GeriSeyahat Karadağ Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Karadağ'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karadağ Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Karadağ'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Karadağ Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Karadağ'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Ülkemiz ile diğer ülkeler arasında seyahat etmek için pasaport ve vize gibi bazı şartlar bulunmaktadır. Bazı ülkelere sadece kimlikle seyahat edilebilmektedir. Bazı ülkeler ise hem vize hem de pasaport istemektedir. Bazı ülkeler ise vize talebinde bulunmamaktadır. Peki, balkanların güzel ve şirin ülkesi Karadağ vize istiyor mu? Türkiye'den Karadağ'a seyahat için vize almak gerekiyor mu detayları ile derledik.

Karadağ balkanlarda bulunan ve 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden bir ülkedir. Ferah ve çevreci bir ülke olan Karadağ'ın başkenti Podgorica şehridir. Karadağ'a seyahat etmek için gereken tüm bilgileri sizler için bir araya getirdik.

Karadağ Vize İstiyor mu?

Son zamanlarda yapılan anlaşmalar ile birçok ülke ile vize serbestliği anlaşmaları imzalanmıştır. Bu sayede Türk vatandaşları turistik geziler için vize almadan anlaşma yapılan ülkelere seyahat edebilmektedir. Bu ülkelerden biriside Balkanlarda yer alan Karadağ'dır. Karadağ yaklaşık 700 binlik nüfusu ve muhteşem doğası ile dikkat çekmektedir.

Karadağ Türk vatandaşları için 90 günü aşmayan seyahatlerde vize aramamaktadır. Geçeli olan bir pasaport ile iki ülke arasında seyahat edilebilmektedir. Vize muafiyeti anlaşması gereği Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri iki ülke arasında vizesiz seyahat edebilmektedir.

Türkiye'den Karadağ'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye ile Karadağ arasında imzalanan ikili protokol kapsamında iki ülke vatandaşları 90 günü aşmayan seyahatler için vizesiz gidiş dönüş yapabilmektedir. Sadece pasaport ile yapılan giriş çıkış işlemlerinde 90 günden fazla kalınacaksa diplomatik temsilciliklerden vize başvurusu yapmak gerekmektedir.

Türkiye'den Karadağ'a gitmek için vize aranmasa da bazı şartlar aranmaktadır. Öncelikle vatandaşların geçerli olan bir pasaportlarının bulunması gerekmektedir. Daha sonrasında konaklama yeri rezervasyonu ya da ulaşım aracı bileti ibraz edilmelidir. Aynı zamanda ülkede gezi ya da konaklama süresince size yetebilecek bir paranızın olduğunu ibraz etmeniz gerekmektedir. Bir diğer şart ise ülkeye girişte görevlilere seyahat amacınızı belirtmek zorundasınız.

False