GeriSeyahat Hırvatistan Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hırvatistan Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Hırvatistan Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Hırvatistan konsolosluk randevularını Hırvatistan Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş firmalardan yapabilirsiniz. Konsolosluk randevulu ya da randevusuz görüşme ve başvuru kabul eder. Bu nedenle herhangi bir işlem için Hırvatistan Konsolosluğuna randevu almadan da rahatlıkla gidebilirsiniz. Hırvatistan konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alındığı hakkında ayrıntıları derledik.

Hırvatistan konsolosluk randevusunu yetkilendirilmiş firmalardan alabilir ve her işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu alırken tarafınızdan herhangi bir ücret talep edilmez. Eğer ücretli bir işlem yapacaksanız yalnızca işleminiz için ücret ödersiniz.

  Hırvatistan Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? 

 Hırvatistan vizesi için kişisel olarak başvuruları Hırvatistan Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş firmalardan gerçekleştirebilirsiniz. Randevusuz olarak da konsolosluğa gitmek ve işlemleri gerçekleştirmek mümkündür. Hırvatistan 2013 yılından beri Avrupa Birliği üyesidir ve bu nedenle vize uygulaması bulunur. 

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hırvatistan ülkesine gitmek isterse vize alması gerekir. Hırvatistan vizesi Schengen vizesi değildir. Bu nedenle Schengen vizesinin çift ya da çok girişli olması gerekir. Tek girişli Schengen vizesi ile Hırvatistan giriş kabul etmez. 

 Vizenin çıkış süresi 15 gün olarak belirlenmiştir. Fakat herhangi bir sorun çıkması halinde 30 güne kadar da uzayabilir. Bu nedenle seyahatinizden en az 1,5 ay öncesinde vize başvurusunu yapmış olmanızda fayda vardır. Eğer geç başvuru yaparsanız ve vizenizde bir gecikme olursa bu durumdan Hırvatistan Konsolosluğu sorumlu tutulamaz. Ek evrak talebi olabildiği için ya da resmi günlere gelebildiği için vize çıkış tarihlerinde aksaklıklar meydana gelebilir.

  Randevu Almak Ücretli mi?

 Hırvatistan vizesi için konsolosluklardan herhangi bir randevu alınmasına gerek yoktur. Fakat işlerin daha düzenli ilerlemesini isterseniz elbette konsolosluk ile iletişime geçebilir ve randevu talep edebilirsiniz. Randevu almak isterseniz bunun için sizden bir ücret talep edilmez. Fakat vize çıkarmak için elbette bir ücret ödenmesi gerekir.

  12 yaşın altındaki çocuklar ile uzun süreli eğitim için vize çıkarmak isteyen öğrenciler Hırvatistan vize ücretlerinden muaf tutulur. Vize muafiyetleri sürekli değişebileceği için konsolosluk internet sitesinden güncel olarak muafiyet bilgilerini takip edebilirsiniz. Hırvatistan vize başvurusunu konsolosluklardan yapabilirsiniz. 

 Hırvatistan Vizesi Hakkında Önemli Bilgiler

  Eğer Hırvatistan vizesi için başvuru yapmak isterseniz konsolosluğa giderken mutlaka evrakları eksiksiz şekilde yanınızda götürün. Vize başvuru formunu da eksiksiz ve aynı zamanda İngilizce olarak doldurarak görevlilere vermeniz gerekir. Kullanılacak olan pasaportun işlenmesi için en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir. Aksi halde müracaat eden kişilerin öncesinde pasaportlarını yenilemeleri istenir. 

 Resmi tatiller vize başvurularını etkileyeceği için vize başvurularının Hırvatistan ya da Türkiye resmi tatillerine, bayramlarına ya da yeni yıla gelmemesine dikkat etmelisiniz. Eğer vize hakkında bir sorun olursa konsolosluk yetkililerince tarafınızla iletişime geçilir ve ek görüşme talep edilebilir. 12 ile 18 yaş arasındaki kişilerin vize başvurusunda ebeveynleri ya da yasal vasileri yanlarında olmalıdır. 

False