Özel sektöre promosyon verilecek mi? Asgari ücret görüşmelerinde özel sektöre maaş promosyonu talebi!

Güncelleme Tarihi:

Özel sektöre promosyon verilecek mi Asgari ücret görüşmelerinde özel sektöre maaş promosyonu talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2022 15:02

Özel sektöre promosyon konusu bir süredir çalışanların gündemindeki konular arasında yer alıyordu. Bazı şirketlerin banka anlaşmalarını yapmasıyla birlikte çalışan başına düşen promosyonu kasasına koyduğu sistemde, bazı şirketler ise bu tutarı çalışanlarına dağıtmayı tercih etti. Durum böyle olunca pek çok çalışan, özel sektöre promosyon verilecek mi sorusuna yasal çerçevede yanıt arıyor. Konuyla ilgili tartışmalar bir süredir devam ederken asgari ücret komisyonunda bu hususta önemli bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Asgari ücret komisyonunda işçi temsilcisi sendika olan TÜRK-İŞ, özel sektöre promosyon konusunda önemli bir açıklama yaptı. TÜRK-İŞ, kamu ve bazı yönetim kararına göre bazı özel sektör çalışanlarının faydalandığı maaş promosyonunun, düzenleme ile sadece çalışanların alabileceği seviyeye getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

ÖZEL SEKTÖRE PROMOSYON DÜZENLEMESİ

TÜRK-İŞ'in sunduğu bu düzenleme önerisiyle birlikte şirket patronları, bankaların çalışan başına ödediği promosyondan sadece kasasına değil, çalışanın hesabına da katkı sağlayacak şekilde işlem yapmak zorunda olacak. İşte, TÜRK-İŞ'in yapmış olduğu o açıklama;

"Emekli ve kamu çalışanlarının maaş promosyonuyla ilgili düzenleme kapsamına özel kesim çalışanları da alınmalı, bir alt limit belirlenerek mağdur olmaları önlenmelidir. "