Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder!

Güncelleme Tarihi:

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2022 11:04

İngiliz kraliyet ailesinin eski gelini Prenses Diana hayata veda edeli tam 25 yıl geçti, ama tıpkı yaşadığı dönemde olduğu gibi her gün basının manşetlerinde. Hayattayken basının bunaltıcı ilgisine maruz kalan Diana için bunca zaman sonra bile durum değişmedi. Basın açısından hala haber değeri taşıyan Diana Spencer, Charles ile boşanmalarının açıklandığı 9 Aralık 1992'nin 30'uncu yıl dönümünde yeniden gündeme geldi. Bu kez söz konusu olan Diana ile eski kayınpederi Prens Philip arasındaki mektuplaşma.

Haberin Devamı

AYRILIK DUYURUSUNUN 30'UNCU YIL DÖNÜMÜ
Diana belki de kayınvalidesi Kraliçe 2. Elizabeth'ten daha iyi geçindiği kayınpederi Prens Philip ile zaman zaman mektuplaşıyordu. İşte bu mektuplar, sadece aileyi değil tüm dünyayı sarsan boşanma duyurusunun yıl dönümünde yeniden gün yüzüne çıktı. Özellikle de Diana'nın kocası Charles'ın Camilla ile ilişkisini Prens Philip ile tartıştığı ve onun yardımını istediği satırlar. 

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

'CAMILLA Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ° APTALCA'
Bunlardan birine göre Diana, Charles ile yollarını ayırmadan aylar önce Prens Philip'ten yardım isteyen bir mektup gönderdi. Prens Philip de buna yanıt olarak oğlunun Camilla Parker Bowles ile olan ilişkisini "aptalca" diye nitelendirdiği bir yanıt yazdı.

Haberin Devamı

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

HEP DESTEK SÖZÜ
Prens Philip, 9 Temmuz 1992'de Diana'ya hitaben, desteğinin her zaman onun arkasında olacağını belirtip "Sadece daha önce söylediklerimi tekrarlayabilirim. Eğer davet edilirsem sana ve Charles'a yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye yazdı. Sonra da aslında bu konuda çok da iddialı olmadığını belirten "Ama evlilik danışmanı olarak hiçbir yeteneğim olmadığını kabul etmeye de hazırım" diye ekledi.

'CHARLES CAMILLA Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ°YLE RÄ°SKE GÄ°RÄ°YOR': Charles ile Camilla'nın evlilik dışı iliÅŸkisini ne kendisinin ne de Kraliçe'nin onayladığını belirten Prens Philip ÅŸunları yazdı: "Her ikinizin de sevgilisi olmasını onaylamıyoruz. Charles, Camilla ile kendi pozisyonundaki bir adamın sahip olduÄŸu her ÅŸeyi riske atarak aptallık ediyor. Biz seni onun için terk edebileceÄŸini asla hayal etmemiÅŸtik."

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

'AKLI BAŞINDA BİR ADAM CAMILLA İÇİN SENİ NASIL TERK EDEBİLİR!'
Prens Philip, o sırada hâlâ resmi olarak gelini olan Diana'ya "Aklı başında birinin Camilla uğruna seni terk edebileceğini düşünemiyorum. Böyle bir ihtimal aklımızdan bile geçmiyordu" diye yazdı. Prens Philip bu mektubunu " en erin sevgiler.. Baban" diye imzaladı. Ama öte yandan bu evliliğin bitmesinde Diana'nın rolü olduğu konusundaki düşüncesini de gizlemedi. Philip bu konuda şunları yazdı: "Yüreğine dürüstçe bakıp, Charles'ın Camilla ile ilişkisinde, ona (Charles) karşı davranışlarının hiçbir ilgisi olmadığını söyleyebilir misin?"

Haberin Devamı

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

DIANA BU DESTEKTEN MEMNUNDU
O sırada Galler Prensi unvanını taşıyan Charles'ın özel sekreterliğini yürüten Patrick Jephson'ın iddiasına göre, Diana kayınpederinden gördüğü desteğin kendisi için çok büyük anlam taşıdığını kendisine söyledi. Jephson, Prens Philip'in mektuplarının bu desteğin yazılı kanıtı olduğunu da ekledi.

AYRILIK DUYURUSUNDAN BÄ°RKAÇ AY ÖNCE YAZILDI: Prens Philip'in Diana'ya yolladığı bu mektuplar Charles ile Diana'nın ayrılacağı açıklamasının yapılmasından birkaç ay öne yazılmıştı.

1992 KRALÄ°YET AÄ°LESÄ° Ä°ÇÄ°N KABUL GÄ°BÄ° BÄ°R YILDI: Charles ile Diana'nın ayrılacağının açıklandığı 1992 Ä°ngiliz kraliyet ailesi için bir anlamda skandallar yılı olarak hafızalara kazındı. Aynı yıl Prens Andrew ile Sarah Ferguson evliliklerini bitirdi Birkaç ay sonra Ferguson, ABD'li bir iÅŸ insanıyla Fransa, St. Tropez tatilinde "parmak emme skandalı"nın kahramanı oldu. Aynı yıl Kraliçe iye Prens Philip'in tek kızı Prenses Anne ve kocası Mark Phillips'ten boÅŸanacağını açıkladı. Ama olaylar bununla da sınırlı kalmadı. Daha bir ay bile geçmeyen Andrew Morton'ın Diana'ya odaklandığı ve onun evlilik içindeki mutsuzluÄŸunu ilk kez bu kadar açık bir ÅŸekilde gözler önüne seren kitabı yayınlandı. Ve daha sonra Diana ile yakın arkadaşı James Gilbey arasındaki samimi telefon görüÅŸmeleri The Sun tarafından sızdırıldı ve yayınlandı. "Squidgygate" lakaplı özel telefon görüÅŸmelerinde Diana'nın durumunu EastEnders'taki bir karaktere benzettiÄŸi görüldü.

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

9 ARALIK 1992'DE DIANA Ä°LE CHARLES'IN AYRILACAÄžI DUYURULDU
İngiliz kraliyet ailesi kendileri için çok zorlu geçen 1992 yılını 9 Aralık'ta Charles ile Diana'nın boşanacağını duyurarak kapattı. Dönemin başbakanı John Major,  tahtın varisinin ve karısının resmi olarak ayrıldığını haber veren bir konuşma yaptı. Kraliyet çiftinin "dostça ayrılık kararı verdiğini ve boşanma planı olmadığını belirtti. Fakat dört yıl sonra çift resmen boşandı. Bu boşanmanın ardından Charles 2005 yılında Camilla ile evlendi.

Haberin Devamı

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

BOÅžANMAYI Ä°STEMEMÄ°Åž
Prenses Diana'nın Prens Charles ile evliliği 1981'de başlayıp 1996'da bitti. Fakat bundan üç yıl önce sosyal medyada yayılan bir röportaj aslında Diana'nın boşanmayı çok istemediğini gözler önüne serdi. Röportaja göre Prenses Diana, her ne olursa olsun evliliğini sürdürmeye kararlıydı. Hatta aile olarak "çok iyi bir takım" olduklarını düşünüyordu.  Her ne kadar aradığını bulamamış olsa da Prenses Diana, kocası Prens Charles'tan tek bir nedenle boşanmak istememiş bu röportajda söylediklerine göre. Bu röportajda Prenses Diana evlilikten beklentilerini "Sanırım, özellikle de benim gibi boşanmış bir anne- babaya sahipseniz bu evliliğin yürümesi için çok fazla uğraşırsınız. Kendi anne ve babanızda gördüğünüz gibi bir örnek bırakmak istemezsiniz" diyerek anlatıyor. Ailesinin boşanmasından olumsuz etkilendiği için de kendi çocuklarına iyi bir örnek bırakmak için evliliğini sürdürmekte kararlıydı.

Haberin Devamı

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

DIANA'NIN BÄ°R ÅžANSI OLSAYDI...
Arkadaşı Kenni Rivett'in iddialarına göre Prenses Diana'nın eşi Prens Charles'tan boşanmak gibi bir düşüncesi yoktu. Ancak işin içine Kraliçe 2. Elizabeth karışınca bu seçeneği de göz önüne almaya başladı. Yine arkadaşının anlattığına göre Prenses Diana, kocasına bir süre ayrı kalmayı teklif etti. Fakat Kraliçe, bu işin resmi olarak sonuca ulaşmasını istediği için çift boşandı. Arkadaşının söylediğine göre eğer Prenses Diana'ya şans verilseydi, boşanma yerine evliliğine bir şans daha vermeyi tercih ederdi.

Â

Aklı başında biri Camilla için seni nasıl terk eder

Haberin Devamı

FOTOÄžRAFLAR: ALAMY, AVALON

 

 

BAKMADAN GEÇME!