GeriSeyahat Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor!

Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor!

David Glasheen 70 yaşında bir zamanların Avustralyalı milyoneri… 1987‘deki borsa krizinde parasının çoğunu kaybeden Glasheen, şimdilerde cansız bir mankenle birlikte tropikal bir adada yalnız başına yaşıyor. İşte David Glasheen ada hayatı…

1980’lerde Papua Yeni Gine’de altın madenciliği yapan milyoner bir iş adamı olan şimdilerde ıssız bir adada üstüne gömlek bile giymeden yaşamını sürdürüyor. Sydney merkezli bir maden sendikasının sahibi David Glasheen, aynı zamanda gayrimenkul zengini… 28.4 milyon dolara ulaşan servetiyle dudak uçuklatan iş adamı 30 yıldır bir adada kendi başına yaşıyor. 19 Ekim 1987’de Dow Jones, Glasheen‘e yaklaşık 7.25 milyon dolarlık bir zarara uğrattı. Ardından Glasheen para kaybetmeye devam etti. O süreçte ailesi de parçalanmaya başladı.

Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor


David Glasheen, kız arkadaşıyla birlikte Avustralya’nın doğu kıyısındaki Restoration Adası‘na taşındığında yıl 1997’ydi. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine, başlangıçta 60 odalı lüks bir otel inşa etme planıyla adaya gelen Glasheen, sahildeki küçük kulübede kız arkadaşıyla yaşamaya başladı.



Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor

Kız arkadaşı daha fazla dayanamadı!

Sıcak su, banyo ya da konfora dair herhangi bir şeyin bulunmadığı bu tropikal adada daha fazla dayanamayan kız arkadaşı geri döndü.  Bu sırada adanın yerlisi Aborjinlerin otelin yapılmasına karşı açtığı savaş, David’in son planını da yerle bir ediyordu: Otel yapılamadı! Bu son olay, David Glasheen’in tek bir mayoyu takım elbiseye tercih ettiği zaman oldu. Adada yaşamaya karar veren Glasheen derme çatma kulübesini 20 yılda kademe kademe yeniledi. Güneş panelleri ve internet gibi lüksler edindi. Hatta kendi yiyeceklerini de yetiştiriyor.

Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor


Bu zaman zarfında en çok ihtiyaç duyduğu şey yaşadıklarını paylaşacak bir partnerdi. Arkadaşlık sitelerine ilan verdiği de oldu ama İtalyan bir kızla yaşadığı kısa süreli sevgililik dışında adaya gelecek birilerini bulamadı. David Glasheen şimdilerde cansız bir mankenle ada hayatı sürüyor. Tek arkadaşı köpeği Quasi ve tek sosyalleşme fırsatı adaya gelen tekneler ya da organik tarımcılar… Yine de David Glasheen, münzeviliğin en güzel yanının huzur olduğunu söylemeden edemiyor.


Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor


Adada çalışmalarına devam eden Glasheen, borsaya olan ilgisini hâlâ kaybetmemiş. Adada bir mülteci olarak yaşamaya başlayan ancak sonrasında kendine uygun bir hale getiren iş adamı “Atlardan ziyade jokeyleri takip edin.” diyor ve ekliyor “Gerçekten başarılıysanız, hatalarınızı da durdurabilirsiniz. Hatalar da yapın, kaybetmek zorundasınız ancak o zaman para kazanabilirsiniz.”

Bir zamanların milyoneri şimdi peş parasız adada yaşıyor

David Glasheen yaşadığı ada...

 

 

False