GeriSeyahat Deniz kenarı modasının öncüsü modern plajlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Deniz kenarı modasının öncüsü modern plajlar

Deniz kenarı modasının öncüsü modern plajlar

Tatile çıkarken valize öyle iki mayo, bir havlu, bir de güneş sütü atıp gitmek yok. Artık plajların da bir modası, her yıl değişen trendleri var.

Trendy bir tatil çantasından çıkması gerekenler ise şöyle: Turkuvaz herhangi birşey, çiçekli elbise, ultra mini şort, üçgen bikini, havalı bir parmak arası terlik, hal hal, pareo, parlayan bir ruj, çerçevesiz güneş gözlüğü...

Bu yaz tatile nereye gidileceği kadar, tatile neler götürüleceğinin planlarını yapmak da önemli. Öyle valizler dolusu eşya taşımaya gerek yok ama doğru şeyleri yanınıza almanız lazım. Yoksa kendinizi 'out' hissedebilir, daha beter depresyona girebilirsiniz.

Plaj trendleri bu sıralar mantar gibi çoğalan Beach Club'larda belirleniyor. Geçen yaz güney sahillerinde, özellikle de Bodrum'da ortaya çıkmışlardı. Bu yaz iyice moda oldular. Böylece sahillerimiz de pek bir havalı oldu.

Bu modern plajların diğerlerinden farkı daha bir fonksiyonel olması. Hemen hemen tüm clubların kendi DJ'i var. Gün boyu canlı müzik yapıyorlar. Haliyle dans etmek gerekiyor. Sırtınızı ağrıtan, güneşin altında şöyle rahat rahat uyutmayan şezlonglar yerine, dev yastıklarda güneşleniyorsunuz. Biz bu dev yastıkları aslında daha önceden biliyoruz. Son birkaç sezondur yazlık mekanların değişmez elemanıydılar. Bu yaz sahillere terfi ettiler. Clublarda ayrıca her türlü spor faaliyetini gerçekleştirmek de mümkün. Yani tam bir Los Angeles sahil atmosferi hakim. Tabii bizde bacak boyları biraz daha kısa ama yapacak birşey yok.

İPLİ KÜÇÜK BİKİNİLER

Plajların adı Beach Club olunca sanki bir podyuma da dönüştüler. Moda kuralları buralarda işler oldu. Bir defa kesinlikle mayo giyilmiyor. Kabul, mayo fazla kiloları daha iyi toparlıyor ama siz de rejim yapmaya daha önce başlasaydınız. Elimizde sadece bikiniler var. Öyle her bikini de olmuyor, mümkün olduğunca küçük olacak, üçgen ve ipli olacak. Özellikle altı ipli olan bikinilere çekimser yaklaşanlar için bir öneri. Fiyonk yapmadan önce çift düğüm atın, asla açılmıyorlar.

İş doğru bikiniyi giymekle bitmiyor. Küçük detaylara da dikkat etmek, sahile inmeden önce iki kere düşünmek lazım. Mesela pareolar. Biz bugüne kadar pareoları kalçalardaki çatlak ve selülitleri gizlesin diye kullanıyorduk. Hala aynı işe yarıyorlar ama yeni bir vazifeleri daha var. Şimdi plajlarda dans etmek de gerekiyor ya, belinizde pareo olunca tam bir Shakira kıvraklığı sağlıyor. Mustafa Sandal'ın ‘‘Pazara kadar değil, mezara kadar’’ şarkısı gün boyu defalarca çalıyor. Bu arada bele zincir, ayak bileğine hal hal takmak da hala itibar görüyor.

ULTRA MİNİ ŞORTLAR

Sahile inerken, elbette daha sonra çıkarılmak üzere ya çiçekli, askılı ve uçuşan bir elbise ya da düşük belli, ultra mini şort giyiliyor. Saçlar çiçekli tokalarla toplanıyor. Ne kadar çok toka kullanırsanız o kadar iyi. Dudaklara ışıltı kazandırmakta da sonsuz fayda var. Bu yaz tüm kozmetik firmaları dudakta sürekli ıslakmış izlenimi yaratan rujlar üretti.

Ayaklarda mutlaka ama mutlaka parmak arası terliklerden olmalı. Zaten şehirde de onları giydiğimiz için sonsuz çeşitlilikte terlik bulmak mümkün. Çiçekli böcekli ne ararsanız var. Kumun üzerinde yürümeyi beceririm diyorsanız, platform topuklu olanlardan alın.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Bu yaz da rengarenk güneş gözlükleri ile idare edebilirsiniz ama yılın asıl trendi çerçevesiz ve renksiz gözlükler. Ben hala anlayabilmiş değilim okuma gözlüğü kadar renksiz camların güneşten nasıl koruduğunu fakat kullananlar memnun.

Çantada bulunması gereken önemli unsurlardan biri de turkuvaz birşey. Onun ne olacağına siz karar verin. Bikininiz turkuvaz olabilir. Ya da turkuvaz aksesuvarlar alabilirsiniz. Ama kolye yerine bilezik ya da hal hal alsanız daha iyi. Yoksa güneşlenirken izi kalır.

Sizin gittiğiniz yerde dev minderler yoksa, siz de dev bir havlu alın. Bu yaz 1.80 cm boyunda, 100 cm. genişliğinde plaj havluları çıktı. Yakında çift kişilik olanlarını da yaparlar. İnsan ortasında kayboluyor neredeyse. Hem faydalı da birşey, kenarları kum olsa bile size kadar ulaşması mümkün değil.

SAHİL KİTAPLARI

Tüm gün dans etmekle geçmez elbette. Giderken bir kitap almak da lazım. Sahillerde okunan kitaplar listesinde son durum şöyle: Birinci sırada Murathan Mungan'ın Yüksek Topuklar'ı var. Ardından Frederic Beigbeder'in Aşkın Ömrü Evde Uzar'ı geliyor. Perihan Mağden'in İki Genç Kızın Romanı da çok okunanlar arasında. Plaja giderken tüm bu malzemeleri içine koyacağınız çantanın şeffaf olması gerekiyor. Her renkte şeffaf plaj çantası bulmak mümkün. Alırken içini göstermeyen küçük bir gözünün olmasına dikkat edin. Tamam havlu, kitap neyse de insan mesela cüzdanının görünmesini istemeyebilir.
False