GeriSeyahat Corona virüs karantinasının ardından İtalya'da hava ve su temizlendi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Corona virüs karantinasının ardından İtalya'da hava ve su temizlendi

Corona virüs karantinasının ardından İtalya'da hava ve su temizlendi

Koronavirüsün Avrupa'daki merkez üssüne dönüşen İtalya'da hava kirliliği seviyesinde dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Ülkenin en turistik şehirlerinden biri olan Venedik'te ise sular berraklaştı.

Şubat 2019'da Avrupa Parlamentosu tarafından yayımlanan bir rapor, Venedik'te hem hava hem de su kirliliği seviyesinin "endişe verici" boyuta ulaştığını ortaya çıkardı. Kirliliğin nedeni olarak da dizel deniz motorları ile düzensiz tekneler suçlandı. Ocak ayı sonunda ülkede başlayan koronavirüs salgınının ardından ise hem hava hem de su kirliliği seviyesinde dikkat çeken bir düşüş yaşandı.

Corona virüs karantinasının ardından İtalyada hava ve su temizlendi


Avrupa Uzay Ajansı'nın Copernicus Sentinel-5P uydusundan elde ettiği görüntülerde, İtalya'daki hava kirliliğinin (azot dioksit emisyonları) azalma oranı hazırlanan animasyonla gösterildi. Animasyonla, 1 Ocak 2020'den 11 Mart 2020'ye kadar Avrupa genelinde azot dioksit emisyonlarının dalgalanması izlendi.

Corona virüs karantinasının ardından İtalyada hava ve su temizlendi


"Corona virüsün beklenmedik yan etkisi"

İtalya'da dikkat çeken bir diğer değişim ise Venedik'te yaşandı. Ülkenin en popüler şehirlerinden biri olan Venedik'te suyun alışılmadık derecede berrak gözükmesi, sosyal medyada viral oldu. Bir kullanıcı, kanallarda yüzen kuğuların fotoğrafını, "Koronavirüsün beklenmedik yan etkisi" mesajıyla paylaştı.

False