GeriSeyahat İstanbul’a En Yakın Tatil Yeri Önerisi: Şile
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’a En Yakın Tatil Yeri Önerisi: Şile

İstanbul’a En Yakın Tatil Yeri Önerisi: Şile

Tatilinizi planlarken gidiş ve dönüş yolunu düşünerek “Ee ben zaten bu uzun tatil yolunu çekeceksem yine yorulacağım! “düşüncesindeyseniz size İstanbul ‘a çok yakın olan, tam hafta sonları kaçmalık harika bir tatil önerim var: Şile!

Bir de planınız sevgilinizle tatile gitmekse ve şu sıralar “sevgili ile gidilecek tatil yerleri” , “İstanbul’ a en yakın tatil yeri” gibi anahtar kelimelerle Google ‘da siteden siteye turluyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyunuz efenim.

İstanbul ‘dan Şile ‘ye Nasıl Gidebilirsin?

İstanbul ‘a sadece 2 saat  (79 km) uzaklıktaki Şile ‘de hazır havalar hala güzel giderken hafta sonlarınızda İstanbul kaosundan uzaklaşabilirsiniz.

İstanbul ‘dan Şile’ye gitmek için aracınızı tercih edebileceğiniz gibi, Üsküdar ‘dan 45 dakikada bir kalkan otobüsleri de tercih edebilirsiniz.

İstanbul’a En Yakın Tatil Yeri Önerisi: Şile

Hafta Sonu İçin En Yakın Tatil Önerisi: Şile

İstanbullular, Cuma günü iş çıkışı bavullarınız hazır olsun, birazcık Cuma trafiği olacağını da hesaba katarsanız Cuma günü en geç  21:00 itibariyle tatilinizi başlatabilirsiniz. Gözlerden uzak, doğa ile iç içe dinlenme ve arınma tatiliniz olsun bu.

Şile’ de Nerede Kalınır?

Aklınızda olan plan biraz doğa ile iç içe olup, insan kalabalığından kaçıp, minimum efor ile tatili bitirmekse kesinlikle önerim Viiolet Park Otel. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi kapasitesi itibariyle çok fazla odası bulunmayan, ama buna rağmen içeride tatil köyü edasında olan huzurlu ortamı var.

İstanbul’a En Yakın Tatil Yeri Önerisi: Şile

Eğer biraz da şanslıysanız benim gibi,  Pazar kahvaltılarında Hürrem karakterini canlandıran vahide Gördüm ‘le birlikte kahvaltı da yapabilirsiniz.

Şile merkeze taksi ile sadece 5 dakika uzaklıkta olan otelde akşam yemekleri için de lezzetli seçenekler sunuyor. Örneğin size  “akşam ki barbekü partisine katılmak ister misiniz? ” Diye sorarlarsa cevabınız mutlaka “EVET! ” olsun.

Müzikleriyle, lezzetli yemek ve mezeleriyle 1 büyük rakıyı keyifli bir şekilde içebileceğiniz bir akşam yemeği olacaktır. Rakının keyfini,  havuz başında müziğin azaldığı noktalarda kulağınıza gelen cırcır böceği sesleriyle daha da artırabilirsiniz.

Şile’ye Gidince Neler Yapmalı?

Şile merkeze gittiğinizde sizi sahile doğru götüren yolda birçok yeme- içme yeri bulunuyor. Bir çok dükkanın ön tarafından göremeseniz de aslında hepsi efsane Karadeniz manzarasına sahip. İstanbul’ a en yakın romantik tatil kaçamağı  arayışındaysanız akşamları mutlaka burada gün batımını sevgilinizle izleyin derim.

İstanbul’a En Yakın Tatil Yeri Önerisi: Şile

Şile’ye gitmişken Venedik Dondurmacısı ‘na mutlaka ama mutlaka uğrayın. Roma ‘da yediğim dondurmadan sonra en iyi dondurmayı Şile ‘de Venedik Dondurmacısı’nda yemiş olabilirim. Benim favorim; Mavi renkli İtalyan karamelli ve muzlu dondurma oldu 

Mangal sefası: Çimlerin üzerinde, çardakta mangal keyfi yapmak isterseniz lezzetine göre fiyatları gerçekten çok uygun olan Baran Et Mangal’ı öneririm. Hele de Violet Park Otel’de kalıyorsanız yürüyerek 2 dakikada orada olabilirsiniz.”

"Şile‘de Gezilecek, gidilecek  yerler neler ?” gibi bir sorunuz varsa, üzgünüm bu tatiliniz öyle çok gezmekle geçmeyecek  Siz en iyisi denizin havuzun ve doğanın tadını çıkarın bu sefer!

Şile ‘de gece hayatı nasıl?” sorusuna cevabım ise; rakı&balık. Daha ne olsun!

Kaynak:e-gunlugum.com

 

False