GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sakız’da havai fişek savaşı

Bu hafta yolunuz İzmir’in Çeşme ilçesinin karşısındaki Sakız Adası’na düşerse, Vrontados kentindeki havai fişek savaşını kaçırmayın. Karşılıklı tepelerdeki iki Ortadoks kilisesi, Paskalya’da yaklaşık 16.5 saatte birbirine 25 bin “roket” fırlatıyor. Amaç birbirinin çanını vurmak. Bu geleneğin kökenini kimse bilmiyor. Ancak 19’ncu yüzyıldan bu yana sürdüğü söyleniyor. O zamanlar Saint Mark ve Panagia Erithiani kiliselerinde birbirine rakip iki grup yaşarmış. Anlaşmazlıkları kimi zaman savaşla noktalanırmış. Bugün roket savaşı adanın en ünlü turistik gösterileri arasında. Haftalar öncesinden iki kilisede 75’er kişilik ekipler toplanıyor. Fişek imal etmeye başlıyor. Fişeğin havada uzun süre kalan, düz giden ve çarptığı yerde yanmayı sürdürenini yapmak marifet gerektiriyor. Sonra kiliselerin camları, karşı taraftan gelecek fişeklere karşı paravanlarla kaplanıyor. 18 Nisan Cumartesi gecesi saat 20.00’de savaş başlıyor. Ertesi gün saat 12.30’a kadar sürüyor. (www.rocketwar.gr)

Her odayı dört kişi kullanabilir

Costa Farilya DeLuxe Otel Gündoğan’a 19, Göltürkbükü’ne 5 kilometre uzaklıkta. 25 oda ve 60 yatak kapasitesi var. Çocuklu aileler için her oda, dört kişi konaklayabilecek şekilde düzenlemiş. Hepsi deniz manzaralı. Bütün odalar da klima, mini-bar, uydu yayını, kasa, telefon, saç kurutma makinası ve kablosuz internet erişimi mevcut. Ayrıca osmos arıtma ile içme suyu da kullanılıyor. Bistro restoranı, 20 yıllık palmiyeleriyle sahil barı şeklinde dizayn edilmiş. (Tel: 0252 387 84 87)

Çikolata masajı yaptırın

Hava kirliliği, sigara, düzensiz beslenme ve yoğun iş temposundan yorgun düşen ciltlere İstanbul’daki Polat Renaissance Otel Sport + SPA’da stres masajı uygulanıyor. Stress Crystal Peeling & Ailor aroma granülü ve rahatlatıcı yağla yapılan masaj terapisiyle cilt ve kaslardaki stres yumuşatılıyor. Çikolata masajının özelliği antioksidan gücüyle cildi beslemesi. Üstelik kalori yüklenmeden çikolatayla buluşuyorsunuz. (Tel: 0212 414 18 00)

Taş binanın çevresi sanki botanik bahçesi

Melissa Çiftlik Evi, Marmaris ile Bodrum arasına uzanmış bir yarımada olan Datça’da. Datça eski taş binaları, parke taşlı yolları, köy kahvesi, özel yemekler sunan restoranı, bakkalı ve kapı önlerinde badem kıran insanlarıyla sizi rahatlatıp başka bir dünya sunmayı vaadediyor. Sakin bir çevre ve taş bir binaya sahip Melissa Çiftlik Evi’nin bahçesi de narenciye, tropik meyveler, kaktüsler ve pek çok bitkiyle dolu. İki apart ve dört pansiyonu var. Odaların her birinde özel tuvalet, banyo ve klima mevcut. Deniz iki kilometre uzaklıkta. (Tel: 0252 712 36 72)

23 Nisan’a özel paket

Mövenpick Resort Bodrum’da 23 Nisan’a özel konaklama paketi var. 17-23 Nisan tarihleri arasında geçerli olan pakette; standart odalarda iki kişi konaklama, açık büfe kahvaltı ve Wellness Centre’ın ücretsiz kullanımı gibi olanaklar yer alıyor. Gecesi 90 Euro’luk pakette sizinle aynı odada kalan 0-12 yaş arası çocukların konaklaması ve kahvaltısı ücretsiz. (Tel: 0252 311 10 20)

Uzakdoğu’ya gidemeyenlere yemekleri geliyor

Antalya Cornelia Diamond Golf Resort &Spa, Tai Pen Restoranı’nda Uzakdoğu mutfağının zengin çeşitlerini sunuyor. Mönüsünde; Çin, Japon, Thai, Vietnam’ın geleneksel lezzetleri bulunuyor. Bunlar Uzakdoğu’nun çeşitli baharatları ve değişik soslarıyla servis ediliyor. Mekanın dekorunda kullanılan akseuarlar, geleneksel ahşap doğramalar ve otantik ayrıntılar da size kendinizi Uzakdoğu’daymış gibi hissettiriyor.

Baştan aşağı yenilendi

Kadıkale Resort, Bodrum’un batı ucunda güneye bakan Turgutreis ile Gümüşlük arasındaki Kadıkalesi koyunda. Otel rakiplerine ayak uydurabilmek için sezon öncesi köklü restorasyona girdi. Tüm mekanları dekore edildi. Tesisde king süit dahil toplam 261 oda var. Ayrıca beş bar, bir ana restoran ve iki a’La Carte restorana sahip. Eğlenmek isteyenler için ikişer büyük yüzme havuzu, çocuk havuzu, mini aquapark, şelale havuzu, dört teniz kortu, açık jakuzi, özel kum plajı mevcut. Ayrıca bin 500 metrekarelik Spa&Wellness’ı var. (Tel: 0212 592 70 02)
False