Cumartesi ve pazar günü EFT olur mu? Hafta sonu EFT yapılır mı?

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ve pazar günü EFT olur mu Hafta sonu EFT yapılır mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 12:46

Hafta sonu EFT işlemi olanlar, Cumartesi ve Pazar günü para transferi gerçekleştirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. EFT işlemi bankalar tarafından belirlenen saatlere göre yapılır. Peki Hafta sonu EFT yapılır mı? Cumartesi ve Pazar günü EFT olur mu? İşte konu hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

EFT başka banka üzerinden yapılan para transferi işlemidir. Farklı bir bankaya EFT işlemi gerçekleştirmek için banka çalışma saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Peki hafta sonu EFT yapılır mı?

HAFTA SONU EFT YAPILIR MI?

Hafta sonu EFT işlemleri, bankaların dijital kanallarıyla gerçekleştirilebilir. Hafta sonu yapılan EFT, FAST sistemi ile gerçekleştirilebiliyor.

Ancak EFT işleminin gerçekleşmesi için bankaların belirlediği işlem günü ve saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Cumartesi ve Pazar günü havale işlemleri de mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM'ler ile yapılabiliyor. Fakat gönderilen miktarın karşı hesaba geçmesi için sonraki iş gününün beklenmesi gerekir.

EFT İLE HAVALE ARASINDAKİ FARKLAR

EFT başka banka, havale aynı banka üzerinden yapılan para transfer işlemidir. Bankanızla yaptığınız anlaşmaya göre EFT gönderimlerinde EFT ücreti talep edebilir. Ancak kendi hesaplarınız arasında para gönderimi yapıyorsanız EFT ücreti alınmaz. Havale bankalar tarafından ücretlendirilmeyen bir işlemdir. Ayrıca EFT ve havale gönderim saatleri açısından da farklılık gösterir. Havale ile günün her saati gönderilebilirken EFT ile bankaların çalışma saatleri ve günleri içerisinde para transferi yapılabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: