GeriKuzey Kıbrısı Keşfet Altın kumsallar doğal plajlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Altın kumsallar doğal plajlar

Altın kumsallar doğal plajlar

Başaran Ulusoy

Kıbrıs, Akdeniz bölgesinin olduğu kadar, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının da en stratejik yerlerinden birisi konumundadır. Jeostratejik pozisyonu yanı sıra turizm açısından da dünya turizm hareketlerinin yoğunlaştığı bir bölgede çok önemli bir destinasyon olma potansiyeline sahiptir.

Tertemiz ve bozulmamış muhteşem doğal güzellikleri; çok farklı uygarlıklardan süzülerek günümüze ulaşan tarihi zenginlikleri, kültürleri ve mimari dokuyu bir arada barındıran dünyanın cennet köşelerinden birisidir Kuzey Kıbrıs. Bir yanda camileri, mescitleri, tekkeleri, türbeleri, hanları hamamları, diğer yanda kiliseleri, manastırları, görmek mümkündür. Sahip olduğu kaleler, surlar, örenyerleri, saraylar ve de tapınak kalıntıları daha da bir zenginleştirir adayı.

Neredeyse tüm yıl boyunca güneş alan kilometrelerce uzunluğundaki kıyı şeridi; altın kumsalları ve doğal plajları ise güneş, kum, deniz turizmi sevdalıları için bulunmaz bir nimettir. Her türlü turizm dalı için çok yüksek bir potansiyeli bağrında barındıran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin egemenliği altındaki bölge siyasi nedenlerle uygulanan ambargolar yüzünden hak ettiği turizm gelirlerinden yoksun kalmış bulunmaktadır. Buna rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli ekonomik gücünü oluşturan sektörlerin başında turizm gelmektedir. Adadaki mevcut turistik tesislerin büyük bir çoğunluğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırların içinde yer almaktadır.

Ancak adaya gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oluşturmaktadır. Elbette Kuzey Kıbrıs tarihi ve kültürel bağlarımız nedeniyle bizim için özel bir öneme sahiptir. Aynı şekilde turizm açısından da diğer destinasyonlardan farklı bir yeri vardır. Aynı dili konuşan, aynı kültüre sahip olduğumuz Kıbrıs’ta, Türk turistler kendilerini evlerinde hissetmektedirler. O nedenle de adaya özel bir ilgi duymaktadırlar.

Biz de TÜRSAB olarak KKTC’yi her zaman turizmde önemli bir potansiyel olarak görüyoruz. TÜRSAB üyelerinin bu destinasyona daha fazla ilgi göstermeleri için yoğun çaba gösteriyoruz. Ayrıca öncelikle sağlık turizmi, yat turizmi, özel ilgi turizmi gibi alanlarda yatırım yapmalarını da teşvik ediyoruz.

Türkiye – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm ilişkilerine sadece, ekonomik bir faaliyet olarak değil, aradaki mevcut bağların, daha da güçlendirilmesi açısından da bakıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm açısından teşkilatlanması konusunda da desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Birliğimizin muadili kuruluş olan Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB)’ın kurulmasında öncülük etmiş ve ayrıca “Dünya Seyahat Acenteleri Dernekleri Birleşik Federasyonu (UFTAA)’ya resmi üye olmasında önemli katkı sağlamış bulunmaktayız.

TÜRSAB - HÜRRİYET gazetesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Kuzey Kıbrıs’ı Keşfet” etkinliği ile de güzel Kuzey Kıbrıs’a olan ilgiyi arttırmayı, vatandaşlarımızın Kuzey Kıbrıs’ı daha yakından tanımasını amaçlıyoruz. Ülkemizde tatile çıkacak olan her vatandaşımıza tatil programlarını yaparken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kesinlikle göz ardı etmemelerini tavsiye ediyoruz.

False