GeriFutbol Gençler Akhisar'ı 'üç'ledi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gençler Akhisar'ı 'üç'ledi

Gençler Akhisar'ı 'üç'ledi
refid:24580955 ilişkili resim dosyası

Spor Toto Süper Ligde ikinci haftanın açılış maçında Gençlerbirliği, kendi sahasında Akhisar Belediye’yi 3-0 yendi.

Ankara’ya lider gelen Akhisar Belediye, 90 dakika boyunca rakip kalede etkili olamazken, Gençlerbirliği farkı daha da arttırabileceği pozisyonları, Stancu ve Zec ile değerlendiremedi. Başkent ekibine 3 puan getiren golleri, Jimmy, Zec ve Stancu attı.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Abdullah Yılmaz (***), Ali Saygın Ögel (***), Bahtiyar Birinci (***)
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan (***), Serkan Yanık (**), Ahmet Yılmaz (***), Tosic (***) , Uğur (**) – Jimmy (***) (dk. 82 Tomiç*), Gosso (***), Nizamettin (**) (dk. 71 Petroviç*), Oktay (**) (dk. 55 Özgür *), Zec (***), Stancu (***)
AKHİSAR BELEDİYE: Oğuz (*), Emrah (*), Sonko (*), Uğur (*), Çağdaş (*) (dk. 46 Kenan *), Niasse (*), Emin (**), Ahmet Cebe (*) (Dk. 46 Mehmet Akyüz*), Bilal (*), Güray (*), Bruno (*) (Dk. 82 Sertan)
GOLLER: Dk. 17 Jimmy Durmaz, Dk. 33 Zec, Dk. 88 Stancu (G.Birliği)
SARI KARTLAR: Bilal, Uğur, Sonko (Akhisar), Gosso (Gençlerbirliği)

9. dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında, Akhisar savunması 2 adamla yakalandı. Nizammetin’in ara pasında ceza alanına giren Jimmy’in, rakibinden sıyrılıp önünü boşalttıktan sonra yaptığı vuruş kaleci Oğuz da kaldı.
17. dakikada çaprazda kazanılan serbest atışta Nizamettin topu yanındaki Jimmy’e bıraktı. Savunmadan sıyrılan Jimmay’in sert şutu, kaleci Oğuz’un da hatası sonucu ağlara gitti: 1-0.
30. dakikada Gençlerbirliği sol çaprazdan faul kazandı. Topun başına geçen Nizamettin’in falsolu vuruşunu kaleci Oğuz köşeden nefis çıkardı.
33. dakikada Stancu’nun pasını alan Zec ceza alanına girip, kaleci Oğuz’un üzerinden topu ikinci kez ağlara yolladı: 2-0. İlk yarı bu skorla kapandı.
53. dakikada Mehmet Akyüz’ün sert şutunu, kaleci Ramazan nefis bir refleksle kornere çeldi.
61. dakikada Zec’in arka direğe yolladığı topu, Stancu yakın mesafeden Oğuz’a nişanlayınca mutlak golü kaçırdı.
65. dakikada Stancu, bir kez daha burun buruna kaldığı kaleci Oğuz’u geçemedi.
78. dakikada Niasse’nin ceza alanı dışından attığı sert şutu Ramazan, uzanıp direk dibinden kornere yolladı.
88. dakikada savunmanın hatasını değerlendiren Gosso, Stancu’yu topla buluşturdu. Stancu, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderip maçın skorunu 3-0 olarak belirledi.

AKHİSAR’IN GOLÜ YOK

Süper ligde Gençlerbirliği ile üçüncü kez karşı karşıya gelen Akhisar Belediyeaspor’un, Başkent’te yine yüzü gülmezken, kırmızı-siyahlı ekibe karşı hem ikinci yenilgisini aldı hem de gol atma başarısı gösteremedi. Geçen sezon rakibine Ankara’da 1-0 kaybeden Ege temsilcisi bu sezon da sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Akhisar ile Gençlerbirliği arasında geçen sezon Manisa’da oynanan mücadele 0-0 sona ermişti.

DİYADİN’DEN TIRPAN

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, ligin ilk haftasında 1-0 kaybettikleri Çaykur Rizespor maçından 4 değişik isimle Akhisar Belediye karşısına çıktı. Kırmızı kart cezalısı Ante Kulusiç’in yanı sıra, Sedat Bayrak, Tomiç ve Mervan Çelik maça yedek kulübesinde başladı. Onların yerine Uğur Çiftçi, Nizamettin Çalışkan ve Ahmet Yılmaz ilk 11’de görev yaptı.

İKİ TAKIM DA PANKARTLA MAÇA ÇIKTI

Gençlerbirliği takımı sahaya, bir süre önce hayatını kaybeden eski yönetim ve divan kurulu üyesi Cüneyt Üstündağ anısına, “Gençlerbirliği seni hiç unutmayacak” pankartı ile çıkarken, Akhisar Belediye futbolcuları da “Gençliğe yatırım yapıyoruz. 24 Stadyum , 155 Gençlik Merkezi. 760 Spor Tesisi” dövizi ile çıktı.

HAMZAOĞLU HEYECAN YAŞADI
Futbol Federasyonu yönetimi tarafından milli takım teknik direktörlüğüne getirilen Fatih Terim’in yardımcısı olacağını açıkladığı Akhisar Belediye Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bu kararın açıklanmasının ardından çıktığı ilk maçta ayrı bir heyecan yaşadı. Hamzaoğlu da tıpkı Fatih Terim gibi, hem milli takım da hem de kulüp takımında görev yapacak.

YERLİLER AĞIR BASTI

Futbol Federasyonu’nun, yabancı oyuncu sayısında bu sezon uygulamaya koyduğu 6+0+4 kuralı sonrasında, iki takım da sahaya yerli oyuncu ağırlıklı kadroyla çıktı. Gençlerbirliği’nin ilk 11’inde, Gosso, Zec, Tosiç ve Stancu görev yaparken, Petroviç Tomiç, yedek soyundu. Akhisar Belediye’de ise Sonko, Niasse ve Bruno maça 11’de başlarken, İvan Sesar yedek bekledi.

False