GeriSeyahat Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

İzmir'in Çeşme ilçesinde, 10'uncu Alaçatı Ot Festivali'nin 4-7 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi. Festivalde bu yılın temasının 'Pazı' olarak belirlendi.

Alaçatı Ot Festivali'nin sadece Çeşme'ye değil, Çeşme Yarımadası ile İzmir'den Selçuk'a ve Kuşadası'na kadar geniş bir bölgede sezon öncesi turizme hareket getirecek. Alaçatı Ot Festivali'ne, bu yıl da Türkiye'nin her yerinden, yüzlerce tur otobüsüyle binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Nisan ayı başında yaz sezonu hareketliliği yaşatan Alaçatı Ot Festivali nedeniyle Çeşme'deki oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı. Tur operatörlerinin düzenlediği turlar kapsamında günübirlik Alaçatı Ot Festivali'ne gelecek ziyaretçiler için yapılacak rezervasyonlarla, İzmir'in Selçuk ve Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki otellerde de doluluk yaşanması öngörülüyor. 10'uncu Alaçatı Ot Festivali'nde bu yılın teması 'Pazı' olarak belirlenirken, bu otla yapılan yiyecekler, yöresel yiyeceklerin satıldığı stantlar da öne çıkacak. Ayrıca festival boyunca düzenlenecek olan yemek atölyelerinde de pazı otuyla çeşitli yemekler yapılacak.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Festivalin ilk günü Alaçatı bitkileri tanıtılacak

Alaçatı Ot Festivali için hazırlanan program kapsamında yarın saat 13.30'da, Asma Yaprağı Bahçe'de düzenlenecek yemek atölyesinin ardından, saat 15.00'te, Alaçatı Bitkileri Uygulama Bahçesi'nde Ziraat Mühendisi Sinem Büyüksomalı Tetik tarafından Alaçatı bitkileri hakkında bilgi verilecek. Festivalin ilk günü, Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, Şef Gökçen Adar'ın pazı yemekleri performansıyla sona erecek. Festivalin ikinci gün etkinlikleri bir otelde saat 11.00'de, Prof. Dr. Eren Akçiçek'in, 'Zeytinyağı ve Sağlığımız' konulu söyleşisiyle başlayacak.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Festival kortej yürüyüşü ise saat 13.00'te yapılacak. İzdihama yol açan festival kortejinin bu yıl da çok renkli geçmesi bekleniyor. İkinci gün etkinlikleri, saat 15.00'te, Alaçatı Çarşı Meydanı'ndaki, Ot Dergisi yazarları Dündar Hızal, Selçuk Erdem, Tuna Kiremitçi ve Ali Lidar söyleşisiyle devam edecek. Saat 16.00'da bir oteldeki söyleşinin ardından, Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, Şef Aydın Demir ve Şef Özlem Mekik tarafından gerçekleştirilecek 'Şefler Meydanı' yemek performansıyla ikinci gün etkinlikleri sona erecek.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Yeni Türkü konseri, Alaçatı Amfitiyatro'da

Festivalden kalabalığın en üst noktaya çıkması beklenen 6 Nisan Cumartesi günü etkinlikler, saat 12.00'de Sakız Ağacı Koleksiyon Bahçesi ziyareti ve sakız fidanı dikimiyle başlayacak.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Gün boyu devam edecek çeşitli söyleşilerin ardından, Şef Ali Dövenci ve Şef Umut Karakuş'un 'Şefler Meydanı' yemek performansı sergileyecek. Saat 19.30'daki Cenk Bosnalı konseri ve saat 21.00'de, Alaçatı Amfitiyatro'da gerçekleştirilecek Yeni Türkü konseriyle son bulacak. Festivalin son tarihi 7 Nisan Pazar günü saat 13.00'te, 'En Fazla Ot Çeşidi Toplama' ve 'En Güzel Ot Yemeği' yarışması gerçekleştirilecek. Saat 15.00'teki ödül töreni ile 10'uncu Alaçatı Ot Festivali sona erecek.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Alaçatı Ot Festivali'nde, çeşitli yenebilir Alaçatı otlarının satıldığı, Alaçatı otlarıyla yapılan yöresel yemekler ve çeşitli el ürünlerinin satıldığı stantlar, festival boyunca açık olacak. Çeşitli sanat etkinliklerine de sahne olacak Alaçatı Ot Festivali'nde; Erdem Yalçın'ın 'Kokona Askı Kapılar' sergisi Kirli Çıkı Galeri'de, 'Doğadan Esintiler' konulu karma sergisi bir otelde ve Saime Şahin'in 'Japonya'dan Görüntüler' fotoğraf sergisi de eski Akbank binasında, festival süresince ziyaret edilebilecek.

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

Alaçatı Ot Festivali yarın başlıyor

False