GeriSeyahat 36 saatte Palm Springs
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Palm Springs

36 saatte Palm Springs

Hollywood yıldızları belirli bir süre toplum içinde görünmemelerini gerektiren özel film sözleşmeleri imzaladıklarında çoğunlukla gözlerden uzak buluşmalar için 170 kilometre doğudaki Palm Springs’i tercih eder. Cary Grant, Frank Sinatra’dan günümüze uzanan bir gelenektir bu. Bu görünüm son yıllarda Leonardo Di Caprio gibi ünlüleri kente çekti. Di Caprio, 1963’te mimar Donald Wexler’in Dinah Shore için yaptığı evi satın aldı. Tasarımcı Trina Turk, 1960’ların banka binasında hizmet veren Palm Springs Sanat Müzesi’ni yeniletip Mimari ve Tasarım Merkezi’ne dönüştürdü. Pek çok ziyaretçi Çöl Termali’nde haftalar geçirse de son yıllarda Coachella Valisi Müzik ve Sanat Festivali gibi etkinlikler kente önemli oranda turist çekiyor.

36 saatte Palm Springs


13.30
OTOMOBİLLE ŞEHİR TURU

Kentin modern mimarideki zenginliğini tanımak için en güzel yöntemlerden biri Robert Imber’in altı kişilik minibüsüyle tura çıkmak. Palm Springs Modern Tours üç saatte 52 kilometrelik parkurda, meraklısını hayrete düşüren yapıları tanıtıyor. 1946’da Richard Neutra’nın yaptığı Kaufmann Evi, dikkat çeken banka binaları, 1952’de yapılan Palm Springs City Hall, Albert Frey’in dev üçgen tavanın altına yerleştirdiği benzin istasyonu bunlar arasında. Lance O’Donnell, Sean Lockyer gibi çağdaşların çizgisi de E. Stewart Williams, William F. Cody gibi geçen yüzyılın mimarlarının tasarımlarıyla bütünleştirilmiş. Turizm merkezine uğradığınızda 6 TL’ye posta kartı alıp dostlarınıza göndermeyi unutmayın.

 

36 saatte Palm Springs

 

16.30
GEÇEN YÜZYILIN ORTASINDA ALIŞVERİŞ

1950’lerin dekorasyon unsurlarından, örneğin yıldızlı lambalar, bol kıvrımlı kanepelerden hoşlananlar için tam bir alışveriş cenneti bu kent. Klasik aksesuvarları bulabileceğiniz pek çok mağaza var. Merkezin biraz dışındaki Design District’teki fantezi turunuza Just Modern’den başlayın. Etiketleri bol sıfırlı eşyalara göz gezdirip, hediye alabileceğiniz güzel sanat eserlerine, tasarım kitaplarına yönelin. Gösterişli butiklerden Trina Turk’te Bayan Turk’ün ışıltılı kadın giysilerinin yanı sıra mayo, not kâğıtları satılıyor. Caddenin karşısındaki Bon Vivant, Retrospect ve A La Mod harika tasarımlı ev ürünleri sunuyor. 

 

36 saatte Palm Springs

 

19.00
RENGÂRENK SOFRA

Mimari ve tasarımda yenilikçi Palm Springs, söz lezzetlere geldiğinde biraz muhafazakâr. Et restoranı Rat Pack, yemek öncesi ikramları, hoş atmosferiyle orta yaş üstü müşteriler için cazibe merkezi. Fakat Los Angeles’taki Valentino’da Michelin yıldızlarını alan İtalyan şef Giacomo Pettinari birkaç ay önce çöle yerleşmeye karar verdi. L’Horizon otelinde Sopa’yı açtı. Pettinari’nin Akdeniz mönüsünde Türk kırmızıbiberinden sosa batırılan İspanyol ahtapotuna, sübye mürekkebiyle pişirilen mantarlı risotto’ya pek çok seçenek var. Tüm masalar ağaçların gölgelediği romantik terasta. İçki hariç iki kişi 300 TL civarında. 

21.30
YILDIZLARI AĞIRLAYAN DANS PİSTİ

Yemek sonrası içkiler ve dans pistinde geçmişe yolculuk için Melvyn’s Restaurant’a uğrayın. Duvardaki fotoğraflara bakarsanız yarım yüzyılı aşkın zamandır restoranın dans pistine yıldız yağıyor. Frank Sinatra’nın gözde klasik mekânının müdavimleri bugünün gençleri. Özellikle Coachella Müzik Festivali sırasında partiler birbirini izliyor. Salonundaki piyanist gibi pistteki DJ de klasik Amerikan şarkılarını çalıyor.

 

36 saatte Palm Springs


9.00
SOPALAR HAVAYA

Golf ve tenis şehrin gözde sporları. Özellikle vadinin aşağılarındaki Indian Wells Tennis Garden genişletildikten sonra önemli sosyalleşme mekânına dönüştü. Kulübün sahibi Oracle’ın kurucusu Larry Ellison. İşadamı 16 dekarlık yeni çöl kortlarında, 7-20 Mart’ta BNP Paribas açık tenis turnuvasını düzenliyor. Bu günlerde 29 kortta oynayan amatör tenisçiler turnuvaya katılan şöhretlerle karşılaşma fırsatını yakalayacak. Başlangıç düzeyinde kurslar, atölye çalışmaları 70 TL’den başlıyor. 

 

36 saatte Palm Springs

 

11.00
KELEPİR AVI

Zengin ve ücra tüm yerleşimlerde olduğu gibi Coachella Vadisi’nde de ekonomik alışveriş için pek çok fırsat var. Kentin güneyindeki Cathedral City’nin ikinci el mağazalarını kolaçan etmek iyi fikir olabilir. Önce Resale Therapy’ye uğrayın. Sahibi Caroldean Ross, klasik ve zarif çağdaş çizgileri buluşturan özel bir yeteneğe sahip. Prada güneş gözlükleri, Trina Turk ve Tory Burch’un yeni tasarım çantaları yan yana. Komşu mağaza ve cadde karşısındaki iki ayrı Celebrity Consignments bir süredir uygun fiyatlı takılar ve mutfak malzemeleri satmaya başladı. Yakınlardaki Victoria’s Attic Antiques, tiki fincanlar, Red Wing seramikleri, klasik buz kovaları satıyor.

 

36 saatte Palm Springs

 

14.30
ÇÖLÜ SERİNLETEN FIÇILAR

Susuzluğunuzu gidermek için Coachella Valley Brewing Company’ye gidin. Thousand Palms semtindeki ücra bir otoparkta iki yıl önce açılan butik biracıda, damıtım uzmanı Chris Anderson fıçılardan doldurduğu bardaklarda yörenin özgün lezzetlerini sunuyor. Kasabanın balı, narenciye ve aromatik bitkiler içeren bira ya da mango, kavrulmuş süs biberi, guava meyvesinden yapılan Monument on Fire nadir bulunan türler. 100’er gramlık dört kadeh 22 TL. 

15.45
UZAY TURU

San Andreas Fayı doğudaki vadi boyunca uzanıyor. Pınarların her birinden palmiyeler yükseliyor. Thousand Palms’daki doğa koruma alanına giriş ücretsiz. Fakat Desert Adventures’ın cip turu (420 TL) daha fazlasını vaat ediyor. Üç saatlik yolculuk 323 hektarlık kuş cenneti Metate’den başlıyor, sellerin yarattığı derin vadiler ve fay hattı boyunca devam ediyor. Günbatımından sonra karanlık bölgeye yönelen cipin yıldızlara meraklı yolcuları rehber eşliğinde gökyüzü keşfi yapabiliyor. 

 

36 saatte Palm Springs

 

20.00
DAMAK ŞÖLENİ

Palm Springs golf sahasında güzel bir akşam yemeğine ne dersiniz? Öncesinde, 8 metre tavan yüksekliğine sahip bir sinema salonundan bara dönüştürülen Workshop Kitchen & Bar’da narenciye ve çavdarla hazırlanan Ward 8 kokteylini yudumlayın (40 TL). Sonra caddenin karşısındaki Eight4Nine’da shoyu karın etini (36 TL) ya da tonbalıklı salata ahi poke’yi (45 TL) deneyin. Birkaç sokak aşağıya yürüyüp Birba’nın terasında mucitlerin pizzasını tadın. Yerel şeflerden Tara Lazar, gorgonzola peynirlisi, brüksellahanalısı, acılı salam ve yumurtalısını (50 TL) pişiriyor. Gecenin son içkisi için yeni, küçük barlardan Bootlegger Tiki’ye gidin. Bir kadeh mai tai nightcap (35 TL) yudumlayın. 

 

36 saatte Palm Springs

08.00
KUTSAL YÜRÜYÜŞ

Soğuk havalarda ya da ılık sabahların güneşinde Tahquitz Kanyonu’nda yürüyüşe çıkın. Cahuilla yerlilerinden Agua Caliente Band’ın sahip olduğu vadi aynı zamanda şaman lider Tahquitz’in yurdu. Kilimle kaplı çember şeklindeki 2 kilometrelik patika Tahquiz Şelalesi’ne bağlanıyor. Yolda yürüyüşçülerle karşılaşacaksınız, kaya resimleri, kaya sığınaklar ve 2 bin yıllık aksesuvarlar göreceksiniz (giriş 35 TL).

10.30
TERMAL DUŞ

Kentin altındaki termal su kaynakları, çevresinde yaşayan halk bir araya gelip bölgenin SPA kültürünü oluşturmuş. Kendinizi Desert Hot Springs’deki Two Bunch Palms’ın palmiye gölgesindeki sıcak termal havuzlarından birine atın. Güneş enerjisinin de yardımıyla oluşan doğal etkileşimin 30 dakika içinde lityumu harekete geçirip kişinin ruh halini düzelttiği iddia ediliyor (190 TL). SPA’nın restoranı Essence organik malzeme kullanımıyla meşhur oldu. Mönünün en lezizleri, tonbalıklı nisuaz salatalısı ve Wagyu burgerleri (45’er TL).

13.00
BAHÇE TURU

Walter ile Leonore Annenberg, Rancho Mirage’daki 80 hektarlık Sunnylands mâlikanesinde dünya liderlerine yönelik konaklama tesisi oluşturdu. 1974’te Başkan Richard Nixon ünlü konuşmasını burada yazmıştı. Başkan Obama kısa süre önce Güneydoğu Asya liderlerini burada bir araya getirdi. Malikâne 2012’de ziyarete açıldı. 90 dakikalık rehberli turda, 1966’da A. Quincy Jones’un tasarladığı 23 odalı evin öyküsü dahil pek çok konuda bilgi veriliyor. Fiyatı 120 TL. Etkileyici büyüklükteki kaktüslerle süslü, labirent şeklindeki bahçeyi ücretsiz gezebilirsiniz.

False