Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 95 işçi alıyor.. İşte, başvuru şartları ve detaylar

Güncelleme Tarihi:

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 95 işçi alıyor.. İşte, başvuru şartları ve detaylar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 12:46

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 95 işçi alımı için duyuruda bulundu. İkinci kaptan, ikinci mühendis, Deniz TrafikOperatörü, Mekatronik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Avukat, Büro Personeli, Gözcü Muhabereci, Elektrik Zabiti, Tekniker, Gemici, Yağcı gibi ünvanlarda işçi alımı gerçekleşecek. İşte, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 95 işçi alımı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 95 işçi alımı için başvurular Türkiye İş Kurumu Üzerinden Yapılacak. Belirli bölümler KPSS puan sıralaması baz alınarak yapılacak. Bazı bölümlerde ise noter kurası yeterli olacak. Aşağıdaki bölümlerde ise aranan şartlar şu şekilde olacak;

a-) Büro Personeli (Memur) için sınav konuları ve puanlama aşağıda belirtilmiştir.

• Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (20 Puan)
Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi (20 Puan)
• Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevleri (20 Puan)
• 4857 sayılı İş Kanunu (20 Puan)
• Genel kültür(20 Puan)

b-) İkinci Kaptan, İkinci Mühendis, Elektrik Zabiti, Deniz Trafik Operatörü, Gözcü-Muhabereci, Mühendis, Tekniker ve Avukat adaylar için sınav konuları ve puanlama aşağıda belirtilmiştir.

• Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (20 Puan)
• Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi (20 Puan)
• Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevleri (20 Puan)
• Mesleki bilgi ve Yeterliliğin ölçülmesine ilişkin konular (40 Puan) olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılmak için sınav kurulu üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Adayların atamaya esas başarı puanı; Kurum tarafından yapılan sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek ve kurumun internet sitesinde ilan edilecektir.

Adayların atanmaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır. KPSS'den muaf öncelikli adayların sınavda başarılı sayılması için sözlü sınavda kurul üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Bu adaylar için sözlü sınav (mülakat) sonucu atanmaya esas başarı puanını oluşturur. En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirlenecektir. Asıl ve yedek aday listeleri Kuruluşumuz internet sitesinden ilan edilecek ve listede yer alan adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

c-) Gemici ve Yağcı ünvanında işe alınacak olan adaylar öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından doğrudan noter kur'ası ile atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl ve asıl aday sayısı kadar da yedek aday tespit edilecektir.

Haberin Devamı

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ