GeriSeyahat Çocuklarla gidilebilecek parklar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çocuklarla gidilebilecek parklar

Çocuklarla gidilebilecek parklar

Okulların açılış tarihi ileri alındı. Peki ele avuca sığmayan, enerjileri tükenmeyen ve sürekli eğlenmek isteyen çocuklarla uzatmalı tatilde ne yapmalı? İşte bir öneri: Tema parkları... Parklarda her yaş çocuğa ve elbette onlara eşlik eden yetişkinlere uygun faaliyetler mevcut. İşte sunduğu imkânlarla Türkiye’deki en eğlenceli parklardan bazıları...

Çocuklarla gidilebilecek parklar
VIALAND

Çocuklarla gidilebilecek parklar

59 ünitesi olan Paris Disneyland’le kıyaslandığında yaklaşık yarısı kadar eğlence ünitesi sunan Vialand’de 0-4 yaş ücretsiz, 5-14 yaş 80 TL, 15 yaş üstü 89 TL, 3-6 kişilik aileler için kişi başı 80 TL, 19:00-22:00 saatleri arası ikinci seans herkes için 45TL.

Geçen yıl kapılarını açan Türkiye’nin ilk tema parkı Vialand’de tüm gününüzü rahatlıkla geçirebilirsiniz. 30 kadar ünitesiyle küçük büyük tüm misafirlerin ilgisini çekecek üniteler sunan parkta adrenalin tutkunları için 3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan roller coaster vazgeçilmez bir parça. Çocukların favori çizgi karakterlerinden Sünger Bob ve Kâşif Dora karşılarına fotoğraf çektirmek için 4D simülasyonlarla çıkıyor. Vialand’de Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini anlatan eğitici ünitenin yanı sıra aynalarla optik illüzyon oyunları oynayan Sihirli Odalar da büyük ilgi görüyor. Yaz sıcağında serinlemek ve ıslanmaya itiraz etmeyecekleri 15 metre yüksekten serin sulara düşen eğlence treni Viking bekliyor. “Bu kadar adrenalin fazla, çocuğum küçük” diyenler ise eğlenceli hikâyeler anlatan Masal Ağacı’na yöneliyor.

Çocuklarla gidilebilecek parklar
LEGOLAND

Çocuklarla gidilebilecek parklar

3 yaşından büyük bir çocuğu olan 3 kişilik bir ailenin günlük bilet fiyatı 105 TL. Online bilet üç kişi için toplam 90 TL’ye geliyor. Yıllık sınırsız kart çocuklar için 80 TL, yetişkinler için 95 TL. 0-3 yaş ücretsiz, 3-14 yaş 30 TL, 15 yaş üstü 37.5 TL (yetişkin online bileti yüzde 20 indirimli).

Heyecanla beklenen ve Bayrampaşa’da 30 Temmuz’da kapılarını açan Legoland Discovery Centre 3-10 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyor. Hem eğlence hem eğitim sağlayan bir park arayışı içindeyseniz ailece burada keyifli zaman geçirebilirsiniz. Hem 4D film izleyecek, hem koşup oynayacak hem de yapım atölyesinde masa başına geçip legoları kurcalayacak vakti ayırın yeter.

Ayrıca Legoland ile aynı yerde Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri Sea Life Akvaryum da yer alıyor. Köpekbalıkları, dev vatozlar, rengârenk tropik okyanus balıkları ve denizlerin en nadide türlerine ev sahipliği yapan akvaryumda denizin dibinde yürüyormuş hissi uyandıran İstanbul’un en uzun okyanus tüneli de bulunuyor. 0-3 yaş ücretsiz, 3-14 yaş 29.5 TL (online bilet 23.6 TL), 15 yaş üstü 41 TL (online bilet 32.8 TL).

Çocuklarla gidilebilecek parklar
KIDZANIA

Çocuklarla gidilebilecek parklar

Pazartesi günleri kapalı olan parkta iki yaş altı giriş ücretsiz, 2-4 yaş 30 TL, 4-14 yaş ise 55 TL. Parkta yetişkinlerden ise ücret alınmıyor. Fiyatı daha da uygun olsun isterseniz biletinizi online alarak yüzde 10 ekstra indirimden yararlanabilirsiniz.

Eğlendirirken eğitme iddiasıyla yola çıkan bu global tema parkı 4-14 yaş çocuklara hitap ediyor. İster acil serviste ister bir moda evinde... Çocukların ilgilerine göre farklı meslekleri deneyimleyebildiği bu parkta gerçek dünyaya hazırlanmak oldukça eğlenceli. Üstelik çocuklar burada çalışarak kazandıkları Kidzania parası ‘KidZos’larla içerideki mağazalarda alışveriş yapabiliyor, hatta çocuklara özel bankada hesap bile açabiliyor. 90 farklı faaliyetin yapılabildiği parkta aktivitelerin bekleme süreleri tüm günü burada geçirmenize neden olabiliyor. Salı ve çarşamba günleri yüzde 30 indirimli olan parkta çocuklar eğlenirken ebeveynlerin içeride vakit geçirebileceği alanlar da mevcut.

Çocuklarla gidilebilecek parklar
KIDSMONDO

Çocuklarla gidilebilecek parklar

Hafta içi yaklaşık yüzde 20 indirimli olan parkta 1 yaş altı ücretsiz, 2-3 yaş 25 TL, 4-14 yaş 45 TL, 15 yaş üstü 25 TL.

Trump Alışveriş Merkezi içindeki Kidsmondo da meslek simülasyonları sunan bir tema park. Dört yaşından büyüklere hitap eden bu parkta çocuklar 40 meslekten dilediklerini deneyebiliyor. Özellikle itfaiye ve sürücülük okulu oldukça popüler ve sıraları uzun sürebiliyor. Kızlar ise güzellik salonunun kapısını aşındırıyorlar. Yeteneğini oyunculuktan ya da sanattan yana kullanmak isteyenler de bu parkta düşünülmüş. Ayrıca, çocuklar kendi başlarına veya eğitmenler yardımıyla da keşif yapabiliyorlar. Park, hafta içi çocuklara dört farklı mesleği deneyimleyebilecekleri bir yaz kampı sunuyor.

Çocuklarla gidilebilecek parklar
SAZOVA PARK, ESKİŞEHİR

Çocuklarla gidilebilecek parklar

Eskişehir’de çocuklarınızı götürebileceğiniz ‘Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’ 400 bin metrekarelik bir alana kurulu. İçinde gölet, gerçek ölçülerde bir korsan gemisi, bir akvaryum, bir de Disneyland’in meşhur şatosunu anımsatan bir masal şatosu mevcut. Bilim merkezi ve uzay evi meraklı küçükleri eğlenceli bir şekilde aydınlatıyor. Parkın gezilen bölümlerinin farklı ancak uygun fiyatlı giriş ücretleri var. 3 kişilik bir aile tüm bölümleri gezdiğinde 32,5 TL ödüyor. Eskişehir’e Ankara ve İstanbul’dan yüksek hızlı trenle de ulaşarak günübirlik bir macera yaşanabileceğini de unutmayın.

Çocuklarla gidilebilecek parklar
KELEBEK ÇİFTLİĞİ

Çocuklarla gidilebilecek parklar

Yetişkinler için giriş ücreti 20, öğrenciler için 17,5 TL.

Doğanın en renkli ve kırılgan canlılarından kelebeklerle iç içe bir güne ne dersiniz? Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği geçen yıl Beykoz’da açıldı ve sadece çocuklara değil büyüklere de hitap ediyor. Doğadan koparılmadan burada üretilen kelebekler gelen ziyaretçilerin arasında uçuşuyor, çocukların yüzlerini gülümseterek omzuna konuyor. Ziyaretin başında kelebekler hakkında 20 dakikalık bir video gösterimi var. Biraz bilgilendikten sonra rehberler eşliğinde kelebek serası geziliyor. Serayı gezerken rengârenk kelebeklerin yaşam döngüsünün her aşamasını görme olanağı var.
Enerjisi bol çocuklar Polonezköy Ormanı’na doğru uzayan iki kilometrelik bir parkurla rehber eşliğinde orman safarisine çıkarak ağaç köklerini inceleyebiliyor ve doğa buluşmasını biraz daha uzatma fırsatına sahip oluyor.

Çocuklarla gidilebilecek parklar
XTREM AVENTURES

Çocuklarla gidilebilecek parklar

Park pazartesi günleri kapalı. 4-13 yaş bir saat 30 TL, iki saat 40 TL, 14 yaş ve üstü bir saat 35 TL, iki saat 45 TL.

Ormanın içinde 8 bin metrekarelik alana kurulu, yüksek ve ağaç tepesi parkurlarından oluşan Xtrem Aventures macera tutkunu aileler için heyecanlı bir seçenek. Survivor’ı andıran ve 14 farklı ülkede faaliyet gösteren bu park, UNIQ İstanbul’da bulunuyor. 4-8 yaşlar arasındaki minikler parkın tadını koruyucu ağ ile çevrilmiş ilk yüksek ip parkurunda 20 farklı oyunla çıkarabiliyor. Parkta isteyen yetişkinlerin de maceraya dahil olabileceği parkurlar mevcut. Farklı zorluklarda üç yüksek ip parkuru ve ormanda gerçekleştirilen zip-line macerası ile aile boyu adrenalin dolu bir gün geçirebilirsiniz. Parkta ayrıca Yeni Zelanda’da bulunan ve Yüzüklerin Efendisi filminin de çekildiği eşsiz güzellikteki ‘Hobbit Köyü’ var.

False