GeriSeyahat Çocuklarla kolay seyahat için öneriler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Çocuklarla birlikte seyahat genellikle zor ve yorucu gibi gelse de her zaman öyle olmak zorunda değil. Enuygun’un yolculuk öncesinde ve sırasında kolayca uygulayabileceğiniz önerilerinden yararlanarak küçük yolcularla seyahatinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. İşte detaylar…

Teknolojik yardım alın

Günümüz çocukları için telefon ve tablet gibi cihazlar vazgeçilmez. Anne ve babalar da çocukların bu düşkünlüğünü tatilde kurtarıcı olarak değerlendirebilir. Ancak kullanım saatlerine mutlaka dikkat edin.

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Aslında çocuğunuz tatilde farklı aktivitelerle zaman geçireceği için elektronik cihazları çok fazla aramayabilir. Birlikte eğlenerek vaktini bu tür cihazlarla geçirmesinin önüne geçebilirsiniz ancak uzun yolculuklarda bu tür cihazlar gerçekten kurtarıcı oluyor. Yola çıkmadan şarj etmeyi unutmayın. Bir diğer seçenek ise yanınıza taşınabilir şarj almak.

Biberon, emzik ve mama olsun

Özellikle küçük çocuklarınızla birlikte uçakla seyahat edecekseniz biberon, emzik türü şeyleri hatta düşürme ihtimaline karşı yedeklerini mutlaka yanınızda bulundurun. Eğer çocuğunuz büyükse, yanınıza bunlar yerine sakız alın.

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Çünkü uçakların iniş ve kalkışlarında basınçtan dolayı kulakları ağrıyabilir. Biberon ve sakız gibi şeyler çocukların kulaklarının rahatsız olmasını önlüyor. Tuvalet ihtiyaçları için ise portatif kullan at poşetleri bulunan oturaklar alabilirsiniz.

El bagajına acil eÅŸyaları yerleÅŸtirinÂ

Yolculukta bavulunuzun dışında mutlaka acil durum eşyalarını barındıran bir el çantanız olsun.

Özellikle uçak yolculuğu yapacaksanız uzun bir süre bavulunuz yanınızda olamayacağı için yedek kıyafet, atıştırmalık bir şeyler, süt, su ve oyuncak gibi önemli eşyaları mutlaka yanınıza alın.

İlaçları unutmayın

Tatile çıkarken çocuklarınız için acil ateş düşürücü ve ağrı kesici gibi ilaçlarınızın bulunduğu küçük bir çantanız mutlaka olsun. Çocuklar bazen güneşin ya da çok fazla suya girmenin etkisiyle ateşlenebiliyor veya diş çıkartabiliyorlar.

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Bu gibi durumlara karşı acil durum ilaçlarınızı mutlaka yanınızda bulundurun. Aynı şekilde kendiniz için de ilaçları hazır bulundurmanızda yarar var.

Eğlenceli aktiviteler planlayın

Çocuklarla tatile çıkarken onların da eğlenebileceği aktiviteler olan yerler seçmeniz ve en azından tatilin bir bölümünü buna ayırmanız iyi olacaktır. Örneğin su kaydırakları ve güzel animasyonların bulunduğu oteller çocuklar için her zaman cazip gelir.

Bol animasyon ya da çocuk kulüplerinin olduğu otellerde, siz de gün içerisinde kendinize rahat zaman ayırabilirsiniz.

Otelinizi uygun seçin

Çocuklarla birlikte tatilde otel seçerken animasyon, su kaydırakları gibi etkinlikleri bulunan otellerin yanı sıra çocuklarınızın yaşına göre de seçim yapabilirsiniz. Örneğin bebek arabası kullanıyorsanız, tatil köylerinde bahçe katlarını seçmelisiniz.

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Yine çocuklu aileler havuza daha yakın odalara rezervasyon yaptırabilirler. Ayrıca bazı otellerin çocuklar için özel eğitimleri olabiliyor.

Bebek arabası katlanabilir baston şeklinde olsun

Bebek arabası tatil için büyük kolaylık. Çocuklar yorulduğunda uyuyabilir, oturup dinlenebilir hatta gerektiğinde eşyalarınızı ve plaj çantalarınızı taşıyabilirsiniz.

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Çocuklu aileler için tatilin olmazsa olmazlarından bebek arabası alırken baston şeklinde olanları tercih edin. Hem daha az yer kaplar hem de saplarına eşyalarınızı asabilirsiniz.

Oyuncak, mini yastık ve battaniye gibi şeyler alın

Çocuğunuzun sevdiği oyuncakları ve yastık gibi eşyaları yanınızda götürmeniz tatilde büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda bir başka önerimiz de çocuğunuzun istediği ya da seveceğini düşündüğünüz yeni bir oyuncak almanız.

Çocuklarla kolay seyahat için öneriler

Hatta başta bu oyuncağı saklayabilir, tatile gittiğinizde vererek çocuğunuzun keyifli saatler geçirmesini sağlayabilirsiniz. Deniz kenarında tatil yapacaksanız kova, kürek, top gibi oyuncaklardan almayı da unutmayın.

FotoÄŸraflar: Shutterstock

False