GeriSeyahat Bosna Hersek Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Bosna Hersek'e Seyahat İçin Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bosna Hersek Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Bosna Hersek'e Seyahat İçin Almak Gerekiyor Mu

Bosna Hersek Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Bosna Hersek'e Seyahat İçin Almak Gerekiyor Mu

Ülkemizden yurtdışına gitmek isteyen kişiler vize ve pasaport araştırması yapmaktadır. Bazı ülkelere vizesiz gidebilmek mümkünken bazı ülkelere vizesiz gidebilmek mümkün olmamaktadır. Bu anlamda Bosna Hersek ülkesine gitmek isteyen vatandaşların vize hakkında araştırması merak edilmektedir. Peki Bosna Hersek vize istiyor mu? Türkiye'den Bosna Hersek'e seyahat için almak gerekiyor mu? Bosna Hersek vizesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Vize yurtdışına gitmek isteyen vatandaşların alması gereken belgelerden birisidir. Fakat bu konuda bazı ülkeler vize istememektedir.

Bosna Hersek Vize İstiyor mu?

Bosna Hersek ülkemizde vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır. Fakat Bosna Hersek ülkesine seyahat etmek için pasaport gereklidir. Bu nedenle pasaport ve kimlik ile Bosna Hersek'e seyahat etmek mümkündür.

Türkiye'den Bosna Hersek ülkesine pasaport ve kimlik ile gitmek ve 90 gün konaklayabilmek mümkündür. Fakat 90 günden fazla konaklayacak kişilerin vize alması zorunlu tutulmaktadır. Vize işlemleri ise Bosna Hersek Konsolosluğunda yapılmaktadır.

Türkiye'den Bosna Hersek'e Seyahat İçin Almak Gerekiyor mu?

Türk pasaportu ile vize almadan seyahat edilebilecek bazı ülkeler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Bosna Hersek olmaktadır. Türk vatandaşları bu ülkelerde 90 gün boyunca vizesiz konaklama hakkına sahiptir.

Bosna Hersek sınır kapısında vatandaşların kimlikleri değerlendirilir ve seyahati desteklenen belgeler incelenir. Bu belgeler otel ve ulaşıma dair belgelerdir. Sınır kapısında sorulan bu evraklar ile ülkeye girişte herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

İstenen bu evraklar arasında vize bulunmamaktadır. Bu nedenle vatandaşlar vize almadan Bosna Hersek ülkesine gidebilmektedir. Türk vatandaşları umuma mahsus pasaportları ve kimlikleri ile Bosna Hersek ülkesine giriş yapabilmektedir. Ayrıca pasaportların en fazla 6 aylık olması gerekmektedir. 6 aylık geçerli olan pasaport ile birlikte Bosna Hersek ülkesine gidebilmek ve orada 90 gün kalabilmek mümkündür.

False