GeriSeyahat Kazdağları’nın bahar lezzetleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kazdağları’nın bahar lezzetleri

Kazdağları’nın bahar lezzetleri

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kazdağları’nın eteklerindeki Zeytinbağı Otel, baharı iki gecelik yemek kursuyla karşılıyor.

Yerel malzemelerle ürettiği yemeklerin tarifini iki yıl önce “Kaz Dağları’ndan Bir Lezzet Öyküsü” adıyla kitaplaştıran Erhan Şeker, 4 Nisan’daki iki günlük yemek kursunda katılımcılarla doğadan yenilebilir yabani otları toplayacak. Köy pazarından alışveriş yapacak. Daha sonra bu malzemelerle akşam yemeği hazırlanacak, malzemeler, tarifler üzerine sohbet edilecek. İki akşam, bir öğle yemeği ve iki sabah kahvaltısı içeren iki gecelik program için konaklama ücreti iki kişi 640 TL. Kurs katılım bedeli ise kişi başı 100 TL (www.zeytinbagi.com).

Subasar ormanda kano safarisi
Dünyanın nadir subasar ormanlarından biri Sakarya’nın Karasu ilçesi yakınlarında. Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktadan batıya doğru uzanan 26 kilometrelik alanda, kumul, bataklık, subasar orman alanında 200’e yakın kuş türü konaklıyor. Acarlar Longozu’nda balıkçıl, kaşıkçı, çeltikçi, karabatak, dalgıç türleri, bahri, altıngöz, kadife ördek, deniz ve balık kartalları dahil kuşların gözlemlendiği bölgede pek çok nadide bitki yetişiyor. Patikatur, 29 Mart’ta Acarlar Longozu’na İstanbul’dan günübirlik tur düzenliyor. Kanoyla longozda yapılacak gezide, bitki ve canlı türleri tanıtılacak. Kahvaltı, yemek dahil 125 TL (www.patikatour.com)

ATV’ler Şile’de yarışacak
Türkiye’nin en kapsamlı ATV yarışmalarından Yeşil Vadi ATV Cup bu yıl 12-13 Nisan’da Şile’de yapılacak. İlk gün teknik bilgilendirmeden sonra yarışlar 12.30’dan 17.30’a kadar sürecek. Ardından saat 24.00’e kadar etkinlikler düzenlenecek. İkinci gün ise yarışın ikinci etabı yapılacak, ödüller verilecek. Bu arada çamur parkurunda farklı bir yarışma yapılacak. Etkinliğe katılım ücretsiz, tüm ekipmanları katılımcıların sağlaması gerekiyor. Yarışlara sadece 4x4 araçlar kabul edilecek. Ayrıntılı bilgiyi Yeşil Vadi Doğa ve Motor Sporları Merkezi’nden edinebilirsiniz (www.gercekmacera.com).

Beyrut’ta dört gün

Setur, üç gece dört günlük Beyrut turlarına 19 Nisan’da başlıyor. Uçak ve konaklama dahil 1851 TL’den başlayan turlara katılanlar ilk gün panoramik şehir turu yapacak. Eğer isterse sonraki iki günde ekstra olarak düzenlenecek Baal Bek, Harissa, B,blos, Jeitta gezilerine katılabilecek. (www.setur.com.tr)

Nisanda Amalfi kıyılarında

İtalya’nın meşhur Amalfi sahilleri nisanda yılın en güzel günlerini yaşıyor. Mika Tur, 18 Nisan’da düzenlediği 3 gece konaklamalı gezide ilk gün panoramik Napoli ve Sorrento turu yapılıyor. Sonraki günlerde ekstra olarak düzenlenecek programlarla Amalfi, Positano, Ravello, Capri Adası görülebilecek. Tur fiyatı 329 Euro’dan başlıyor (www.tatilbudur.com).

Karikatür, çizgi roman meraklıları Paris’e

Koleksiyoncu Daniel Maghen, ünlü karikatürcülerin orijinal çizimlerinden oluşan 370 parçalık koleksiyonunu satışa çıkardı. Toplam tutarı 3 milyon doları bulması beklenen koleksiyon 5 Nisan’da Christie’s Müzayede Evi’nde açık artırmayla satılacak. Karikatürler 21 Mayıs’a kadar Londra’da Christie’s South Kensington salonlarında sergileniyor.

Hitit şehirlerinde, mutfağında 3 günlük keşif

Anadolu’nun ilk büyük medeniyetlerinden Hititler tarihi kentleri, mutfağıyla üç günlük bir tura konu oldu. Antonina’nın 19 Nisan’da düzenleyeceği gezide Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde bu uygarlığın izleri aranacak. Daha sonra ön önemli yerleşimlerinden Hattuşaş, Boğazkale, Alacahöyük, Yazılıkaya görülecek. Kazanda yapılan dev dolmasıyla meşhur İskilip’te Hitit lezzetleri tadılacak. Tur ücreti 1390 TL (www.antoninaturizm.com)

Havaalanında ayrıcalık sağlıyor

TAV Havalimanları bünyesinde hizmet veren online seyahat sitesi TAVport.com, kullanıcılara uçak bileti, otel, transfer, araç kiralama, tur, CIP hizmetlerini tek tık ile sağlıyor. Sitede Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’ne bağlı 172 havayolunun uçak biletleri uygun fiyatlarla satılıyor. Yurtdışındaki 285 bin otelde yüzde 40 varan indirimle erken rezervasyon, 174 ülkedeki 800 firmadan araç kiralaması yapılabiliyor. Site kullanıcılarına TAV’ın havaalanlarında avantajlar sunuluyor.

False