GeriSeyahat Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

Uzatılmış bir hafta sonu tatilini bir Avrupa kaçamağına dönüştürmek isteyenler için Gidello ekibi uygun rotaları derledi.

BOLOGNA - FLORANSA - PİSA - ROMA

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

"Kızıl Şehir" Bologna'dan başlayan yurt dışı yolculuğunuzda şehri gezerken adeta bir müze geziyor hissine kapılabilirsiniz. Genellikle kırmızı tuğlalarla örülmüş binaları ve Orta Çağ'a ait yapılarıyla Bologna büyüleyici bir tatil rotası. Eğik kuleler, Michelangelo heykelleri, Santo Stefano Bazilikası ve St. Mary Bazilikası da mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Floransa'yı anlatmak için kelimeler yeter mi bilinmez. Adeta her caddesinde ve her sokağında tarih kokan bu şehir, dünyanın en ünlü yapıtlarına ev sahipliği yapıyor. Michelangelo'nun Davut Heykeli ilk görmeniz gereken eserlerden sadece bir tanesi. Şehir ayrıca Leonardo da Vinci ve Dante gibi isimlere de ev sahipliği yapmıştır. Dini açıdan oldukça büyük ve önemli yapılara sahip şehirde; Floransa Katedrali, San Lorenzo Bazilikası, Santa Maria Novella Bazilikası ve Piti Sarayı mutlaka görülmelidir. Akşamınızı sonlandırmak ve muhteşem şehir manzarası eşliğinde güneşin batışını seyretmek için en uygun yer ise Michelangelo Tepesi olacaktır.

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

Pisa'ya gidip ünlü kulesini görmeden dönmek olmaz tabii ki. Ama fazla da vakit kaybetmeden İtalya'nın kalbi Roma'da görülecek yerleri kaçırmamak gerekir. Aşk Çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi ve Roma'nın simgesi haline gelen Kolezyum, şehrin önemli noktalarındandır. Ama bunların yanında Aziz Petrus Meydanı, Vatikan Müzeleri, Roma Forumu, Pantheon, Castel Sant Angelo Kalesi ve İspanyol Merdivenleri de mutlaka görülmelidir.

Kişiye özel Bologna, Floransa, Pisa turu.

BOSNA - BELGRAD 

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

Osmanlı'nın uzun süre hüküm sürdüğü ve Müslüman nüfusun fazla olduğu Bosna'ya bize çok tanıdık bir mimari hakimdir. Hünkar Camisi, Gazi Hüsrev Bey Camisi ve Ali Paşa Camisi görülmesi gereken başlıca camilerdir. Sırp Ortodoks Kilisesi ve Saraybosna Katedrali de Hıristiyanlık dinine ait önemli yapılardan. Mostar Köprüsü ve Sonsuz Ateş Anıtı da savaşın izlerini taşıyan şehirde, özgürlüğü simgeleyen yapılar arasında yer alır.

Tuna ve Sava nehirleri sayesinde maviye ve enfes doğasıyla yeşile doyacağınız Belgrad'da Aziz Sava Katedrali, Taş Meydan, Belgrad Kalesi, Sırbistan Ulusal Müzesi ve Nikola Tesla Müzesi gezilecek yerlerin başında gelir.

Kendi Bosna seyahatinizi planlayın

BRATİSLAVA - VİYANA

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

Bratislava küçük ve gezmesi oldukça kolay bir şehirdir. St. Martin Katedrali, Trinity Kilisesi, Napolyon heykelleri, Bratislava Köprüsü ve Ulusal Tiyatro gibi önemli yerleri gezip, yaklaşık 50 km uzağındaki Viyana'ya geçebilirsiniz.

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

Viyana, saraylarla dolu bir şehir. Schönbrunn Sarayı, Belvedere Sarayı ve Hofsburg Sarayı, mutlaka görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçı. Bunların dışında Aziz Stephan Katedrali, Opera Binası, Karl Kilisesi ve eskiden ahır olarak kullanılmış olan bir binada bulunan Museumsquartier’i görmeden dönmeyin.

OrtaAvrupa paket turları

Kısa kaçamaklar için Avrupa rotaları

False