GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Lewes’de ateş akşamı

İngiltere’nin Doğu Sussex bölgesinde 16 bin nüfuslu, huzur dolu bir kasaba Lewes. 1650’den bu yana bu kasabada kasım başında özel bir geçit töreni düzenleniyor. Saat 17.00’de kasabanın yolları trafiğe kapatılıyor. Lewes halkı rengârenk kostümler giyip, ellerine büyük meşaleler alıp uzun bir kortej oluşturuyor. Bu kortejde kadınlar, erkekler farklı ekipler oluşturuyor. Her ekibin giysi renkleri aynı. Gece boyunca havai fişekler patlatılıyor. Tepeden aşağıya içi zift dolu, ateşe verilmiş variller yuvarlanıyor. Daha sonra bu variller törenle Ouse Nehri’ne atılıyor. Bu arada kostüm yarışması yapılıyor. Tüm bu kutlamalar ortaçağ İngiltere’sinde Guy Fawkes’un başarısız suikast girişimi sonrasında başlatılan şölenlere benzese de herhangi bir ilgisi yok. Bu olaydan yüzyıl önce 7’nci Henry’nin kızı Mary Tudor tarafından başlatılan katliamlar sırasında köyde Protestanların öldürülmesiyle bağlantılı. Ateşlerle gece aydınlatılıyor, kötülükler kovuluyor. Üşümemek için de bol bol içiliyor! (www.lewesbonfirecouncil.org.uk)      

Nostaljik konakta orijinal odalarda tatil keyfi

Osmanlı’nın ilk sayfiyesi olarak bilinen Karabük Safranbolu’nun tarihi Bağlar semtinde bulunan Safir Konak, 2002’de restore edildi. Yıllarını denizcilik sektörüne veren Avukat Ufuk ve Tuğrul Ural tarafından 3.5 yıl süren çalışmayla turizme kazandırıldı. Gelin Odası, İkram Odası, Ocak Üstü, Çardak Altı, Uzun Oda, Baş Oda, Çardaklı Oda, Cumba Yanı ve Taş Oda isimleri verilen 9 odası, geçmişin yaşam koşulları göz önüne alınarak döşendi. Konağın lobisinde ve üst koridorlarında bulunan Safranbolu halkının günlük ev eşyaları ve yöresel giysileri insana bir müzede geziyor hissi veriyor. Kahvaltı dahil çift kişi konaklamanın fiyatı 130 TL. (www.safirkonak.com)

Adada huzur bulun

Bozcaada’daki Çapraz Resort Hotel 12 ay açık. 60 odası bulunuyor. Zakkum, biberiye, taflan ve asma yaprakları bulunan bahçesinin yanı sıra spor yapmak isteyenler için tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası var. 12 ay açık otelde kahvaltı dahil iki kişi konaklamanın fiyatı 130 TL. (www.capraz.com.tr)

Peribacaları diyarını keşfedin

Lalezar Hotel, Peribacaları diyarında, Kapadokya-Göreme’de bulunuyor. Her biri el işçiliği ile volkanik kayalardan oyulmuş 10 adet geniş kaya odası var. 2 kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 120 TL. (www.hotel-lalezar.com)

Tac Mahal turuna katılın

Hindistan’a gezi düzenleyen şirketlerden biri de Gazella Seyahat Acentesi. 4-12 Kasım’da bu ülkeye kişi başı 1995 Euro’luk bir tur düzenliyor. Gezide Amber Kalesi, Tac Mahal, Ganj kıyıları gibi yerler ziyaret edilecek. Gazella, TEMA Vakfı aracılığıyla turlarında kişi başına düşen karbon salınımına denk miktarda fidan dikiyor ve WWF Türkiye’nin yürüttüğü “Türkiye’nin Canı” projesine destek veriyor. (www.gazella.com)

Malta Adası’na gidin

Tura Turizm 20 Aralık-1 Ocak arasında İstanbul ve İzmir çıkışlı, 4 gün 3 gece Malta Adası turu düzenliyor. Fiyatlar 399 Euro’dan başlıyor. 5 Kasım tarihine kadar yapılan rezervasyonlarda oda başı 100 Euro indirim uygulanıyor. (www.turaturizm.com.tr)

Yüzde 20 indirim fırsatı

LykiaWorld Antalya, Kurban Bayramı’na özel olarak hazırladığı 6-9 Kasım tarihindeki tatil programında yüzde 20 indirim imkânı sağlıyor. Ayrıca ücretsiz golf başlangıcı kursları, sebze dekor ve Uzakdoğu yemekleri kursları, çocuk oyunları, akşam diskosu, sinema gösterimi ve Türkiye’ye özgü yiyecek-içecek şöleni gibi etkinlikler var. Otelde şu anda her şey dahil gecelik kişi başı konaklama ücreti 230 TL. www.lykiagroup.com

Yüzde 20 indirim

Kurban Bayramı tatilinde ve tüm kapsayan haftada Hilton İstanbul, Conrad İstanbul veya Hilton ParkSA İstanbul’da erken rezervasyonlu konaklamalarda yüzde 20’ye varan indirimler var. Fiyatlara dahil otopark hizmeti ve masaj hizmetlerinde yüzde 20 indirim gibi fırsatlardan da yararlanabilirsiniz. (www.hilton.com.tr)

3-5 gecelik özel paketler

Bodrum’daki Kempinski Hotel Barbaros Bay, Kurban Bayramı için 3 ve 5 gecelik iki ayrı paket hazırladı. Hoş geldiniz ikramları ve bir akşam yemeğinin dahil olduğu paketlerde, Six Senses SPA’nın su cimnastiği ve yoga gibi bayram hediyeleri de var. 3 gecelik paketler çift kişi 478 Euro’dan, 5 gecelik paketler ise çift kişi 740 Euro’dan başlıyor. (www.kempinski.com)

Dubrovnik’i görmediyseniz kaçırmayın

Prontotour, 09-13 Kasım’da 4 Gece-5 Gün Dubrovnik turu düzenliyor. Mostar, Koloçep, Şipan ve Lopud Adaları, Korçula-Ston, Karadağ görebileceğiniz yerler arasında. Fiyatı 369 Euro. (www.prontotour.com)

Bayramda Volkan Konak konseri

Kıbrıs’taki Kaya Artemis Resort & Casino’da, 8 Kasım’da Karadeniz müziğinin güçlü sesi Volkan Konak sahne alırken, 9 Kasım’da Safiye Soyman ve Faik Öztürk ikilisi şarkılarını seslendirecek. Otelde üç gece konaklamalarda gecelik fiyat kişi başı, iki kişilik odada 325 TL. Fiyata kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği (açık büfe) yemek esnasında alınacak yerli alkollü ve alkolsüz içecekler dahil. (www.kayatourism.com.tr)

False