GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Mersin’de şenlik başlıyor

Uluslararası Mersin Festivali bu akşam Artemisia Oda Orkestrası’nın Mersin Kültür Merkezi’nde vereceği konserle başlıyor. 13 Mayıs’a kadar sürecek festival boyunca Soli Pompeipolis Harabeleri, Tarsus St. Paul Müzesi, İtalyan Katolik Kilisesi’nde konserler düzenlenecek. Sergiler açılacak, sokak gösterileri yapılacak. Ayrıca 4-6 Mayıs’ta Mersin Kültür Merkezi’nde Nevid Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği gerçekleştirilecek. 12-13 Mayıs’ta Kuvayı Milliye Caddesi ile Forum Mersin’de Pekin Ejderha ve Aslan sokak gösterisi yapılacak. Bu akşamki konserin solistleri kemancı Cihat Aşkın, flütçü Halit Turgay. 3 Mayıs akşamı Zorba Balesi, yine Mersin Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Her iki gösteri de saat 20.00’de başlıyor.

Deniz, nehir, SPA, golf bir arada

Xanadu Resort Hotel Belek’te bulunuyor. Tesis dört katlı bir ana bina ve iki katlı 12 bungalow ayrıca dubleks villalardan oluşuyor. Villalar nehir, deniz ve bahçe manzaralı. Her birinde bir çalışma odası, iki kişilik üç ayrı yatak odası, üç banyo, sauna, tam donanımlı mutfak, teras, yemek ve oturma bölümü ile bahçelerinde özel yüzme havuzu bulunuyor. Otel bünyesinde 5 ayrı a la carte restoran bulunuyor. Ayrıca formuna özel gösteren ve diyet programına dahil olan misafirler için lezzetli ama hafif yemeklerin sunulduğu ayrı bir de diyet büfesi bulunuyor. Tesiste 3 ayrı yüzme havuzu, 3 su kaydırağı, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, 6 tenis kortu, basketbol sahaları ve mini futbol sahası bulunuyor. Tesis golf kulüplerine 750 metre mesafede yer alıyor. Ayrıca 18 delikli Putting Green ve Driving Range Golf alanlarında da pratik yapma imkanı sağlıyor.
Shang-Du Spa Merkezi’nde, Balili ve Taylandlı terapistler tarafından ayurveda, Avrupa ve Asya masajları, otantik Ortadoğu kesesi, vücut kürleri, su terapileri, cilt bakımları yaptırabilirsiniz. Tam pansiyon hizmet veren tesiste 1-31 Mayıs tarihleri arasında 2 kişi bahçe manzaralı standart odanın gecelik fiyatı 380, deniz manzaralınınki ise 400 TL. (www.xanaduhotels.com.tr), (Tel: 0 242 710 00 00)

Ege Adriyatik turuna katılın

Setur Cruise 6 Haziran’dan itibaren İstanbul çıkışlı ve varışlı her çarşamba, 5 Haziran’dan itibaren İzmir çıkışlı ve varışlı her salı Ege-Adriyatik turu düzenliyor. 7 gece 8 gün süren turun fiyatı 609 Euro’dan başlıyor. Kişi başı 75 Euro erken rezervasyon indirimi için bugün son gün. (www.setur.com.tr)

Sokak Festivali’ne katılın

Eskişehir, 26-27 Mayıs 2012 tarihlerinde “5. Sokak Festivali”yle şenleniyor. Adalar mevkiinde düzenlenen festivalde, kent sakinleri ve diğer illerden gelen konuklar sürpriz konserler ve sanat etkinlikleriyle buluşuyor. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Sokak Festivali, birçok fakülteden öğrencinin çabalarıyla gerçekleşiyor. Festival resim, seramik, cam, animasyon, tiyatro, müzik, sinema, dans, moda gibi birçok alandaki etkinliklerle bu yıl da Eskişehir’e dinamizm katıyor.
 
Doğa için uçurun

Üniversite öğrencileri doğa üzerindeki baskıya dikkat çekmek için 18 Mayıs 2012 günü gökyüzünü rengârenk uçurtmalarla donatacak. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Topluluğu girişimiyle bir araya gelen, farklı üniversitelerden öğrenciler “başka bir gökyüzü mümkün” diyerek uçurtmalarını havalandıracak. Uçurtma Şenliği’ne doğanın yok edilmesine karşı çıkan herkes davetli. Etkinlik alanları şöyle: Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu, ODTÜ Kampusu, Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampusu, Osmangazi Üniversitesi Kampusu.

19 Mayıs’ta Kenya turu

Tura Turizm, 13-20 Mayıs tarihleri arasında Kenya’ya tur düzenliyor. Tur sırasında Afrika’nın en iyi korunmuş doğal yaşam parkı Masai Mara’ya yapılan safari turu ile kendinizi vahşi yaşamın içerisinde bulabilirsiniz. Aslan, leopar, fil, gergedan ve bufalonun yaşam alanında foto-safari imkanı yakalayabilirsiniz. Hint Okyanusu kıyısındaki Zanzibar’da güneşin kızıllığı eşliğinde flamingoları izleyebilirsiniz. Fiyatı 1576 Euro’dan başlıyor. (www.turaturizm.com.tr)

Queen’s Day etkinliklerine katılın

Hollanda’da her yıl geleneksel olarak kutlanan “Queen’s Day”, Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu himayesinde bu yıl The Hall İstanbul’da düzenlenecek. Etkinlikler bu yıl şenlik yürüyüşüyle başlıyor. İstiklal Caddesi boyunca The Hall İstanbul girişine kadar müzik ve performansları ile “Q’day Brass Band” kalabalığı coşturacak. Performans sanatçıları, jonglörler ve Poi dansçıları şenlik yürüyüşüne katılanları eğlendirecek. Yürüyüşün ardından gece The Hall İstanbul’da eğlence var. Hollandalı DJ Franky Rizardo performans sergileyecek. (www.thehallistanbul.com)

Permakültür tasarım kursuna katılın

Yeryüzü Derneği 8-16 Haziran tarihleri arasında 9 gün, permakültür tasarım kursu düzenliyor. Kursta çevreyle entegre ve doğanın bir parçası olarak atık üretmeden yaşama, var olan yaşam alanlarını (kent/kır) restore etme yöntemleri gibi beceriler kazandırılıyor. Eğitmen Emet Değirmenci, konuk konuşmacılar; Deniz Üçok (Permablitz), Aytaç Timur (Kent Bahçeleri), Taner Aksel (Yenilenebilir Enerji Kullanımı Isı Pompaları), Sultan Ersöz (Sumei yöntemi ve Organik Çiftçilik Deneyimi), Tracy Lord (Yerel Biyo Çeşitliliği Korumak İçin Yerel Tohum) ve Ayşegül Güzel (Alternatif Ekonomi/Zaman Bankası). Fiyatı bugün kaydolursanız 500, daha sonra ise 600 TL. Öğrencilerle 2 kişi ve daha fazla grup olarak katılacaklara yüzde 10 indirim uygulanıyor. (www.yeryuzudernegi.org)

False