldivler’e özel fiyatlara seyahat imkânı sunuyor. Kampanya dâhilindeki gidiş-dönüş bilet fiyatları Dubai’ye ekonomi sınıfı 328 Euro, business sınıfı 1185 Euro’dan, Seyşeller’e ekonomi sınıfı 700 Euro, business sınıfı 2049 Euro, Maldivler’e ekonomi sınıfı 829 Euro, business sınıfı 2337 Euro’dan başlıyor. (www.emirates.com.tr)

Pegasus’un Tel Aviv uçuşları başladı

Pegasus Hava Yolları, İsrail’de Tel Aviv uçuşlarına başladı. Seferler Tel Aviv’e haftada 6 gün gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları 70 dolardan satışa sunuldu. Uçuşlar İstanbul’dan pazartesi, salı, çarşamba ve cumartesi günleri saat 21.20’de, cuma günleri 21.30’da, pazar günleri ise 22.05’de gerçekleşecek. Adana, Antalya, Batman, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun ve Van’dan İstanbul bağlantılı olarak Tel Aviv’e uçulabilecek. (www.flypgs.com)

Haro’nun şarap savaşı

İspanya’nın kuzeyindeki bağlarıyla meşhur Rioja bölgesinin 12 bin nüfuslu Haro kasabası her yıl haziran sonunda eğlenceli bir etkinliğe sahne oluyor. San Petro Günü’nü kutlamak için yapılan Batalla del Vino (Şarap Savaşı) Riscos de Bilibio tepesinde yapılıyor. Yüzlerce litre kaliteli şarap bu savaşta cephanelik olarak kullanılıyor. 29 Haziran sabahı kasabaya flamalı atlıların girmesiyle başlıyor şenlik. Atlılar tepeye flamayı yerleştirdiği andan itibaren savaş başlıyor. Kabasa halkı mataralarında taşıdıkları şaraplarla karşısına çıkanı ıslatıyor. Bu arada turistler de bundan payını alıyor. Savaşta kural, kazanan, kaybeden yok. Amaç mümkün olduğunca eğlenmek.... Yolunuz düşerse koyu renk giyinmeye dikkat edin. (www.haro.org)

Siena’nın meşhur at koşusu 2 Temmuz’da

İtalya’nın Toskana bölgesindeki tarihi kentlerden Siena’da, ortaçağdan kalma meydanda düzenlenen at koşusu her yıl binlerce turisti bölgeye çekiyor. Hepi topu 90 saniye süren koşunun öncesi ve sonrası başlıbaşına bir ritüel. Piazza del Campo’yu çevreleyen parke taş kaplı yola toprak döşeniyor. Yarışçılar kentin 17 mahallesine ait salyangoz, baykuş gibi simgeleri taşıyor. Kazanan bir yıl boyunca Siena’nın kahramanı oluyor. Koşunun 90 saniye sürdüğüne bakmayın, 1310 yılından bu yana düzenlenen yarışlar uğruna neler neler yaşanmış... Pek çok jokey zehirlenerek öldürülmüş, büyük rüşvet skandalları patlak vermiş. (palio.comune.siena.it)

Jose Carreras Turgutreis’te

Bodrum Turgutreis’te bu yıl sekizinci kez düzenlenecek D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılışını 14 Temmuz’da ünlü İspanyol tenor Jose Carreras yapacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı David Gimenez’in yöneteceği konserin diğer solisti soprano Simge Büyükedes. Ertesi gün günbatımında piyanist Gülru Ensari eşliğinde kemancı Mirjam Contezen sahneye çıkacak. Akşam ise Yuri Bashmet yönetimindeki Moskova Solistleri kemancı Alena Baeva’ya eşlik edecek. 17 Temmuz’da günbatımında soprano Anna Lapkovskaja, piyanist Tamas Kery eşliğinde Leyla Gencer’in anısına söyleyecek. Akşam ise Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gitarcı Jose Maria Gallardo del Rey’e eşlik edecek. Antonio Marquez Dans Topluluğu da bir gösteri yapacak. Festival 18 Temmuz’daki iki konserle sona eriyor. Günbatımında kemancı Sevil Ulucan ve Piyanist Gülnare Şekinskaya sahneye çıkacak. Akşam ise Borusan Filarmoni Orkestrası. Gürer Aykal yönetimindeki orkestranın solistleri piyanist Fazıl Say, flütçü Bülent Evcil ve Çağatay Akyol, thereminci Carolina Eyck. (www.dmarinfestival.com)

Orta Asya’dan Çin’e 15 gün

Antonina Turizm, 1 Temmuz’da Orta Asya’ya 15 günlük bir kültür turu düzenliyor. Seul’den başlayan gezi kapsamında Ulan Bator, Orhun Anıtları, Gobi Çölü, Akbaba Geçiti, Kum Tepeleri, Tonyukuk Anıtları görülecek. Deve yetiştiricilerinin yaşamına, Naadam Festivali’ne tanık olunacak. Tur ücreti 11 bin 671 TL. (www.antoninaturizm.com)

False