GeriSeyahat Bahar aylarının en güzel rotası: Kapadokya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bahar aylarının en güzel rotası: Kapadokya

Bahar aylarının en güzel rotası: Kapadokya

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da bahar ayının gelmesiyle birlikte balon turlarına ilgi de artmaya başladı. Dünyanın en ilginç doğa oluşumları arasında yer alan peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleriyle her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya'da, düzenlenen sıcak hava balon turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Bölgede her gün sabahın erken saatlerinde, farklı din, dil ve ırktan insanlar, Kapadokya bölgesinin göz alıcı güzellikleri arasında balon yolculuğu için bir araya geliyorlar. Son zamanlara yerli turistlerin vazgeçilmezleri arasında olan sıcak hava balonlarına son aylarda Malezya, Singapur, Endonezya, Kore ve Çin gibi ülkelerden gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.

Bahar aylarının en güzel rotası: Kapadokya

1988 yılından bu yana Kapadokya semalarında uçan balonlar, bölgeye ve Türkiye turizmine katkıda bulunuyor. 2016 yılında 250 bin turistin sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyrettiği Kapadokya, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor. 

Dünyanı keşfetmeye buradan başla...


Uçuşlar, sıcak hava balonlarının 28 derecenin üzerinde ve aşırı rüzgârlı koşullarda uçamaması nedeniyle sabah saatlerinde yapılıyor. Ortalama bir saat süren uçuşlarda rüzgâr yönünde hareket eden sıcak hava balonları, kimi zaman 1000 feet’lik yüksekliğe çıkarak güneş doğuşunu, peri bacalarını ve vadi manzaralarını yolculara seyretme imkânı veriyor. 

Bahar aylarının en güzel rotası: Kapadokya


Sıcak hava balonu uçmaya başlamadan önce yer ekibi tarafından uçuşa hazırlanıyor. Sıcak hava balonunu havalandırmak için özel üretilmiş yanmaz kumaşın içi sıcak havayla dolduruluyor. 

Bahar aylarının en güzel rotası: Kapadokya


 

False