Elon Musk düğmeye bastı: X platformu (Twitter) resmen ücretli oldu! İşte yıllık ödenecek tutar…

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk düğmeye bastı: X platformu (Twitter) resmen ücretli oldu İşte yıllık ödenecek tutar…
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 15:32

Eski ismiyle Twitter yeni ismiyle X platformunun sahibi Elon Musk, platformu tüm kullanıcılara ücretli hale getiriyor. Satın aldıktan sonra kullanıcıları kısıtlayan ve ücretli abonelik almaya yönelik bir plan izleyen Elon Musk bu kez de botlarla mücadele bahanesiyle tüm kullanıcılardan yıllık ücret almak istiyor. Twitter, Yeni Zelanda ve Filipinler'de yeni hesap açan kullanıcılardan, "Not A Bot" programı adı altında yıllık 1 dolarlık ücret talep ediyor.

Haberin Devamı

Milyarder Elon Musk, tüm Twitter kullanıcılarından ödeme almak için düğmeye bastı. Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, geçtiğimiz yıl radikal bir kararla Twitter’ı satın almıştı. Platformun ismini X olarak değiştiren Musk, ücretli abonelik ve mavi tik gibi özellikler sebebiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Musk, aldığı yeni kararla yeni kullanıcılardan yıllık ödeme almaya başladı.

X (TWITTER) RESMEN ÜCRETLİ OLDU

Elon Musk, X'i Yeni Zelanda ve Filipinler'de ücretli hale getirdi. Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonraki en büyük vaadi platformun özgür ve botlardan arınmış bir hale getireceği olmuştu. Musk, botlardan kurtulmanın en net çözümünün her hesaptan yıllık ücret almak olduğunu düşünüyor. Şu anda test aşamasında olan Not A Bot programı kapsamında onaylanmamış hesaplardan yıllık 1 dolar ücret alınacak.

Haberin Devamı

Not A Bot programı şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler’de test ediliyor ve yalnızca yeni kullanıcılar için geçerli. Mevcut kullanıcılar şu an için test kapsamının dışında. Kullanıcılardan yıllık 1 dolar alınmasının amacı ise, platformu manipüle eden kişileri, spamı ve bot etkinliğini azaltmak. Musk’a göre X Premium aboneliği, bu sorunlarla mücadelede en etkili yöntem.

Platforma yeni katılan ve 1 dolarlık aboneliğe üye olmayan kullanıcılar Twitter’da sadece gönderi okuyabilecek, video izleyebilecek ve diğer hesapları takip edebilecek ancak diğer hesap ve gönderilerle etkileşime giremeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası: