GeriSeyahat Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır?

Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır?

Evcil hayvanınız var fakat tatile gideceksiniz ve onu evde bırakmak yerine beraber gezmek istiyorsunuz ama nasıl? Eğer siz de evcil hayvanınız ile yolculuk yapmak istiyorsanız bu yazımız sizin için. İşte evcil hayvanlar ile yolculuk yapmanın püf noktaları...

KONTROL ÖNEMLİ

Yola çıkmadan önce evcil hayvanınızın kontrollerini yaptırmanız gerekir. Hem yolculuk için sağlık durumunun uygun olup olmadığını anlamak hem de zorunlu olan kimlik kontrolünde bütün aşılarının tam olması gerektiğindem biricik yol arkadaşınızı seyahate uygun duruma getirmeniz gerekiyor.

Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır

BELKİ BİRAZ SAKİNLEŞTİRMEK GEREKEBİLİR

Yolculuğa çıkmadan önce dostunuzu birazcık sakinleştirmeniz gerekebilir. Bunun için veterinerinizin önereceği sakinleştiricileri öğrenebilir, onları kullanabilirsiniz. Bunu yapmanızdaki amacın hayvanınızın paniklemesini önlemek ve yolculukta herhangi bir sorun yaşamamak olduğunu unutmamalısınız ve gerekmediği sürece bu sakinleştiricileri kullanmamalısınız.

Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır

SEYAHAT EDECEĞİNİZ FİRMAYI VE KALACAĞINIZ YERİ İYİ ARAŞTIRIN

Seyahat edeceğiniz firmanın evcil hayvanınızı kabul edip etmeyeceğini ya da onun için bilet alıp almamanız gerektiğini iyice öğrenmelisiniz. Uçak, otobüs gibi seyahat araçlarının her birinde farklı uygulamalar söz konusu olduğu gibi her firmanın da kendine özgü bir kuralı vardır. Bu yüzden seyahat etmeden önce firmayı iyice araştırmanızda fayda var.

Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır

Ayrıca kalacağınız yerde en az seyahat edeceğiniz firma kadar önem taşımaktadır. Artık birçok otel evcil hayvanları kabul ettiği gibi onlara özel menüler de sunmaktadır. Siz de gideceğiniz yerde bu tarz otelleri tercih edebilirsiniz.

ONLARI SEVİNDİRİN

Tıpkı şu an evde uslu durduğunda nasıl ödüller veriyorsanız yolda uslu durduğu zaman ya da tatilde sizi üzmediği, dediklerinizi yaptığı zaman aynı şekilde ödül sistemine devam edin. Böylece keyifli bir tatil yaparken evcil hayvanınızın da gönlünü yapmış olacaksınız.

Evcil hayvanlar ile yolculuk nasıl yapılır

Evcil hayvanınız ile seyahat etmek ve tatil yapmak hem sizin aklınızın onda kalmasını önleyecek hem de beraber eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

False