GeriSeyahat Dünyanın en ilginç yapıları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en ilginç yapıları

Dünyanın en ilginç yapıları

Bu binaları gördüğünüzde bir süper kahraman filmindeki kötü karakterin gizli planlarını yaptığı, dekordan ibaret bir bina sanabilirsiniz, ama değil! Hepsi gerçek… İşte o ilginç binalar…

Günümüzde, özellikle de metropollerde sıra dışı mimari örneklerine rastlamak giderek artıyor. Dünyanın pek çok şehrinde veya kırsal kesiminde olağanüstü mimari örneklerine rastlamak mümkün...

Philadelphia City Hall, Philadelphia, ABD

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia belediyesi için inşa edilmiş bir belediye sarayıdır. Görüntüsü oldukça ilgi çekici…

Dünyanın en ilginç yapıları


Buzludzha / Bulgaristan

Bulgaristan'ın Buzluca dağında 1981 yılında yapılan ve komünizmin Bulgaristan'daki kalesi olarak adlandırılan merkezi bina 1990'da komünizm'in Bulgaristan'da son bulmasıyla birlikte unutulmaya yüz tutmuş bir binaya dönüştü.







1974 yılında Komünist Partinin aldığı kararla ve toplamaya başladığı paralarla yapımına başlanan bina şu anda bakımsızlıktan ve yağmadan dolayı harabeye dönmüş durumda.

Dünyanın en ilginç yapıları



Mahanakhon Kulesi / Tayland

Tayland’ın en yüksek binası MahaNakhon… Geçen yıl ağustos sonunda tamamlandı. Onu ülkesinde kırdığı rekorun dışında dünya çapında eşsiz kılan bir özelliği ise ne 77 katlı olması ne de 314 metrelik boyu ve mimarisi. Gökdelen, ‘download’ edilirken zarar görmüş ya da yarıda kalmış bir görseli andırıyor.

Dünyanın en ilginç yapıları


Riverside Museum / İskoçya

Burası İskoçya’da Glasgow Ulaştırma Müzesi… Zaha Hadid Mimarlık tarafından dizayn edilmiş ve 20 Haziran 2011 tarihinde açılmıştır.  Müze 1993 yılından beri şehirde açılmış olan ilk müzedir. Bina içinde ayrıca bir atölye ve Cylde Denizcilik Vakfına ait ofis alanı da yer almaktadır.   

Dünyanın en ilginç yapıları


Fort Alexander (Plague Fort) / Rusya
1838 ve 1845 yılları arasında inşa edilen kalenin mimarisi göz kamaştırıyor. Bölgenin önemli bir turistlik merkezi haline gelen Fort Alexander, 1983 yılında Rus Donanması için kullanıldı ve terk edildi.








O dönemlerde neredeyse 1000 askere ev sahipliği yapıyordu. Sonraları veba araştırma merkezi olarak kullanıldı. Bugün ise kale kapıları açık bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor.

Dünyanın en ilginç yapıları


Expiatori Del Sagrat Cor / İspanya

İsa’nın Kutsal Kalp Tapınağı olarak da bilinen yer, Barselona’nın en ikonik yerlerinden biri. Aynı zamanda bölgenin en yüksek dağına inşa edilen Expiatori Del Sagrat Cor, mimar Enric Sagnier Villavecchia tarafından tasarlandı. Denizden 548 metre yükseklikte yer alan mimari yapıya girişler ücretsiz.

Dünyanın en ilginç yapıları

Aiguille Du Midi /  Fransız Alpleri

Bir yıl boyunca ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği bölge yılın her döneminde ziyaret edilebiliyor. Yoğun bir soğuğun olduğu bölgede sıcaklık eksi 20’lere kadar düşebiliyor. Yine de insanlar burayı sık sık ziyaret etmeye devam ediyor.

Dünyanın en ilginç yapıları


False