GeriSeyahat Resim sevgilinize alabileceğiniz en değerli hediye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Resim sevgilinize alabileceğiniz en değerli hediye

Resim sevgilinize alabileceğiniz en değerli hediye

Artium Sanatevi, 14 Şubat’taki müzayedesinde ilklere imza atacak...Türk Çini Sanatı’nın nadide örnekleriyle, klasik ve çağdaş resminin başyapıtları, 14 Şubat’ta ARTIUM 72 Kış Müzayedesi’nde buluşuyor!

İşte müzayededen kareler / Foto Galeri

ARTIUM
, müzayede evleri arasındaki bugüne kadar sürdürdüğü, yalnızca resim ve ağırlıklı olarak Türk resmi üzerine olan uzmanlığına yeni bir boyut katıyor. 14 Şubat Pazar günkü Kış Müzayedesi’nde bir değişikliğe giderek önemli koleksiyonerlerden 1. elden derlediği seçme eserlerin yanı sıra Türk Çini Sanatı’ndan önemli bir koleksiyonu da sunuyor.

Müzayedenin En Pahalı Eseri Şevket Dağ’ın

 

Sanayi-i Nefise Mektebi’nin ilk mezunlarından olan Şevket Dağ’ın sıklıkla işlediği konulardan İstanbul camilerinin iç mekanı tasvirlerinden önemli iki örneğinden biri olan Rüştem Paşa Camii isimli eseri 300.000 TL değeriyle müzayedenin en dikkat çekenleri arasında.

 Burhan Uygur’un İlk Kez Sergilenen Eseri: “Kırmızıya Borcumu Ödedim”

Nurullah Berk, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi önemli ressamların atölyelerinde öğrenim görmüş ve soyut resmin önemini yitirmeye başladığı, toplumcu akımın öne çıktığı dönemlerde, şiirsel, figüratif çalışmalarıyla ana akımın dışında durarak da yeteneğini fark ettiren Burhan Uygur’un hiç görülmemiş eserleri sanatseverlere sunuluyor.

 

Uygur’un 180.000TL değerindeki Kırmızıya Borcumu Ödedim adlı eseri renklerle girilen bir kişisel mücadelenin ve sanatçının ‘kırmızı döneminin’ seçkin ve önemli bir örneği. Daha önce hiç bir yerde sergilenmemiş olan eser aile koleksiyonundan çıkarıldı.  Uygur’un bunun yanında çeşitli dönemlerine ait 7 eseri daha sanatseverlerin beğenisine sunulacak.     

 

Avni Lifij’den 30 Parçalık Komple Bir Koleksiyon

 

Simgeci bir yaklaşımla yaptığı lirik resimlerle tanınan ve döneminin ressamları arasında güçlü bir çizim ustası olarak öne çıkan 1914 Kuşağı ressamlarından Hüseyin Avni Lifij’e ait 30 eserlik tam bir koleksiyon satışa çıkıyor.

Müzayedeki bir diğer önemli isim ise Fikret Mualla. Koleksiyonerlerin vazgeçilmezi olan sanatçı, 120.000 TL değerindeki Kibarlar adlı eseriyle sanatseverlere müzayedeye çekecek önemli eserlerden.

 

Diğer öne çıkan değerli isimlerinden biri de Nazmi Ziya olacak. Bedri Rahmi, Ziya için “güneşli göklerin ressamı” demişti. Sanatçının 180.000 TL değerindeki ‘Beşiktaş Tütün Deposu’ adlı eseri de bu sıcacıklığı yansıtan çalışmalarındandır.

 

Müzayedelerin Tarihinde Bir İlk: 20 Parçanın Üzerinde Seramikler

 

72 Kış Müzayedesi aracılığıyla, tuval resminin yanı sıra, Türk Çini sanatının nadide örnekleri de sanatseverlere sunulacak. İznik bölgesine ait çinilerin değerleri 18.000 TL ile 32.000 TL arasında,  Kütahya Çinileri’nin değeri 3.750 TL ile 17.000 TL ve Çanakkale Çinileri’nin ise değerleri 750 TL ile 3.000 TL arasında değişiyor.

 

Ustaya Saygı: Ömer Uluç’un Soyutları

Yakın zaman önce kaybettiğimiz, Türk sanatının yurtdışındaki başarılı temsilcisi Ömer Uluç’un sanat hayatında önemli bir yere sahip olan İkonlar serisinden üç çalışması ve 25.000 TL ile soyut eseri müzayede yer alıyor.  Soyut alanda Türk resminin başarılı temsilcilerinden Mustafa Ata, Devrim Erbil, Burhan Doğançay, Özdemir Altun, Zeki Faik İzer’in eserleri sanatseverlere sunuluyor.

 

Harikulade Oryantalistler

 

Bunların dışında müzayede kapsamında öne çıkan isimler ve eserleri arasında; Oryantalist tarzda nü kompozisyonları olan Leon François Comerre’in 210.000 TL değerindeki yine bir nü çalışması ve yine oryantalist kuşaktan  Georges Roussin, Alberto Pasini, Wladimir Petroff, P. Pavlikievich’in eserleri yer almaktadır.

 

Sevgilinize En Değerli Hediye: Burhan Doğançay’dan “AŞK”

 

Son dönemde büyük ilgi toplayan Türk resminin öncü isimlerinden Burhan Doğançay, AŞK isimli tablosuyla 14 Şubat’taki müzayedeye farklı bir anlam katıyor.

 

350’den fazla sayıda resim ve 20’nin üzerinde çini ve seramik eseri bir araya getiren 72 Kış Müzayedesi yine sanatseverlerin yoğun ilgisini çekeceğini garantiliyor.

 

ARTIUM SANATEVİ 72 KIŞ MÜZAYEDESİ

Yer:                             THE RITZ CARLTON OTEL- İSTANBUL

Tarih:                          14 ŞUBAT 2010 PAZAR

Saat:                            14.00

Tanıtım sergisi tarihi:   04-13 Şubat 2010       Saat: 11.00- 19.000

Tanıtım sergisi yeri:     ARTIUM SANATEVİ- Osman F. Seden Sk. (Şakayık Aralığı Sk) No: 9 Teşvikiye- İSTANBUL

TEL:                            0212 291 01 31

Online katalog:          www.artiumsanatevi.com 

DİĞER HABERLER

  

  

  

 



False