GeriSeyahat Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

Şimdiye kadar masallarda duyduğunuz, filmlerde gördüğünüz tüm perili şatoları unutun. Bu 5 perili şato sizi çığlıklarıyla, hayaletleriyle, ölümsüz kan lekeleriyle ağı içine alacak...

İşte Huffington Post'un haberine göre dünya üzerinde gelmiş geçmiş en ilginç 5 perili şatonun hikayesi... 

Predjama Şatosu - Slovenya

1274 yılına dayanan bu şato, yükselen bir uçurumun ortasındaki mağaranın içine inşa edilmiş ve normal şatolardan farklı olarak bilinir. Yerel efsanelere göre: İmparator Erazem Lueger bu şatoda yaşıyordu ve şatonun içinde işkence ve zorbalık yapılan gizli bölmeler vardı. Buna dayanamayan halk imparatoru o odalardan birinde öldürdü. O günden sonra İmprarator Erazem Lueger'in ruhunun şatoya musallat olduğu rivayet ediliyor.

Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

Fraser Şatosu - İskoçya

1575 ve 1636 yılları arasında inşa edilen Fraser Şato'su zarif, gösterişli mimarisi, güzel arazisi, bahçesi ve korkunç şehir efsanesi ile ünlüdür. Efsaneye göre genç bir prenses bu şatoda yaşıyordu ve uykusunda öldürüldü. Prensesin narin bedeni soğuk taş merdivenlerden aşağı arkasında kan izleri bırakarak sürüklendi. O günden bu güne kadar sert taş merdivenlerdeki kan lekesi temizlenmedi. Bazı geceler prensesin ruhunun evde dolaştığı söyleniyor.

Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

Eltz Şatosu - Almanya

Eltz Şatosu'nun tarihi 1157'lere kadar uzanır. Turistlere açık bir şekilde sergilenen bu şatoda Kontes Agnes'in yatak odası olduğu var sayılır. Kontesin zırhı ve savaş baltasının hala yatağının üzerinde durduğu biliniyor. İnanışa göre kontesin şatosu kötü kişilerden korurken öldüğü söyleniyor. Bu yüzden şato hala uğrak mekanlar arasında.

Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

Chillingham Şatosu - İngiltere

İngiltere'nin en bilinen şatosu olan Chillingham adlı şato,esirler için içinde bulunduğu zindan ve işkence odaları ile korkunç bir geçmişe sahiptir. Geçmişte burada yaşayan kişiler hayaletlerin inlemelerini duyduklarını söylerler. Seslere göre daha önce burada Lady Mary Berkeley yaşamıştır. Şimdilerde ise şato turistler tarafından hayalet turu olarak gezilmeye açık bir mekan.

Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

Houska Şatosu - Çek Cumhuriyeti

Prag'ın 1 saat uzağındaki şatonun ne bahçesi, ne de mutfağı var. Burada yaşayan kişilerin şatoyu ne zaman inşa ettiği bilinmiyor. Ama dünya üzerindeki Houska Şato'sundan başka hiçibir şatonun zemin katında cehenneme giden bir delik yok. Houska Şatosu'nun zemininde dibi bucağı görünmeyen sonsuz bir delik vardır. Bu deliğin üzerindeki mührün şeytani varlıkları içeride tuttuğu, dünyamıza girmelerinini engellediğine inanlılır. Efsanede söylenilene göre: Şeytanın o deliğe hapseldiği ve üzerinin mühürlendiği söyleniyor. Daha sonra şeytanın çığlıklarının geldiği yerde 30 yıl sonra mühür sökülmüş ve kırışık vücutlu, beyaz saçlı bir yaratığın kuyudan çıktığı biliniyor.

Gelmiş geçmiş en korkunç 5 perili şato

False