Avare - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

ÜÇ GENCİN KALBİ

Bir gemici tanırım
Kalbini bir limanda bırakmış
Ya kaybolursa?
Ağlar çocukluğundaki gibi
Kalbini almaya gidecek hâlâ
Bir oğlan tanırım
Derin yeşil gözlü
Gönlü güney denizlerinin dibi
Kalbi ise yerinde
Birine vermeye gidecek
Bir gemi arar durur
Bulutlardan.
Bir şair tanırım
Onunki içler acısı
Kalbini asla vermemiş
Çalmışlar
Kalbi eski bir efsanede saklı.

Ece Ayhan

AVARE’NİN ÖNERİSİ

İlber Ortaylı
Yakın Tarihin Gerçekleri
Timaş Yayınları

Türkiye’nin önde gelen tarihçilerinden İlber Ortaylı, Yakın Tarihin Gerçekleri adlı son kitabında tartışmalı konuları ele alıyor. Balkanlarda isyanlar, İttihat ve Terakki Partisi, son padişah Vahdeddin ve Osmanlı’nın son günleri, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in ilk dev atılımları, anayasalar, seçimler, tek parti devri, İkinci Dünya Savaşı yılları gibi konu başlıkları altında Ortadoğu’nun tarihi, krallıkların yükselişi ve çöküşü, baskıcı liderler ve oğulları, kanayan yara Filistin’in geçmişi ve geleceğine dair yorumlar yer alıyor... İstanbul’un tarihi ve kimliği, sahipsizliği, kültürel mirasın geleceği de diğer önemli başlıklar.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
ZÜMRA LÜ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Jamie Cullum
Twentysomething
Verve

İstanbul 12 Orkestrası’nın flütçüsü Zümra Lü Oktayoğlu, konser turneleri sayesinde Türkiye’nin birçok ilini gördü. İki yıl öncesine kadar tatil için en çok Muğla’daki Akyarlar köyünü seviyordu. Bodrum’un gürültüsünden, karmaşasından uzak olması onu bu köye çekiyordu. Şimdilerde Kaş tutkunu. Ada tatillerinden de hoşlanıyor. Bağları, şarapları, denizi, deniz borülcesi, muhteşem koyları, ada kahvesi, sakız muhallebisi ve salhanesiyle Bozcaada ona çok cazip geliyor. Türkiye’de görmek istediği kentlerin başında Mardin ve Artvin geliyor. İlk fırsatta Kaz Dağları’na gideceğini söylüyor. Yurtdışında ise önceliği Küba. Beş yıldızlı otellerde konaklamak, turlarla gezmek yerine halkın arasına karışmayı, Karayip kültürünü yakından tanımayı hayal ediyor. Listesindeki ikinci yer ise Alaska... Lü, İngiliz şarkıcı, besteci, piyanist Jamie Cullum’un Twentysomething albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

AHMET KOÇ BU KİTABI ÖNERİYOR
Agatha Christie
Doğu Ekspresinde Cinayet

Son albümü “Renkli-Türkçe” kısa süre önce yayımlanan Ahmet Koç tatile eşiyle çıkıyor. En sevdikleri şehir Hollanda’da Amsterdam. Ahmet Koç, Amsterdam’ı alışveriş cenneti olarak görüyor. Almanya’da Stuttgart ve Köln, Fransa’da Nice ve Cannes’e dinlenmek için gidiyor. Yurtiçinde en sevdiği tatil mekanı, sakin koyları, denizinin güzelliği, kasaba dokusunu koruması nedeniyle Kalkan. Karadeniz’in özellikle de Artvin ve Rize’deki yeşil dokusunu, yurtdışında ise İrlanda’nın başkenti Dublin’i merak ediyor. Ahmet Koç, Avare okurlarına Agatha Christie’nin Doğu Ekspresinde Cinayet adlı romanını öneriyor.

False