Teheccüd namazı uyumadan önce kılınır mı? Teheccüd namazı sabah namazından önce kılınabilir mi

Güncelleme Tarihi:

Teheccüd namazı uyumadan önce kılınır mı Teheccüd namazı sabah namazından önce kılınabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

İslam dinine Teheccüd namazı faziletleri oldukça fazla olan bir ibadet olarak belirtilmektedir. Teheccüd namazı 2 rekattan başlayarak 12 rekata kadar kılınabilen nafile olan ibadetlerden biri olarak değerlendirilmektedir. Her ibadetin olduğu gibi teheccüd namazı için de birtakım hususların yerine getirilmesi gerekmektedir. Peki, Teheccüd namazı uyumadan önce kılınır mı? Teheccüd namazı sabah namazından önce kılınabilir mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Teheccüd kelime anlamı ile uykudan güçlükle uyanma anlamına gelmektedir. Teheccüd namazı da uykudan uyanılarak kılınan bir namaz ibadeti olarak belirtilmektedir.

Teheccüd Namazı Uyumadan Önce Kılınır mı?

Teheccüd namazı İslam dinine göre yatsı namazından sonra ya da gecenin bir yarısında uykudan kalkılarak kılınan bir namaz olmaktadır. Bir süre uyunduktan sonra kılınması daha faziletli olan bu namaz uyumadan da yerine getirilmektedir. Bu namazın vakti ile ilgili olarak İslam dini peygamberi Hz. Muhammed (sav) gecenin ortasında ya da gecenin son kısmında kılınmasını tavsiye etmektedir. Hz. Muhammed (sav)'in bu namazı bir süre uyuduktan sonra uyanarak gecenin ortasına doğru ya da ortasından sonra kıldığı belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Teheccüd Namazı Sabah Namazından Önce Kılınır mı?

Teheccüd namazının sünnete uygun olarak kılınışı önce yatsı namazını kılarak bir süre uyumak gerekmektedir. Daha sonra uykudan uyanarak önce teheccüd namazı ardından da virt namazı kılınması sonra da sabah namazının kılınması şeklinde olmaktadır. Sabah namazı vakti girmeden teheccüd namazı kılınabilmektedir.

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!