GeriSeyahat Letonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Letonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Letonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Başka bir ülkeye vize almak için geçerli birkaç nedeniniz bulunmak zorundadır. Bu nedenler biri de aile birleşimidir. Letonya ülkesine aile birleşimi vizesi almak için bu nedeninizi sağlam gerekçeler üzerine oturtmanız gerekmektedir. Bunlardan ilki söz konusu ülkede ailenizden bir yakınınızın bulunmasıdır. Böylece Letonya ülkesi için gereken aile birleşimi vizesi başvurusunu yapabilirsiniz. İşte, merak edilenler.

Letonya aile birleşimi vizesi orada bulunan bir aile yakınınız neticesinde verilen bir vize olmaktadır. Bu da hali hazırda Letonya’da yaşayan bir yakınınız olması anlamına gelmektedir. Vize için gerekli olan en önemli kriter budur. Aksi takdirde Letonya aile birleşimi vizesi almanız söz konusu olan bir durum olmamaktadır. Letonya aile birleşimi vizesi için ülkenin istediği evrakları da eksiksiz göndermeniz gerekmektedir.

  Letonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Letonya aile birleşimi vizesi almanız için karşılamanız gereken önemli kriter oradaki yakınınız olmaktadır. Bu da Letonya ülkesinde yaşayan bir aile yakınınız olmaktadır. Letonya aile birleşimi vize başvurunuz için öncelikle bunu gösteren belgeyi hazır etmeniz gerekmektedir. Daha sonra konsolosluğun sizden istediği gerekli aile birleşimi evraklarını hazırlamanız ve eklemeniz gerekmektedir. 

 Letonya aile birleşimi vizesi almak için kendiniz adına bazı evraklar hazırlamanız da gerekmektedir. Adli sicil kaydı bunlardan biridir. Letonya ülkesi sicili temiz olan kişilere vize vermeyi tercih etmektedir. Bunun yanında nüfus kaydınızı gösteren belgeye de ihtiyacınız vardır. Bu belgenin içinde Letonya ülkesinde yaşayan ile yakınınızın bilgisi hazır bir şekilde bulunmaktadır. 

 Letonya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Gerekli olan tüm belgeleri hazırlayıp gönderdiğinizde geriye başvurunuzun kabulü kalmaktadır. Gereken cevap en fazla 15 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılmaktadır. Bu da çok fazla beklemenize gerek olmadığı anlamına gelmektedir. Ancak bu kadar süre içinde onay çıkmasını bekliyorsanız başvurunuzu eksiksiz bir şekilde yapmanız gereklidir. Bunun dışında konsolosluğun yoğunluğuna göre de süre uzatması yapılabilmektedir.

  Letonya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  Letonya aile birleşimi vizesi içi öncelikle gerekli başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra konsolosluk size gereken diğer belgeleri iletmektedir. Biyometrik fotoğraflarınız da bu süreçte hazır bir şekilde bulunmalıdır. Duruma göre son zamanlarda çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. 

 Letonya aile birleşimi vizesi için pasaportunuz, sicil kaydınız ve nüfus kayıt örneğiniz gerekmektedir. Eğer evliyseniz ya da Letonyalı biri ile evlendiyseniz bunu gösteren belgelere de ihtiyacınız bulunmaktadır. Sizin kaldığınız evin ikametgah bilgilerini gösteren bir evrak da bulunmalıdır. Evli iseniz eşinizin olduğu yerin de detaylı bir ikametgah belgesine ihtiyacınız olmaktadır. 

 Letonya aile birleşimi vize başvurunuz için çalıştığınız işin bilgilerini gösteren bilgilere de ihtiyacınız bulunmaktadır. Aldığınız maaşı gösteren belge ve çalıştığınız yerin belgesi bunlar arasında yer almaktadır. Sağlık durumunuzu bildiren belge de bu belgeler arasında yer almalıdır. Tüm bu belgeler dışında çocuklarınız varsa bunları da belgelere eklemelisiniz.

 

False