GeriSeyahat Baharı seyahatte karşılayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Baharı seyahatte karşılayın

Baharı seyahatte karşılayın

Kışın yorgunluğunu atmak, yaza dinç girmek için kısa bir bahar kaçamağına ne dersiniz? Seyahat sektörünün üç duayeni Hürriyet okurları için şehir, deniz, doğa alternatifli üçer seyahat paketi hazırladı.

ETS’nin kurucusu Mehmet Nuri Ersoy ekonomik, MİKA Tur’un kurucusu Bülent Kuş ortalama bütçeli, VIP Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu ise hayal yolculuklar öneriyor.

EKONOMİK SEÇENEKLER

Avrupa’da 5 ülke, 5 şehir
Program: Åžehir odaklı gezmeyi seviyorsanız, Avrupa’da tek seferde en fazla ÅŸehri görmek hedefinizse Mehmet Ersoy, size ‘Benelux ve Paris’ paketini sunuyor. 21 Nisan’daki yedi günlük turda Amsterdam’da 2, Brüksel’de 1, Paris’te 3 gece konaklanıyor.  Â
Otel: Üç ve dört yıldızlı şehir otelleri.
Başlangıç: Amsterdam’dan Brüksel’e vardıktan sonra sizi panoramik şehir turu bekliyor. Kraliyet Sarayı, Çin ve Japon evleri, Atomium, Büyük Saray, Manneken Piss’i keşfedin. Kentin tarihi bölgesinde geçmişe yolculuk yapın.
Cazip yönü: Åžehirler arasındaki yolculuklar karayoluyla yapılacağı için çevreyi görme ÅŸansınız olacak. Köln, Amsterdam, Brüksel, Paris, Lüksemburg’da panoramik ÅŸehir gezileri tur paketine dahil. Paris’te üç günde tekne turu, Disneyland gezisi gibi birçok sürpriz sizi bekliyor.Â
Yemek: Sadece Fransız mutfağını değil, Alman, Flaman mutfaklarını da tadabileceksiniz.
Kültür: Başta Louvre olmak üzere birçok müzede dünya resim, heykel sanatının başyapıtları, caddeler, meydanlar boyunca sıralanan farklı dönemlerin mimari örnekleri sizi bekliyor.
Gece: Amsterdam, Paris binbir eğlence seçeneği sunuyor.

Basra sahilinde dört gün
Program: Körfezin lüks merkezi Dubai’de denizi de içeren üç gece konaklamalı gezide ekstra turlara katılıp çölde safari, körfezde yemekli tekne turu yapabilir, dev AVM’lerde alışverişe çıkabilirsiniz.
Otel: Üç yıldızlı İbis Al Barsha, büyük alışveriş merkezi Mall of Emirates ve Jumeirah sahiline yakın. Ek ücret karşılığında dört ve beş yıldızlı otellerde konaklama seçenekleri de sunuluyor.
Başlangıç: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı turda merkez Dubai.
Cazip yönü: Uçak fiyatına üç gün konaklama, ekstra turlarla çevreyi keşfetme, denize girme imkânı.
Yemek: Burj Al Arab dahil birçok ünlü otelde, restoranda yerel mutfak ve dünya mutfaklarını tatma şansına sahipsiniz.
Kültür: Dubai’nin kozmopolit yapısını, çölde zorlu doÄŸa koÅŸullarında hayatta kalmayı baÅŸaran bedevilerin yaÅŸamını, dhow adı verilen tekneyle çıkacağınız turda yerel denizcilik kültürünü keÅŸfedeceksiniz. Kentte kimileri mimarisiyle, kimileri koleksiyonuyla ÅŸaşırtan 12 müze bulunuyor.Â
Gece:
Karanlık çöktüğünde ışıklandırılan binalarla farklı bir görünüme kavuşan Dubai’de turistlere yönelik her türlü eğlenceyi bulmak mümkün.

Kenya’da dört safari
Program: DoÄŸaseverlere yönelik turda Afrika’nın en büyük doÄŸal parkı Masai Mara’nın yanı sıra Nakuru Milli Parkı geziliyor. Afrika’nın beÅŸ büyüğü aslan, fil, leopar, buffalo, gergedanın gözlemlenebildiÄŸi parkta ve 450 çeÅŸit kuÅŸun yaÅŸadığı gölde gece yaÅŸamına da tanık olunuyor. Nairobi ÅŸehir gezisi de tur programında.Â
Otel: Nakuru’da bungalowda bir gece, Masai Mara’da kampta iki gece tam pansiyon, Nairobi’de otelde bir gece oda kahvaltı.
Başlangıç: Nairobi’den sonra ilk durak Nakuru Gölü Milli Parkı. Burada nesli tükenmek üzere olan beyaz gergedanlar ve dev flamingo sürüleri sizi karşılayacak. Tur tarihleri 3, 10, 17, 24 Nisan.
Cazip yönü: Safari turlarının ortalama fiyatları 1700 Euro civarında. Bu turun hem fiyatı ucuz hem de dört safari fiyata dahil.
Yemek: Yerel yemekler de olmakla birlikte konaklama tesislerinde dünya mutfağı ağırlıkta.
Kültür: Rengârenk Afrika kültürüyle tanışacaksınız.
Gece: Konaklama yerlerinde geceleri eğlenceler düzenleniyor.

ORTALAMA BÜTÇELİ SEÇENEKLER

Roma’da üç gece turu isteyen gezginlere Bülent KuÅŸ baharda Roma’yı öneriyor. Merkezinde konaklama içeren üç gece, dört günlük tura yarım günlük panoramik ÅŸehir tanıtımı dahil.Â
Otel: Roma’nın merkezinde, meşhur Termini Meydanı’ndaki otel dört yıldızlı.
Başlangıç: Panoramik turda şehri ana hatlarıyla tanıyacaksınız.
Cazip yönü: Kent merkezindeki otelden ulaşım için fazla zaman kaybetmeden tüm önemli tarihi mekânlara ulaÅŸabilirsiniz. Âşıklar ÇeÅŸmesi’nden Collessum’a, Zafer Kapıları’ndan Vatikan’a keÅŸfedecek o kadar çok yer var ki zamanın nasıl geçtiÄŸini anlamayacaksınız. Â
Yemek: Nefis pizzalar, spagetti’lerin yanı sıra iddialı et yemekleri, dondurmalar, tatlılar sizi bekliyor. Örneğin Phanteon’un yakınındaki Giolitti’de tam 70 çeşit dondurmayla karşılaşmak başınızı döndürecek.
Kültür: Dünyada sanat tarihine yön veren bu kadar çok baÅŸyapıtı bir arada görebileceÄŸiniz ÅŸehir sayısı çok sınırlı.Â
Gece: Akşam Roma’nın kalbi Trastevere’de atar. Beyoğlu’nu andıran semtin tarihi ara sokaklarında onlarca kafe, bar, gece kulübü var. Bohem bir gece geçirmek isterseniz bir şişe şarap alıp, sevgilinizle İspanyol Merdivenleri’ne oturabilir, sokak müzisyenleri eşliğinde hayata karışabilirsiniz.

Maldiv mavisinde kaybolmak
Program: THY’nin direkt seferiyle tropik tatil cenneti Maldivler’e uçup, sonsuz yeşillik ve mavilikte dinlenecek, suyun altındaki renkleri keşfedeceksiniz. Nisan ve mayıstaki 5 gece 6 günlük turlar tam pansiyon, sürat motoruyla otelden havaalanına ulaşım ücrete dahil.
Otel: Adaaran Club Rannalhi, rengârenk balıkların yüzdüğü mercan kayalıklarıyla çevrili bir adada. Dört tarafı beyaz kumsallar, denize uzanan palmiye ağaçlarıyla çevrili.
Başlangıç: Şehrin yorgunluğunu billur sularda atmanız için mükemmel bir fırsat. Tropik iklimin sunduğu nimetlerin başında gelen ılık Hint Okyanusu ve benzersiz sualtı dünyası sizi bekliyor.
Cazip yönü: Mercan resiflerinde deniz gözlüğüyle yüzmeye doyamayacaksınız. GöreceÄŸiniz rengârenk balıklardan her birinin fotoÄŸrafını çekmek isteyeceksiniz. Otomobil, uçak gürültüsünden uzak tropik ormanlarda kuÅŸ sesleriyle dolacak kulaklarınız.Â
Yemek: Her şey dahil sistemiyle çalışan otellerde yerel mutfağın yanı sıra dünya mutfağını da bulabilirsiniz. Tropik meyvelerle özel meyve diyeti de yapabilirsiniz.
Kültür: Uzakdoğu ve Afrika’nın karışımı ada halkının misafirperverliğinin ve yerel müziklerinin keyfini akşam tesisin barında çıkartabilirsiniz.
Gece: Hava karardıktan sonra beyaz kumlarla bezeli sahile gidin, ayaklarınızı denize doğru uzatın ve gökyüzüne bakın. Yıldızlar altında denizin kokusuna, huzurun sesine şahitlik edin.

Tanzanya’da dört gün

Program: Mayıs başında THY’nin direkt seferiyle Afrika’nın kalbi Klimanjaro Havalimanı’na uçuş dahil dört gece tam pansiyon konaklama ve ciplerle safari.
Otel: Sopa Lodge’un milli park alanlarındaki tesislerinde, yaban hayatın yanı başında konaklanıyor.
Başlangıç: Meru Dağı, Lake Manyara, Serengeti ve Ngorongoro milli parklarında TV belgesellerinden, hayvanat bahçesinden tanıdığınız Afrika’nın simgesi aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedanları gerçek yaşam ortamlarında, doğada özgür göreceksiniz. Zebra sürüleri, timsahlar, sırtlanlar, yırtıcı kuşların arasından geçeceksiniz.
Cazip yönü: Cipli safariler güvenli. Masai kabilesi üyesi rehberler hayvanlar ve yerel kültür hakkında da bilgi veriyor. Fotoğraf çekmeniz için özel imkân sağlanacak.
Yemek: Öğle yemekleri piknik şeklinde. Akşam kamplarda dünya mutfağı ve yerel ürünler sunuluyor.
Kültür: Köylerde yerli kabilelerin yaşamıyla tanışacaksınız. Afrika kabilelerinin ahşap oymacılığı, avcılık yeteneklerine tanık olacaksınız.
Gece: Gözlerinizi kapatın ve odanızda doğanın seslerine kulak verin. Ertesi gün sizi bekleyen sürprizleri hayal edin.

HAYAL TATÄ°LLER

Dünyanın tüm nimetleri Kırmızı Elma’da
Program: Ceylan Pirinçcioğlu, hayalleri süsleyen şehir tatilleri için baharda New York’u öneriyor. Dört gece, beş günlük programda arzunuza bağlı olarak kentin sesleri, lezzetleri, özgün renkleri, kültürel çeşitliliği, alışveriş cennetleri, kültür mekânları var. İlk tur 18 Mayıs’ta.
Otel: Seçenekler Park Central, Soho Grand, Morgans, Royalton, Hudson otelleri.
Başlangıç: United Air’le İstanbul’dan direkt uçuş. Genel şehir turu, isteğe bağlı olarak tematik turlar.
Cazip yönü: Kışı rahatsız edecek kadar soğuk, yazı nemli ve çok sıcak bir şehir olan New York’u baharın ılık günlerinde üşümeden, terlemeden, yazın turist kalabalıkları arasında ezilmeden gezme imkânı. Tek şehirde pek çok ülkenin kültürünü bir arada tanıma fırsatı.
Yemek: Neredeyse tüm dünya mutfakları, dünyanın en iddialı restoranları sizi bekliyor.
Kültür: Dünyanın önde gelen müzeleri, en saygın konser salonları iddialı kültür merkezleri bir yana New York’un sokak kültürü bile başlıbaşına cazip bir keşif konusu.
Gece: Broadway şovlarından, underground gece kulüplerine tüm seçenekler.

Miami’den Bahamalar’a deniz ve güneş tatili
Program: ABD’nin Miami kentinde iki, Orlando’da üç günlük geziden sonra, Bahama Adaları’nda üç günlük gemi yolculuÄŸuna çıkılıyor. Ä°lk tur 18 Mayıs’ta.Â
Otel: Animal Kingdom Lodge (Orlando), Delano Hotel (Miami), Atlantis Paradise Island (Bahamalar)
Başlangıç: United Havayolları’yla İstanbul’dan Orlando’ya uçuluyor.
Cazip yönü: Türkiye bahara hazırlanırken tropik iklimde yazı yaşama, denizin tadını çıkarma ayrıcalığı, Florida Eyaleti’nin iki büyük kentini birlikte tanıma, Orlando’daki Disney, Deniz Dünyası, Universal Stüdyoları gibi dev tematik parklarını görme, Bahamalar’da unutulmaz bir gemi yolculuğu yaşama ve dalış yapma fırsatı.
Yemek: Miami ve Orlando’da dünya mutfağının, Bahamalar turunda ise Karayipler mutfağının lezzetleri sizi bekliyor.
Kültür: Florida Eyaleti’nde kozmopolit bir kültürün zenginliğine, Bahamalar turunda ise enerjik, renkli Karayip kültürüne tanık olacaksınız.
Gece: Miami ve Orlando’da gece hayatının tüm seçeneklerini rahatlıkla bulacaksnız. Kruvaziyer gemileri ve Bahama limanları da bu konuda iddialı.

Darwin’in izinde
Program: 26 Nisan’daki dokuz günlük tur Ekvator ve Güney Amerika’nın kuzeybatısındaki 13 büyük, 6 küçük adayı içeriyor. İki gecesi karada, beş gecesi denizde geçiriliyor. Kamara seçimine göre fiyat 7500 Euro’ya kadar çıkabiliyor.
Otel: Quito’da Swissotel, denizde ise M/Y Eclipse adlı lüks megayatta konaklanacak. Yatta standart odaların yanı sıra konforlu, balkonlu, jakuzili süitler mevcut.
BaÅŸlangıç: KLM’le Ä°stanbul’dan Ekvator’un Quito kentine uçuluyor. Åžehirde iki gün geçirdikten sonra adalardaki deniz yolculuÄŸu baÅŸlıyor.Â
Cazip yönü: Darwin’e Evrim Teorisi için ilham veren bir coğrafyada uzmanlar eşliğinde keşif turları, dalış imkânı, milyonlarca yıldır korunmuş sıradışı bir doğayı, denizaslanı, iguana, dünyanın en büyük kara kaplumbağaları dahil pek çok nadide canlıyı yakından tanıma fırsatı.
Yemek: Gemilerin mönüsü gezi programları kadar iddialı.
Kültür: YerleÅŸime açık adalarda Pasifik Okyanusu yerlilerinin kültürünü tanıyacaksınız.Â
Gece: Gemilerde bar ve eğlence mekânları da bulunuyor.

 

 

 


Â

False