GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Kardak kulübesinde gözlerden uzak balayı

Polonezköy Cumhuriyet Köyü’ndeki Legend Hotel, 400 metrekare balo salonu ve 4 bin metrekarelik bahçesiyle düğünler için uygun ortam hazırlıyor. Cumhuriyet Göleti’nin tam kıyısında. Meşe, kayın ve kestane ağaçlarının nefis kokusu ve Cumhuriyet Göleti manzarasıyla evliliğe adım atacaklara güzel bir alternatif sunuyor. Otelin en seçkin odalarından biri sabah saatlerinde, gelin ve damada ayrılıyor. Özel bir de paket mevcut. Önerilen pakette kuaför, makyöz, arzu edilirse cilt bakımı ve masaj hizmeti var. Düğünde konuklara baharat ve organik ürünlerle harmanlanan Türk ve dünya mutfağının çeşitli yemekleri sunuluyor. Balayı çiftlerine, yeşillikler içinde king ve teras suiteleri öneriliyor. Balayını Karadeniz kıyısında, ağaç kokularıyla geçirmek isteyenler için 1855 yılında İngilizler tarafından kayıkhane olarak kullanılan “Kardak Kulübesi” var. 100 metrekarelik bu bölümde iki oda yer alıyor. (www.legendhotelistanbul.com)

Bu bülbülün yuvası dağ, deniz manzaralı

Butik otel Bülbül Yuvası, Foça’da. Odalarında deniz ve dağ manzarası sizi karşılıyor. Hepsinde minibar, merkezi sistem klima, plazma TV, kablosuz internet, kasa, kurutma makinesi gibi pek çok ihtiyacınızı karşılayacak eşyalar var. Her sabah ücretsiz istediğiniz bir günlük gazete teslim ediliyor. Günde iki kez temizlik servisi yapılıyor. Türk Hamamı da mevcut. İsteyenler İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan otel yetkilileri tarafından karşılanıyor. Kahvaltıda her gün 30 çeşit yöresel ve doğal katkısız ürünlerden oluşan açık büfe kahvaltı sunuluyor. Ayrıca beş çayı veriliyor. Otelin teknik yetersizliği nedeniyle 12 yaş altı çocuk kabul edilmiyor. (www.bulbulyuvasi.com.tr)

Fotoğraf çekin, ralliye katılın

Alaçatı’da 16-19 Mayıs arasında fotoğraf rallisi düzenleniyor.
Amaç, Alaçatı ve çevresini, kendine özgü değerleriyle tanıtmak.
Yarışmaya katılan herkesin aracında bir numara olacak. Yarışmacıya verilen tişörtlerde  logo  ve yarışma numarası bulunacak. Startla birlikte yarışmacılar kendilerine verilen dosya içersindeki harita doğrultusunda Alaçatı’nın tarihi, kültürel ve sportif noktalarını bulmaya çalışacak. Yarışmacılara, yarışmacı dosyalarında farklı puan değeri olan  sorular ve 27 pozluk çek at fotoğraf makinesi verilecek. Yarışma süresince verilen makineyle harita ve dosyada
belirtilen noktaların fotoğraflarının çekilerek yarışmanın tamamlanması istenecek. Her  kontrol  noktasında  bir hakem bulunacak. Araçlar da en fazla iki kişi olacak. En yüksek puan alan üç kişi çeşitli ödüller kazanacak. Konaklamalı katılım bedeli iki kişi
800, tek kişi 600 TL. (www.alacatidayasam.com)

İnternette bilet arama derdine son

Bulucak.com internet sitesi nereden nereye ve hangi tarihte uçmak istediğinizi belirttiğinizde ilgili uçuşların tümünü listeliyor. Site bütün havayolu şirketlerinin internet sitelerini tek tek gezerek en ucuz yurtiçi uçak biletini aramaya ve vakit kaybına son veriyor. Inveon tarafından özel olarak geliştirilen yenilikçi bir arama motoru teknolojisinden yararlanan Bulucak.com, tüm havayolu şirketlerinin iç hat uçuşlarını anlık
güncel bilet fiyatları ve yer durumuyla birlikte görüntülüyor. Yaklaşık 20 dakika süren bu işi birkaç saniyeye düşürüyor. Bilet
satışı, direkt olarak havayolu şirketlerinin internet sitelerine yönlendirilerek gerçekleştiriliyor.

Yunan adaları eğlencesi Bodrum’a geliyor

Gardens of Babylon, Bodrum Kadıkalesi’nde, antik dünyanın yedi harikasından biri olan Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek inşa edildi. Açılışı önümüzdeki ay yapılacak. Butik otel-rezidans-villa üçlemesinde rezidanslar şarap kadehinden, kişiye özel bornoza kadar her türlü eşya ile donatıldı. 40 bin metrekare araziye yayılan projede 102 rezidansın 74’ü deniz manzaralı, 28’i  göl villası olarak tasarlandı. Ayrıca mekanda her biri 91 metrekarelik king suitten oluşan 22 odalı butik otel de bulunuyor. Rezidans alanlar her türlü butik otel servisi, hizmeti ve aktivitelerinden faydalanabiliyor.
Eğlence organizasyonlarını Emre Ergani üstlendi. Kurulacak Yunan kasabasında, adalardaki eğlence ve lezzet konsepti sunulacak. Ender Saraç’ın güzellik merkezinden faydalanmak isteyenler diledikleri dönem aralığında rezidans kiralayabilecek. Zayıflama, anti aging, lezzetli ve sağlıklı yemeklerle denize sıfır diyet restoranında hizmet verecek merkezde, uykuya yardımcı çay, tütsü, masaj, meditasyon CD’si gibi ürünlerin satılacağı bir de mağaza bulunacak. Zayıflama kulübünde doktorlar tarafından kan tahlilleri, vücut analizleri yapılacak. (www.gardenbabylon.com)

Acem diyarlarını keşfedin

Zayende Tur, 5-14 Haziran arasında İran’a “Acem diyarlarına bir yolculuk” isimli tur düzenliyor. Tur, Tebriz’de
başlıyor. Gökmescid ve İbrişim Çarşısı gibi pek çok önemli yer geziliyor. İkinci gün Kendovan’a gidiliyor. Akşam Tebriz’e dönülüp kalan yerleri tekrar geziliyor. Akşam Bağlarbağı’nda geçiriliyor.
İsfahan’a doğru yola çıkılıyor. Üçüncü gün İsfahan’ın can damarı Charbag Caddesi turlanıyor. Kalan günlerde Şiraz, Yezd ve Tahran’ın bütün güzellikleri keşfediliyor. (www.zayende.com)

False