GeriSeyahat Bir İstanbul aşığı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bir İstanbul aşığı

Bir İstanbul aşığı

‘Havuçlu Anne’ tiplemesiyle hafızalara kazınan, şimdilerde ise “Annem Uyurken” dizisiyle seyirci karşısına çıkan Büşra Pekin’in çocukluğu, doğum yeri olan Suudi Arabistan’la İzmir arasında geçmiş. İstanbul Life dergisi, yedi yıl önce yerleştiği İstanbul’a aşık olan genç oyuncuyla en sevdiği semtlerden Ortaköy’de bir gün geçirdi.

Sizi BKM Mutfak’ta ‘Havuçlu Anne’ tiplemesiyle tanıdık. BKM’de kaç yılınız geçti?
- Aktif olarak beş sene. İlk iki yıl Mutfak’ta geçti, sonra da televizyon programı ve turnelerle. Son iki yıldır başka projeler üzerine yoğunlaştım.
BKM’den tamamen ayrıldınız mı?
- “Çok Güzel Hareketler Bunlar” projesi bitti. Herkes kendi başına başka projelerde yer almaya başladı. Kimi zaman ufak gruplar halinde bir araya gelip yeni projeler üzerinde kafa yoruyoruz.
Kaç yıldır İstanbul’dasınız? Hangi semtlerde oturdunuz?
- Yedi yıl oldu. İlk geldiğim yıl Ortaköy’de oturdum, sonra BKM’ye yakın olsun diye Akaretler’e taşındım. Fakat bir Boğaz hayranı olarak Ortaköy’e geri döndüm.
Boğaz sevdanızın özel bir sebebi var mı?
- İzmir’den kaynaklı olsa gerek, ben Bostanlı’da deniz kenarında büyüdüm. Sonra Mavişehir’e taşındık, ailem hâlâ orada. Onun da etkisiyle burada da hep denize yakın olmak istedim. İşin gücün arasında bile yarım saat Boğaz havası aldığımda ‘reset’leyebiliyorum kendimi.

TOPLU TAŞIMAYA TEŞEKKÜR EDERİM
Bir gününüz nasıl geçiyor?
- Çekim olmadığı zamanlarda sabah uykusunu seviyorum. Eğer arkadaşlarımdan Rumeli Hisarı’nda kahvaltı yapma önerisi gelirse reddedemiyorum. Hazır çıkmışken bütün günü dışarıda geçiriyorum. Sahilde yürürüm, çarşı pazar gezerim. BKM yıllarının da alışkanlığıyla Beşiktaş’tan kopamıyorum. Günü Kambur Çay Bahçesi’nde veya Taraça’da sonlandırırım.
Nasıl gezersiniz İstanbul’u?
- Araba kullanmayı severim. En büyük keyfim radyomu açıp gezmek.
En son ne zaman toplu taşıma kullandınız?
- Madonna konserine giderken. Beni konsere zamanında yetiştirdiği için kendisine teşekkür ederim!
Mesleki açıdan nerelerden beslenirsiniz?
- İnsanların arasında olmaktan beslenirim. Bu açıdan Beşiktaş ideal yer. Fırsat buldukça kalabalığa karışırım. Ortaköy’de banklarda oturmayı çok severim. Tabii öyle özellikle besleneyim diye değil.
İstanbul dışında nerede yaşamayı isterdiniz?
- Çocukluğum Arabistan’la İzmir arasında geçti. Küçükken sorduklarında “Ben İstanbul’da yaşayacağım” derdim. Babam İstanbulluydu, tatillerde babaannemleri ziyarete gelirdik, o zamanlardan aşıktım İstanbul’a. Hâlâ da öyle. Zorda kalsam başka yere giderim ama seçme şansım varsa kesinlikle İstanbul’da yaşarım.

NE HİSSEDİYORSANIZONU YAŞIYORSUNUZ
İstanbul sizin için ne ifade ediyor? Bir yabancıya bu şehri nasıl anlatırsınız?
- Yabancı meslektaşlarımıza anlatıyorum bazen. “Eğlenceli ama sakin de olabilen bir yer” diyorum. O gün ne hissediyorsanız onu yaşayabileceğiniz bir şehir İstanbul. Koşturmacasından ve trafiğinden kısaca bahsedip iyi yanlarını vurguluyorum. Ülke turizmine katkı. (Gülüyor)
En sevdiğiniz semtler?
- Rumelihisarı’nın manzarasını, Sultanahmet’in tarihi dokusunu çok severim. Arnavutköy ve Balat’ın ara sokaklarına bayılırım. Bazen fotoğraf da çekiyorum oralarda.
Hafta sonunu nerelerde geçirirsiniz?
- Çengelköy’de Çınaraltı Çay Bahçesi’ne, Hisar’da Lokma’ya, Kale’ye, Mama’ya, Etiler’de Cook Shop’a gideriz. Kuruçeşme’deki Aşşk Kahve ve Nişantaşı Kırıntı da sık gittiğim yerlerden. Çok yer bilmem aslında. Arkadaşlarımın beni bir yere götürmelerinden ve yeni yerler keşfetmekten çok hoşlanırım.
İstanbul’un başka hangi lezzetlerini seversiniz?
- Ortaköy’de kumpir en sevdiklerimden. Vogue’un yemekleri şahanedir. Bir de Akaretler’deki Sıdıka. Asma yaprağında levreğini mümkün olsa her gün yerim. Hüsrev ve Bizce Kuru’da normal kuru fasulyenin lezzetini unutturan Çayeli kuru fasulyesi yapıyorlar ki anlatamıyorum. Sadece gidin ve yiyin.

FUERZA BRUTA İSTANBUL’A GELSİN
Alışveriş için tercih ettiğiniz özel adresler var mı?
- Galata’daki tasarım butiklerinde saatlerce kalabilirim. AVM’leri gezmektense Nişantaşı gibi yerlerde sokak sokak dolaşarak alışveriş yapmayı tercih ediyorum.
Hangi sinemalara gidersiniz?
- Atlas Sineması’nı çok seviyorum. Diğer adreslerim de Kanyon ve Maçka G-Mall.
Yabancı bir misafiriniz gelse ilk nereye götürmek istersiniz?
- Önce Boğaz havası aldırırım. Beyoğlu’nu gezdirmezsem olmaz. Sultanahmet, Sarnıç, Dolmabahçe. Caddebostan sahiline de mutlaka götürürüm.
İstanbul’a gelmesini istediğiniz bir etkinlik var mı?
- New York’ta üst üste iki kez izlediğim Arjantinli gösteri topluluğu Fuerza Bruta, İstanbul’a mutlaka gelmeli. Çok iyi demek bile az kalıyor onlar için.
Biraz da yeni projelerden bahsedelim.
- TİMS’in yapımını üstlendiği “Annem Uyurken” dizisine başladık. Geçtiğimiz şubatta bir sinema filmi çektik, o da eylülden sonra vizyona girecek.

MADONNA’YA BİR KEZ DAHA HAYRAN OLDUM
Son zamanlarda sizi en çok ne etkiledi?
- Madonna konseri çok etkileyiciydi. İnanılmaz bir şov izletti bize. Bir kez daha hayran oldum kendisine.

‘KANLICA’DA YOĞURT’ PEK İLGİ ÇEKMİYOR
Keşfetmeyi çok istediğiniz bir yer var mı?
- Yıllardır Kanlıca’da yoğurt yemek var aklımda, bir türlü yapamadım. Arkadaşlarıma hep söylerim ama İstanbullular’ın pek ilgisini çekmiyor galiba. Bir yoğurt yiyemedik orada.
      

False