GeriFutbol "Gol sevinci takımın yüzüdür"
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

"Gol sevinci takımın yüzüdür"

"Gol sevinci takımın yüzüdür"
refid:23679593 ilişkili resim dosyası

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Kabala ile oynanan hazırlık maçında yapılan hatalarla ilgili oyuncularını uyararak, "Dünkü maçtaki gol sevinci beni tahrik etti. Gol sevinci takımın yüzüdür" dedi.

Trabzonspor Davraz kampının 11. gününde sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan antrenmana sağlık kontrolüne giden Yasin, mazeretsiz olarak kampa katılmayan Zokora, Sol Bamba ve sakatlıkları bulunan Janko ile Sapara katılmadı. Sol ayak bileklerinde yumuşak doku zedelenmesi meydana gelen Caner ve Emre Güral, omzundan sakatlığı olan kaleci Fatih ve sol arka alt adalesinde ağrı bulunan Abdülkadir ise antrenman öncesi Akçay'ın oyuncularıyla yaptığı toplantıya katılıp, salonda çalışmaya geçti.

AKÇAY, AYKUT AKGÜN İLE DANS ETTİ

Bu arada Beşiktaş'a transferi için görüşmeler devam ederken Tolga Zengin'in antrenman boyunca takımdan ayrı olarak çalışması da dikkat çekti. Teknik direktör Akçay'ın dünkü maçta yapılan hataları anlatırken, Aykut Akgün ile dans etmesi, antrenmanda neşeli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Bordo - mavililer antrenmanda taktik ağırlıklı çalışmanın ardından kondisyona yönelik bir çalışma gerçekleştirdi. 11 gündür devam eden Davraz kampına mazeretsiz olarak katılmayan Sol Bamba'nın kulübü aradığı ve kampa katılacağını söylediği öğrenildi. Bamba'yla geldikten sonra yapılacak görüşmenin ardından takımda kalıp kalmayacağının netlik kazanacağı belirtildi.

AKÇAY: "GOL SEVİNÇLERİ BENİ TAHRİK ETTİ"

Teknik Direktör Mustafa Akçay antrenman öncesi yaptığı toplantıda oyuncularına örnekler vererek, uyarılarda bulundu. Akçay, yapmaları gereken 12 çeşit hücum organizasyonu bulunduğunu vurgulayarak, "Herkes iyi niyetli. Herkes elinden geleni yapıyor. Dünkü maçta gol sevinçleri beni tahrik etti. Tam istediğimiz gibi olmasa da iyiydi. Takımın yüzü gol sevincidir. Dün belli seviyede bunu yaşamış olduk. Bu beni duygulandırdı. Mesela Olcan'ın savunmaya gelip, pres yapması, rakibin hareketini engellemesi benim için çok değerliydi. Kibarlık yok. Eğer öyle bir oyuncumuz varsa oynamayacak" dedi. Akcay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bireysel kariyeriniz ile ilgili yapıp yapamadıklarınıza yardımcı olmak için biz varız. Çalıştığınız ve emek verdiğiniz sürece ödüllendirmeler olacak. Futbolcunun satın alamayacağı tek şey başarıdır. Bunu elde edecek kapasite bizde var. Dünyada 5 milyonun üstünde profesyonel futbolcu var. Arjantin'de, Brezilya'da, Zambia'da, Çin'de ve daha bir çok ülkede. Bana dünyada üst düzey 10 tane oyuncu sayın. Sayamıyorsunuz. Messi, Ronaldo, Neymar belki Iniesta, buna başkalarını ekleyin. Düşünüyorsunuz. Demek ki bu oyuncuların sizden çok fazla artısı, sizin de eksik bir yanınız yok. Kendinize haksızlık etmeyin. Biraz dayanıklılık, biraz motive, biraz da çalışmak. Aradaki o küçük farkları böyle ortadan kaldırabiliriz."

AYKUT DEMİR YARIN İMZALIYOR

Trabzonspor'un Gençlerbirliği'nden transfer ettiği savunma oyuncusu Aykut Demir, yarın takımın kamp yaptığı Sirene Davraz Otel'de saat 12.00'da düzenlenecek olan törenle resmi sözleşmeye imza atacak. Bugün yapılan antrenmanda da takımdan ayrı olarak koşu yapan Aykut'un, form düzeyinin oldukça yüksek olduğu ve kondisyon olarak bir eksikliğinin bulunmadığı öğrenildi.
False