GeriSeyahat Denizli'de Deniz Ve Göl Var Mı? Denizli Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Denizli'de Deniz Ve Göl Var Mı? Denizli Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Denizli'de Deniz Ve Göl Var Mı? Denizli Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Denizli'de bulunan göller sıklıkla ziyaret edilmektedir. Özellikle doğa güzelliği ile dikkat çeken Denizli'deki göller turistik geziler açısından önem taşımaktadır. Denizli'de deniz ve göl var mı? Denizli'de deniz ve göl var mı? Denizli yakınındaki denizler ve göller neler detayları ile derledik.

Denizli'de doğa harikası göller vardır. Bu bağlamda Denizli'deki göllerin kendilerine özgü özellikleri mevcuttur. 

 Denizli'de Deniz ve Göl Var mı? 

 Denizli ili özellikle topraklarının verimli olması sebebiyle tarım alanlarının başında yer almaktadır. Bu bağlamda Denizli ilinde 6 adet göl vardır. Bu göller yüz ölçümü sırasına göre en büyük göl Işıklı gölü olarak bilinmektedir. Ortalama yüzölçümü yaklaşık 112 km2 olarak ölçülmektedir. Yine Denizli iline ait göllerin detaylarına bakılacak olursa Çardak gölü, Çartı gölü, Kartal gölü, Süleymaniye gölü ve Karagöl olarak tanımlanmaktadır. 

 Denizli Yakınındaki Denizler ve Göller Neler?

 Denizli Ege denizine yakın bir il olmasına rağmen iç kesimlerde yer alması sebebiyle deniz ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Ancak Göl ve Pamukkale travertenlerinin bulunması sebebiyle yüzölçümleri oldukça büyük göller yer almaktadır. Deniz ili Yeraltı suları bakımından çok zengin bir şehir olmakla birlikte en büyük göl Işıklı gölü ve yüzölçümü bakımından en küçük göl ise Karagöl olarak bilinmektedir. Karagöl yüzölçümü yaklaşık olarak 0,20 km2 civarında ve 1250 m denizden yüksekliği mevcuttur.

 

False