GeriSeyahat Bosna Hersek Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bosna Hersek Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Bosna Hersek Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Bosna Hersek ülkemiz vatandaşlarından yeşil, bordo, gri ya da siyah pasaport sahiplerini 90 günü aşmayan seyahatlerde vizeden muaf tutar. Eğer 90 günden daha uzun süre kalmanız gerekirse konsolosluktan vize başvurusu yapmanız gerekir. Vize 10 iş gününde çıkar ve tarafınıza teslim edilir. Bosna Hersek vizesi çıkarmak için gerekli olanlar ve en hızlı ne kadar sürede çıkabileceği sizler için derledik.

Vize başvurusu ortalama olarak 15 günde sonuçlanır. Eğer hızlı bir şekilde vize çıkarmanız gerekirse ekspres vizeye başvurarak en fazla 2 günde çıkarabilirsiniz. 

 Bosna Hersek Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bosna Hersek'e seyahat edeceklerse 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaflardır. Bu koşulların sağlanması için kişilerin umumi, hizmet, diplomatik ya da hususi pasaportunun olması gerekir. 90 günü aşan seyahatler için vize başvurusunun yapılması gerekir. Eğer 90 günden daha uzun süre kalacaksanız Bosna Hersek konsolosluklarına uzun süreli vize başvurusu yapmalısınız. Vizenin çıkması en erken 10 iş günü en geç ise 30 iş günü sürer. Başvuru yaparken süreyi maksimum olarak değerlendirmekte fayda vardır.

  En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Eğer acil olarak Bosna Hersek seyahati yapmanız gerekirse bunu nedeni ile belirtmeniz gerekir. Eğer yetkililer tarafından nedeniniz geçerli görülürse 1 ya da 2 gün içinde vizeniz çıkar. Bunun için ekspres vizeye başvurmanız gerekmektedir. Eğer 90 günden kısa sürecek bir seyahatiniz olacaksa bunun için vize çıkarmanıza gerek olmaz yalnızca pasaportunuz ile gidebilirsiniz. Eğer 90 günden daha uzun süreli bir seyahat olacaksa vize başvurusu yapmanız gerekir. Ülkemiz 90 günü aşmamak kaydıyla bordo, yeşil, gri ya da siyah pasaport sahiplerini vizeden muaf tutar. 

 Bosna Hersek'in Vize İstediği ve İstemediği Ülkeler 

 Bosna Hersek 48 ülkenin vatandaşlarından vize istemez ve yalnızca pasaport ile seyahat kabul eder. Bu sürenin 90 olmak kaydıyla olduğu da bilinmelidir. Bosna Hersek'in 90 günü aşmamak kaydıyla vize istemediği ülkeler Arnavutluk, Arjantin, Azerbaycan, Avustralya, Brezilya, Bahreyn, Kanada, Şili, İsrail, Malezya, Umman, San Marino ve Sırbistan'dır Ayrıca Tayvan, Venezuela Singapur, Türkiye ve Birleşik Arap Emirliklerinden de vize talep etmez. Mısır, Küba, Moldova, Suudi Arabistan ve Çin vatandaşlarından da eğer diplomatik, hizmet ya da hususi pasaport olursa vize istenmez. 

 Bosna Hersek Vizesi İçin Gereken Evraklar

  Eğer 90 günden daha kısa süreli konaklama yapacaksanız ve pasaportunuz varsa Bosna Hersek sizden vize istemez. Fakat 90 günden daha uzun süre Bosna Hersek'te duracaksanız vize başvuru yapmanız gerekir. Vize başvurusu için vize harç ücretini ödemeniz ve dekontunu almanız gerekir. Bununla beraber fotoğraf, pasaport, vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat sağlık sigortası, banka hesap cüzdanı ve rezervasyon bilgileri istenir. Eğer gerek olursa tarafınızdan farklı belgeler de istenebilir. 

False