GeriSeyahat En iyi 10 cruise rotası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En iyi 10 cruise rotası

En iyi 10 cruise rotası

Bir gemiye atlayıp ağır ağır maviliklerde seyir alırken yeni dünyaları keşfetmeye ne dersiniz? Kamaranızda her gün farklı bir manzaraya uyanacağınız en iyi rotaları uzmanlara sorduk. Altı jüri üyemizin ilk tercihi Norveç fiyortları oldu.

1- NORVEÇ FİYORTLARI 

 

En iyi 10 cruise rotası

 

Göz alabildiğince yeşillik ve denizle baş başa kalabilmek için doğru seçenek bu. Genellikle Kopenhag’dan başlayan turda başkent Oslo, ikinci büyük şehir Bergen ve Grainger uğrayacağınız şehirler arasında. Saffet Emre Tonguç, “Fiyortların sunduğu manzaralar müthiş. Olağanüstü, her taraftan şelaleler akıyor” diyor.  

 

2- TUNA NEHRİ 

 

En iyi 10 cruise rotası


Doğu Avrupa’nın can suyu olan nehir 2800 km’lik uzunluğuyla 10 ülkeden geçiyor. Nehrin etrafına yapılan saraylar, eşsiz mimari ve doğa sizi bekliyor. Ayhan Sicimoğlu, “Avrupa’nın tarihinin içine girdiğiniz Tuna Nehri zamanının ekspres yolu. Kamaranızın bir tarafının da cam olmasıyla odanız da sizinle seyahat ediyor” diyor. 

 

3- YUNAN ADALARI 

 

En iyi 10 cruise rotası


Fazla uzağa gitmeden Atina, Mİkonos, Girit, Santorini, Sakız Adası ve Rodos gibi Ege’nin incilerini göreceksiniz. İstanbul çıkışlı olması da bir avantaj. Ege otlarıyla hazırlanan yemek ve balıklar da cabası. Serhan Yedig, “Uygun fiyata birden fazla adayı tek yolculukta, bavul açıp kapatma derdi olmadan görebilmek için ideal bir tur” diyor.

 

4- KARAYİPLER

 

En iyi 10 cruise rotası


Bu tur, Amerika’ya yakın olduğu için oldukça ilgi görüyor. Doğu ve Batı Karayipler olarak iki farklı program var. Doğuda St. Tomas, Saint Martin ve Jamaika, batıda ise Meksika ve Jamaika göreceklerinizden birkaçı. Tropikal adalarda yüzme, egzotik yiyecekleri tatma imkânı ve vahşi yaşamı gözlemleme şansını da yakalayacaksınız. 

 

5- KÜBA

 

En iyi 10 cruise rotası


ABD’nin Küba’ya olan ambargoyu hafifletmesinin ardından Amerikalı turistlerin oldukça ilgisini çeken Küba’da otel doluluk oranları zirvede... Bu ülkeyi retro havasından çıkmadan önce görmek için vaktiniz azalıyor. Cruise turlarında gezi öncesi bir veya iki gece Havana’da gemide konaklama sağlanması ve büyüleyici güzellikteki adalara uğraması farklı bir deneyim sunuyor. 

 

6- ALASKA 

 

En iyi 10 cruise rotası


Yemyeşil bir doğa sizi bekliyor. Birkaç yüz kişinin yaşadığı limanları her gün 10 bin civarında yolcu ziyaret ediyor. Küresel ısınma nedeniyle buzulların bir kısmı erise de hâlâ görebileceğiniz doğa harikası buzullar mevcut. Fotoğraf makinenizle buzullar yok olmadan eşsiz kareler yakalayabilirsiniz. Vancouver’dan başlayan tur dokuz gün sürüyor.   

 

7- GÜNEY AMERİKA

 

En iyi 10 cruise rotası


Patagonya’nın da dahil olduğu program yaklaşık 18 gün sürüyor. Şili’de Valparaiso’dan başlayıp Arjantin Buenos Aires’te bitirebilirsiniz. Veya tam ters istikamette de gidebilirsiniz. Yol boyunca Falkland Adaları’nı gjrecek, dünyanın en güney uç şehri Ushuaia, Cape Horn Boğazı ve Uruguay’ın başkenti Montevideo’da Latin havasını ciğerlerinize çekeceksiniz.  

 

8- BATI AVRUPA

 

En iyi 10 cruise rotası


Barselona, Roma veya Cenova limanlarından hareket ile 7 gün süren Batı Akdeniz rüyası. İtalya’dan Roma, Cenova, Cagliari ve Messina’yı, İspanya’dan Barselona’yı, Fransa’dan Marsilya’yı ve Malta’dan Valetta’yı göreceksiniz. Gezi kültür ağırlıklı, modern ve tarihi Akdeniz şehirlerinin panoramik manzarasını sunuyor. Uygun mevsim ekim ve nisan ayları.  

 

9- MEKONG NEHİR TURU

 

En iyi 10 cruise rotası


Dünyanın en uzun 12. nehrinde 13 gün süren Doğu Asya macerası. Otantik bir gemide Vietnam, Kamboçya ve Tayland’ı göreceksiniz. ABD’yle savaşta Vietnamlıların kazdıkları tünelleri de görmeden dönmeyin. Kendine has kültürleri, Asya yemekleri, rengârenk tapınaklarıyla büyülü anlar yaşayacaksınız. 14 gün zaman ayırmanız gerekiyor. 

 

10- SEYŞELLER 

 

En iyi 10 cruise rotası


Hint Okyanusu’nda 115’ten fazla adanın oluşturduğu tatil cenneti. Balayı çiftleri için ideal bir rota olan Seyşeller’de, butik gemiler ve yelkenliler haftalık geziler düzenliyor. Fiyatlar uygun. Mahe’de yer alan başkent Victoria’da, romantik oteller, tertemiz okyanus sularında yüzme imkânı sunuluyor. Ayrıca dalış turuna katılarak daha önce görmediğiniz canlıları da görebilirsiniz. 

 

 

False