GeriSeyahat En iyi 10 ‘cruise’ rotası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi 10 ‘cruise’ rotası

En iyi 10 ‘cruise’ rotası

Kim bir gemiye binip bütün her şeyi arkada bırakıp huzura, sakinliğe ve yeni dünyaları keşfetmeye ‘hayır’ diyebilir ki? Dünyanın pek çok farklı destinasyonuna cruise turları yapılıyor. Kamaranızda yolculuk ederken egzotik, büyüleyici güzellikler, tarih, kültür ve doğal güzelliklerle karşılaşacağınız en iyi rotaları seçtik!

JÜRİ

Mehmet Yaşin – Hürriyet Seyahat yazarı
Berna Laçin – Oyuncu, gezgin
Saffet Emre Tonguç – Hürriyet Seyahat yazarı
Ayhan Sicimoğlu - Hürriyet Seyahat yazarı
Cemre Birand – Seyahat yazarı
Eyüp Özel – YACHT Türkiye Yayın Yönetmeni
Bahar Akıncı – Hürriyet yazarı
Ahmet Zeki Apalı – TUREB Başkanı
Serhan Güngör – Rehber
Sinem Baş – Cruise & Travel Dergisi GYY


Rüya gibi bir doğa
NORVEÇ FİYORDLARI

Fiyordların ve şelalelerin görkemli manzaraları eşliğinde denizle baş başa ve alabildiğince yemyeşil bir coğrafyada günler süren masalsı bir yolculuk. Genellikle Kopenhag’dan başlayan turda Olden, Bergen, Grainger, Flaam ve Almanya’nın bir şehri olan Kiel uğranılacak destinasyonlar arasında bulunuyor. Berna Laçin, “Görmeye alışık olduğumuzun dışında bambaşka bir coğrafya. Farklı bir dünya hatta bir rüya gibi” yorumunu yapıyor. Sekiz gece dokuz gün veya 14 gece 15 gün süren iki farklı tur seçenekleri var.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası


Turkuvaz denizlerde
KARAYİPLER VE KÜBA

Havana’nın retro havasını soluyup, tüm şehri baştan sona keşfettikten sonra çıkılan turda Karayipler’in irili ufaklı tropikal adalarına doğru demir alınıyor. Cayman Adaları, Jamaica, Meksika, Belize ve Honduras görülecek yerlerden bir kaçı. Tropikal adalarda yüzme, egzotik yiyecekleri tatma ve palmiyelerin altında müziğe kendinizi kaptıracaksınız. 14 gece 15 gün sürüyor.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası


Akdeniz rüyası
BATI AKDENİZ

Baştan sona Batı Akdeniz’in liman şehirlerini 10 günde gemiyle göreceksiniz. Cenova, Barcelona veya Marsilya limanlarından kalkan gemilerle Malaga, Cadiz, Lisbon, Valencia, Barselona, Roma ve Messina gibi önemli şehirlere uğranılıyor. Kültür, modern ve tarihi Akdeniz yerleşimlerinin panoramik manzaraları harika kareler sunuyor.

Buzulların sesleri…
ALASKA

Vancouver çıkışlı turlar 12 gün sürüyor. Saffet Emre Tonguç, “Alaska’da beni en çok etkileyen yaz aylarında gittiğimde karşılaştığım yemyeşil bir doğaya sahip olması oldu. Buzullar ise çok çarpıcı. Özellikle o kırılma anlarında çıkan ses insanı çok etkiliyor. Bir de Alaska’nın bin civarı kişinin yaşadığı küçük yerleşimleri görüyorsunuz” diyor.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası


Yakın ve güzel
YUNAN ADALARI

Yaz aylarının yakınlığı, doğal güzellikleri, eğlence hayatı ve diğer turlara göre ucuzluğuyla popüler cruise turuna erkenden rezervasyon yaptırarak avantaj yakalayabilirsiniz. Kuşadası veya İstanbul çıkışlı rotalarda Atina, Mykonos, Girit, Santorini, Sakız Adası, ve Rodos gibi turizm harikalarını göreceksiniz.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası


Tarihin içinde
TUNA NEHRİ

Uzun ince lüks nehir gemileriyle Doğu Avrupa’nın 10 ülkesinden geçen Tuna Nehri’ni kat edin. Nehrin etrafına yapılan saraylar, eşsiz mimari ve doğa sizi bekliyor. Ayhan Sicimoğlu, “Benim favorim nehir turları. Avrupa’nın tarihinin içine girdiğiniz Tuna Nehri zamanının ekspres yolu ve benim bir numaram” görüşünü belirtiyor. Dört gece ve yedi gecelik tur seçenekleri mevcut.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası


Uzakdoğu macerası
MEKONG NEHRİ

Egzotik bir nehirde ve bambaşka bir kültüre doğru yol alacaksınız. 14 gün süren tur boyunca Vietnam, Kamboçya ve Tayland’ı göreceksiniz. Az zamanınız varsa üç gün süren Ha Long Körfezi turunu da seçebilirsiniz. Bu rota için Bahar Akıncı, “Hayatınız boyunca göremeyeceğiniz zümrüt yeşili kayaların denizin üzerine serpiştirildiği bir körfezde güne gözlerinizi açıyorsunuz” diyor.

Britanya’yı keşfet
İNGİLİZ ADALARI

Southampton’dan başlayan turda Guernsey Adası, Cobh, Liverpool, Belfast, Greenok, Invergordon, Inverness ve İşkoçya’nın Başkenti Edinburgh’a uğranılıyor. Britanya Adası’nın doğal güzelliklerini ve önemli liman şehirlerini keşfetmek için ideal bir tur tercihi olacaktır. Yol boyunca size görkemli kaleler ve yemyeşil bir doğa da eşlik edecek.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası

Dünyadaki cennet
FRANSIZ POLONEZYASI

Turkuvaz suların üzerindeki bungalovlar, akvaryum balıklarının yüzdüğü berrak denizi, bembeyaz kumsallarıyla dünyanın en güzel adalarına uzanan bir yolculuk. Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan rota altı gün sürüyor. Bora Bora Adası da bu rotada var. Cemre Birand bu güzergâh için şunları söylüyor: “Gitmesi en zahmetli ama görsel açıdan en güzel ve en romantik olan yer burası.

En iyi 10 ‘cruise’ rotası


Çölün ortasındaki mucize
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Son yılların lüks tatil bölgesi Dubai’den demir alıp Abu Dhabi, Sir Baniyas Adası, Bahreyn ve Doha’ya uğranılıp tekrar geri dönülüyor. Sinem Baş, “Dünyanın ‘en’leri burada. Alışveriş, bir kaç kilometre ötedeki bedevi çadırlarında yaşanacak keyif ya da bir kent pazarında nefeslenmek için bile muhakkak gidilmeli” diyor. Çölün ortasındaki mucizeyi göreceğiniz tur sekiz gün sürüyor.

False