GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Şirince’de dilek tutun

Şirince’deki Güllü Konak, ismi gibi güllerle donatılmış. Odalarına gülistan, şömineli, konak, taş oda gibi isimler verilmiş. Güllü Konak’ın bahçesinde 5 Mayıs akşamı, hıdrellez vesilesiyle baharı karşılama şöleni yapılacak. Konuklar ateşin üstünden atlayacak, gül ağaçlarına yeşil kurdeleler bağlayıp dilekte bulunacak.(www.gullukonak.com)

Sakinlik arayanlara

Serendip Select butik otel Marmaris’e 24, Turunç’a beş kilometre uzaklıktaki Kumlubük’te, çam ormanlarının içinde bulunuyor. 180 metrelik kendi sahiline sahip otel, temiz deniz, kumsal, sessizlik ve sakinlik vaat ediyor. Standart, suit, majör suit oda seçenekleri var. Standart odalar deniz manzarasına, ikiz yatağa, banyo ve ortak terasa sahip. Ayrıca standart odalarda uydu bağlantılı LCD televizyon, DVD oynatıcı bulunuyor. Banyodaysa duş, telefon, saç kurutucusu ve kurutma ipi mevcut. (www.serendipselect.com)

Verona’ya opera turu

Fest Travel 17-20 Haziran arasında “Verona’da Opera” turu düzenliyor. Tur kapsamında Verona ve Vincenza’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren şehir merkezleri ve Como Gölü gezilecek, Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” adlı başyapıtı görülecek. Verona’nın dünyaca ünlü açıkhava festivalinde, Turandot ve Aida operaları izlenecek. Tur ücreti 2 bin 975 TL. (www.festtravel.com)

Doğaya ciple meydan okuyacaklar

Land Rover Adventure’ın Türkiye’de düzenlediği geleneksel doğa ve mecera yarışı, 3 Temmuz’da İstanbul’dan başlıyor. Fosil Doğa Aktiviteleri Grubu’nca organize edilen proje, Land Rover Klasik kasa cipi olan herkese açık. Konvoy bu yıl Doğu Akdeniz bölgesinde. Doğa severler “4x4 ler kentte değil, doğada kullanılır” sloganıyla yola çıkıyor. Kuralları ve parkur koşulları ağır bu etkinlik, hedefe yönelik eylemden çok, anı, günü ve karşılaşılacak sorunlara odaklı bir organisyon. (www.landroveradventureturkiye.com)

Golfçüler Belek’e geliyor

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye’de düzenlenecek karşılaşmaları 7- 9 Mayıs arasında Antalya’da yapılacak. Turkish Airlines Ladies Open adı altındaki turnuva Belek’teki National Golf Club’da gerçekleştirilecek. Kulüpteki hazırlık çalışmaları geçen haftadan bu yana devam ediyor. Etkinliğin kusursuz geçmesi için saha gözden geçirildi. Bu sene yaklaşık 20 ülkeden, toplam 108 oyuncu yarışacak. Sahaya çıkacak sporcular arasında İsveç’ten Carin Koch, İspanya’dan Paula Marti’nin yanı sıra Laura Davis gibi dünyanın en başarılı profesyonel bayan golfçüleri yer alıyor.

Loire Vadisi’nin şatolarında konaklayın, şaraplarını tadın

İnternet üzerinden hizmet veren Seyahat Sitesi sizi Fransa’nın bahçesi olarak nitelendirilen Loire Vadisi’ne, şatoda konaklamaya, bölge şaraplarını ve mutfağını tatmaya davet ediyor. Tarih, kültür ve gastronomi dolu üç gece dört günlük tur boyunca balon yolculuğuyla muhteşem şatoları gökyüzünden seyredecek ve güneşin ilk ışıklarıyla uyanan Loire Vadisi’ni havadan inceleyeceksiniz. Üzüm bağlarının ülkesi olan Loire Vadisi’nde yer altı mahzenlerini ziyaret edip şarapları tadacaksınız. Aynı zamanda tarih kokan Loire Vadisi’nde Kral I. François’nın büyük çılgınlığı Chambord Şatosunu, muhteşem koleksiyonlara sahip olan, derebeylerine yaraşır Cheverny Şatosunu, tarihte 13. yüzyıla dayanan ve kadınlar şatosu olarak bilinen Chenonceau Şatosunu, gotik ve Rönesans mimarisini harmanlayan Amboise Şatosunu gezme fırsatını yakalayacaksınız. Ziyaret edebileceğiniz en önemli noktalardan biri de Leonardo da Vinci’nin evi olacak. Her perşembe kesin hareketle gerçekleşen bu kültür turunun kişi başı ücreti 1360 Euro. (www.seyahatsitesi.com)

En uzun aile kaydırağı 20 Mayıs’ta açılıyor

İzmir’in Pamucak bölgesindeki Aqua Fantasy Hotel&SPA’nın, su parkı sezonu açtı. Parka bu yıl dünyanın en uzun aile kaydırağı eklendi. 222 metrelik kaydırak Türk mühendislerince projelendirilip uygulandı. 20 Mayıs’tan itibaren devreye girecek olan devasa aile kaydırağı, en son teknolojik özellikleri de beraberinde taşıyor. Bu kaydırakta, kayılacak botlar bir makine tarafından kulelere taşınıyor. Böylece kaymak isteyenler, botlarını taşımaktan kurtuluyor. Parka eklenen diğer yeni kaydıraksa yamaçtan aşağıya kayma hissini uyandırıyor. (www.aquafantasy.com)

19 Euro’ya Berlin Karnavalı’na

Almanya’nın başkenti Berlin, 21-24 Mayıs’ta 15. Kültürler Karnavalı’na ev sahipliği yapacak. Kültürel yakınlaşmayı hedefleyen karnavala Çin’den, Güney Afrika’ya, Brezilya’dan Kore’ye farklı ülkelerin sanatçıları katılıyor. Karnaval boyunca konserler, dans gösterileri düzenleniyor, egzotik yiyecekler tadılıyor. Geçen yıl Türklerin yoğun olarak yaşadıkları Kreuzberg semtindeki Hermannplatz meydanında başlayan geçit törenine, aralarında Türkiye ve çok sayıda Latin Amerika ülkesinin de bulunduğu toplam 70 ülkeden 4 bin 700 kişi, 90 süslü araçla katılmıştı. Festivali 1,5 milyon kişi izlemişti. Haftanın üç günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Almanya’ya uçan Germanwings, yolcularına karnaval süresinde 19 Euro’dan başlayan fiyatlarla yolculuk yapma fırsatı sunuyor. (www.germanwings.com)

Pegasus’tan 59 Euro’ya Marsilya bileti

Pegasus Hava Yolları’nın Marsilya uçuşları başladı. Biletler 59.99 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. Havayolu firması artık haftanın dört günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Marsilya’ya uçuyor. Ayrıca Pegasus Kart sahiplerine, nisan ve mayıs aylarında pazartesi-perşembe arasındaki günlerde yapacakları yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda yüzde 20 indirim uygulanıyor. (www.flypgs.com)
False