GeriSeyahat Çocuklu tatilin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çocuklu tatilin püf noktaları

Çocuklu tatilin püf noktaları

Aylarca çalışmanın en değerli mükafatlarından biri aileyle geçirilen tatil. Ama çocuklu ailelerin işi biraz daha zor. Hem çocuğun hem de ebeveynlerin dingin bir tatil geçirmesi için dikkat etmeniz gerekenler var

* Yanına oyuncak almayı çoğu ebeveyn akıl eder. Ancak bir kriz anında daha önce gördüğü oyuncaklar çocuğun dikkatini dağıtmaya yetmeyebilir. Daha önce görmediği oyuncakları da bavula atmak akıllıca olabilir.

* Özellikle uzun yolculuklarda çocuğun da ebeveynin de yorulma ve acıkma ihtimali var. Duracak bir yer bulamayabilir veya gittiğiniz yerde sunulan yiyecekleri tüketmek istemeyebilirsiniz. Ne olur ne olmaz; bisküvi, kek, sandviç, meyve gibi yiyecekler ve su bulundurun.

* Çocuğunuz yeni yıkadığınız kıyafetleri kirletecektir. Önlem olarak yanınızda leke çıkarıcı bulundurabilirsiniz.

* Siz güneşlenmek isterken çocuğunu uykusu gelebilir. Eğer bebek diafonunuz varsa çocuğunuz uyurken güneşin tadına varabilirsiniz.

* Küçük çocukların tuvaletlerinin gelmesi ‘acil durum’. Portatif bir lazımlık imdadınıza yetişir.

EN GÜVENLİSİ TATİL KÖYÜ

Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Yeşim Coşkun, çocuklu tatiller için güvenli tesisler olan tatil köylerini öneriyor. Tesisin lokasyonuyla ilgili de “Şehir merkezine yakın olmalı ki, bir sağlık sorununda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna ulaşabilesiniz” uyarısını yapıyor. Aynı zamanda hava koşullarını öğrenmenin önemini de vurguluyor.

MUTLAKA YANINIZA ALIN

Sağlık sigortası bilgileri, basit ilaçlar (ateş düşürücü, öksürük şurubu ve alerji ilacı gibi), yanık ve pişik kremleri, termometre, yara bandı, en az 30 koruma faktörlü güneş kremi, diş çıkaran çocuklar için çiğneme lastiği, sinek ilacı, şapka, çok sayıda pamuklu kıyafet, ıslak mendil, kolluk, çöp torbası, araba koltuğu, okuma ve boyama kitabı ve sırt çantası.
False